ESPN Camera | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

TV-aanbieders willen voetbal breder beschikbaar maken

Stan

Vier aanbieders van televisie willen in gesprek met de Eredivisie CV om het Nederlandse voetbal voor meer mensen beschikbaar te maken. Het gaat om KPN, Ziggo, T-Mobile en DELTA, die maandag een voorstel bij de ECV hebben neergelegd, zo meldt onder andere De Telegraaf.

Op dit moment heeft de ECV een samenwerking met een partij in het buitenland, die de uitzendrechten van de Nederlandse Eredivisie exploiteert. De rechten liggen nu nog in handen van ESPN, maar als het aan de vier TV-aanbieders ligt worden deze vanaf 2025 terug naar Nederland gehaald. 

De nieuwe opzet zou als voordeel hebben dat een groot deel van de behaalde winst terugvloeit naar de clubs. In het huidige geval is het namelijk vooral ESPN dat vanuit Amerika de winst opstrijkt. Daarnaast streven KPN, Ziggo, T-Mobile en DELTA met hun plan naar meer flexibiliteit voor de clubs en meer betaalbaarheid bij de klanten. Nu liggen zowel de rechten als de prijsbepaling bij één partij, terwijl dat bij ingang van het voorstel bij vier verschillende partijen terechtkomt. 

Delen

Reacties

Iedereen kijkt tock al voor bijna niks via iptv?
Er is voor mij als Nederlander in Polen geen enkele mogelijkheid om legaal iedere wedstrijd van Feyenoord te kijken.

Ik zou best per wedstrijd willen betalen (ik kan toch niet alles kijken), maar het is gewoon niet mogelijk. Iets wat ik wel had verwacht van ESPN.
Ik weet het niet. Ik zit nu bij Canal Digitaal en betaal daar 14,95 per maand voor TV inclusief ESPN 1 t/m4. Voor de rest een breedband abonnement erbij voor pakweg 45 euro per maand. Ik ben voor nog geen 60 euro per maand 'klaar' (naast VOD's natuurlijk). 'Vroeger' was ik bij Ziggo icm ESPN en een alles-in-1 pakket 110 euro per maand kwijt. M.a.w., ik betaal nu al praktisch 'niets' meer. Ik betwijfel ook of het dan beter gaat worden. Ik zit dus bij een andere aanbieder dan KPN, Ziggo, T-Mobile en Delta qua televisie. Moet ik straks meer betalen, omdat Canal Digitaal het straks bij hun moet afnemen als dit door gaat?
Ziggo is in Amerikaanse handen, t- mobile is Duits.
Delta is Vattenfall.
Blijft over Kpn.
Tot zover terug halen naar Nederland.
Winst naar clubs ipv ESPN klinkt prima natuurlijk. Nu nog betaalbaar blijven voor de fans.
Als dit betekent dat je meerde pakketten moet kopen om alles te kunnen zien zoals in Engeland mogen ze echt oprotten.
Nee, dit gaat volgens mij over het exploiteren van de uitzendrechten in en naar het buitenland.
Althans, zo lees ik het in ieder geval.