img-1650

Jeugd

Overzicht Academy: O18 en O16 onderuit in mini-Klassieker

Stan

Feyenoord Onder 18 en Onder 16 speelden dit weekend op Varkenoord de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Ondanks dat het in beide wedstrijden lang spannend bleef trokken de Amsterdammers aan het langste eind. Onder 21, Onder 17, Onder 14 en Onder 13 wisten hun duel wel te winnen. De verslagen lees je hieronder.

Onder 21 boekt overwinning op PEC Zwolle
Feyenoord Onder 21 won zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle Onder 21. Het duel tegen de Zwollenaren eindigde in 0-2 overwinning. De ploeg van oefenmeester Melvin Boel hield gedurende 90 minuten uitstekend druk op de thuisploeg en dit betaalde zich meermaals uit. De goals van de Onder 21 kwamen op naam van Amir Rais en Jaden Slory.

PEC Zwolle Onder 21 - Feyenoord Onder 21 0-2 (0-1)
Scoreverloop:
44’ 0-1 Rais
57’ 0-2 Slory

Opstelling Feyenoord Onder 21: Troost, Arnaud, Valk (76’ Hokke), Van der Zeeuw, Kleijn, Zechiël, Karim, Rais (78’ Amyn), Sauer, El Moussaoui, Slory (83’ Candelaria).

Onder 18 onderuit in mini-Klassieker
Feyenoord Onder 18 heeft in de titelstrijd dure punten laten liggen. Op Varkenoord werd de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Ajax met 1-3 verloren. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de bezoekers kort na de hervatting op voorsprong. Via een benutte strafschop wist Emin Sarigül de stand weer gelijk te trekken. In het laatste kwartier kon het duel beide kanten opvallen, maar waren het de Amsterdammers die uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Feyenoord Onder 18 - Ajax Onder 18 1-3 (0-0)
52’ 0-1 Speksnijder
60’ 1-1 Sarigül (pen.)
76’ 1-2 Banel
88’ 1-3 Muzambo

Opstelling Feyenoord Onder 18: Berger, Elmensdorp, Van Tol, De Blok, Breinburg (64’ Pusic), Giersthove, Redmond, Plug, Rust, Sarigül (78’ Krajisnik), Sliti.

Onder 17 met minimaal verschil langs FC Utrecht
Feyenoord Onder 17 wist op bezoek bij FC Utrecht Onder 17 te winnen en zodoende de drie punten mee naar Rotterdam te nemen. De formatie van trainer Davey van den Berg kwam na bijna een half uur spelen op voorsprong via een treffer van Mohammed Fuaad. Het doelpunt van de aanvaller bleek uiteindelijk de enige en winnende van de middag te zijn. Door de winst doet Onder 17 nog altijd mee in de bovenste regionen van de competitie.

FC Utrecht Onder 17 - Feyenoord Onder 17 0-1 (0-1)
25’ Fuaad 0-1

Opstelling Feyenoord Onder 17: Haksteeg, Otte, Ringeling, Sebbar, Moses (84’ Janssen), Kraaijeveld, Van Zijp, Sneijer, Fuaad (76’ Rambocus), Ulutas (67’ Soetekouw), Thomas (84’ Spier).

Onder 16 verliest topper van Ajax
Op een zonnig Varkenoord slaagde Feyenoord Onder 16 er niet in om resultaat te behalen tegen Ajax Onder 16. In de mini-Klassieker kwam het team van trainer Robin van Persie en Brian Pinas na een uur spelen op achterstand. Drie minuten later wisten de Amsterdammers de score zelfs te verdubbelen via een benutte kopbal. Verder dan de aansluitingstreffer in de slotfase van het duel kwam Feyenoord vervolgens niet.

Feyenoord Onder 16 - Ajax Onder 16 1-2 (0-0)
60’ 0-1 Steur
63’ 0-2 Beekman
78’ 1-2 Valentijn

Opstelling Feyenoord Onder 16: Thomassen (41’ Zon), Valentijn, Schens, Erat, Mparaganda, Agboluaje, Boulahrouz (62’ Seintje), Mojanaga, Neijenhuis, Ouarghi (54’ Van den Elshout), Gompel.

Onder 15 blijft steken op gelijkspel
In het thuisduel met FC Utrecht Onder 15 kwam Feyenoord Onder 15 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na een vroege tegentreffer deed de ploeg van trainer David Toxopeus er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte aanvankelijk via de gelijkmaker van Matthew Amoah. In de tweede helft hing de voorsprong langere tijd in de lucht, maar stonden lat en de keeper een overwinning in de weg.

Feyenoord Onder 15 - FC Utrecht Onder 15 1-1 (1-1)
9’ 0-1 Jones
19’ 1-1 Amoah

Opstelling Feyenoord Onder 15: De Mol, Palmberg, Roovers, Nobel, Koka (41’ Rueck), Nahany (41’ Kargbo), Khan, Amoah (60’ Bakkali), Onunta, Nirk.

Onder 14 ruim langs PEC Zwolle
Feyenoord Onder 14 kende in eigen huis weinig moeite met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Na een 1-0 ruststand kwam het team van trainer Erik van der Ven in de tweede helft steeds beter in de wedstrijd te zitten en wist het nog vier treffers op het scorebord te zetten. Omdat de bezoekers via een eigen doelpunt nog de eretreffer konden scoren stond er na afloop een 5-1 eindstand op het wedstrijdformulier.

Feyenoord Onder 14 - PEC Zwolle Onder 14 5-1 (1-0)
11’ 1-0 Puati
42’ 2-0 Black
65’ 3-0 Zarouk
67’ 4-0 Zarouk
68’ 4-1 Pieterse (e.d.)
70’ 5-1 Black

Opstelling Feyenoord Onder 14: Van Bennekom, Zwartjes (51’ Wartes), Pieterse, Faik (51’ Zouan), Damen (36’ Ramos), Aserie, Leimena (36’ Silva Dias), Hornstra, Puati (51’ Janssen), Wilbrenninck-van Cuilenborg (51’ Zarouk).

Winst voor Onder 13 tegen ADO Den Haag
Feyenoord Onder 13 kon na het thuisduel met ADO Den Haag drie punten aan haar totaal toevoegen. Ondanks dat de ploeg van trainer Martijn den Haan een prima wedstrijd op de mat legde werden er deze ochtend te veel kansen gemist om een grote uitslag neer te zetten. Bij een 2-0 voorsprong werd het na de late aansluitingstreffer van de bezoekers daardoor toch nog even onnodig spannend.

Feyenoord Onder 13 - ADO Den Haag Onder 13 2-1 (1-0)
34’ 1-0 Dos Santos
53’ 2-0 Hidraoui
69’ 2-1 ADO Den Haag

Opstelling Feyenoord Onder 13: Frenken, Kwarten, Pengel, Elfayda, Broere, Miri, Hetmanov, Kramp, Verhoeven, Tuur, Dos Santos.