kokcu-geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

Rotterdamse sportschool maakt Feyenoorders fitter

Stan

De selectie van het huidige Feyenoord lijkt fitter dan ooit en dat levert de ploeg van Arne Slot het nodige succes op. Personal trainer Jordan Kroon heeft een zeker aandeel in deze goede prestaties. In zijn sportschool in Rotterdam traint hij met een groot aantal topsporters waaronder Feyenoorders Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Danilo en Mohamed Taabouni, zo vertelt hij in gesprek met NOS Voetbal. "Wij zoeken de bovengrens op, zodat zij het verschil kunnen maken met concurrenten."

Tyrell Malacia, die afgelopen zomer zijn goede spel bij Feyenoord verzilverde met een transfer, is een van de vaandeldragers van de sportschool van Kroon. "Die kwam hier binnen als reservespeler van Feyenoord en ging weg als speler van Oranje en Manchester United. Heel mooi om mijn steentje daaraan bij te dragen."

De fysieke ontwikkeling die de linksback doormaakte, zorgde ervoor dat meer spelers van Feyenoord de weg naar de gym in Rotterdam-Noord vonden. Zo werken Kökcü, Geertruida, Danilo en Taabouni zich er meerdere keren per week in het zweet. Inmiddels heeft Kroon dan ook goed contact met het medische team van Feyenoord. "We communiceren non-stop over de belasting en pijntjes. Dat is een prettige samenwerking."

Die goede afstemming tussen de club en de sportschool is er echter zeker niet altijd geweest. "De aanvoerdersband van Stefan de Vrij werd afgepakt toen Feyenoord erachter kwam dat hij bij ons extra trainde. Hij heeft hier fysiek en mentaal enorme stappen gemaakt. Als je ziet dat een speler van jou naar een externe partij stapt en dat hij daar sterker van wordt, is het voor mij onbegrijpelijk dat je hem daarvoor straft."

"Sindsdien hebben we het geheim proberen te houden als spelers bij ons extra kwamen sporten”, bekent Kroon. “Vaak kwam het linksom of rechtsom dan toch uit. Veel trainers hebben er moeite mee als spelers extern naar verbetering zoeken. Gelukkig gaat dat nu beter met Feyenoord."

Kökcü & Slot

Orkun Kökcü, die dit seizoen schittert voor Feyenoord, is erg gebaat bij de sessies met Jordan Kroon. De aanvoerder van Feyenoord is sterker geworden en heeft bovenal een stuk meer inhoud. "Ik heb heel lang tegen Malacia gezegd dat hij Kökcü eens mee moest nemen. Iedereen kon wel zien dat het een groot talent was, maar het kwam er nooit uit. Hij bleef kwakkelen met blessures en speelde vaak vanaf de 60ste minuut minder goed. Het was heel wisselvallig. Dit seizoen is hij juist heel constant."

Dat de selectie van Feyenoord dit seizoen in bijna elke wedstrijd meer kan brengen dan de tegenstander komt mede door het feit dat een deel van de selectie bij de Rotterdamse sportschool loopt. Kroon wil desondanks niet alle eer opstrijken: "Dat heeft wel degelijk te maken met de fysieke voorwaarden, maar die credits moeten we natuurlijk ook aan Arne Slot geven."

Hij legt uit: "Slot heeft ook een andere trainingsmethode en een andere tendens gebracht bij Feyenoord. Je ziet wel dat de hele groep daarin stappen heeft gemaakt en uitblinkt in de laatste 20, 25 minuten van een wedstrijd." Toch ziet Kroon nog een aantal jongens die hij graag in zijn sportschool zou verwelkomen. "Maar ik zie ook nog genoeg spelers waarbij winst valt te halen en dan gaan mijn handen natuurlijk jeuken."

Delen

Reacties

Misschien Justin en Max extra kracht op doen.
Szymanski en Hartman zou ik aan denken.
Top dat ze bij Feijenoord minder in hokjes denken, goed initiatief.
Mooie dingen, geef die man alles wat hij nodig heeft!