Torny

Vrouwen

Torny: "Van Ajax hoeven wij niet te winnen"

Dennis

Na de overwinning vorige week tegen AZ, staat Feyenoord Vrouwen 1 weer met beide benen op de grond. In de Johan Cruijff Arena was de ploeg in de Klassieker duidelijk een maatje te klein: 4-0.

Trainer Jessica Torny baalde van het niveau dat haar ploeg zaterdag liet zijn. “Waar ik het meest teleurgesteld over ben? Ik heb het gif  gemist dat we vorige week tegen AZ wel hadden. Toen hebben we echt als team gevochten”, zo zegt ze tegen ESPN. “We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. Een zorgwekkende conclusie? Dat is frustrerend, omdat je weet dat dit team het wel kan.”

Tegen de aartsrivaal miste Torny de absolute wil om een resultaat te halen. “Je gaat de rust in met 1-0. Dan bedenk je met elkaar wat en zet je de boel op scherp. Dan valt in de 48e minuut de 2-0 binnen. Dan kunnen de plannen weer in de prullenbak”. De trainer kreeg de indruk dat de druk van de wedstrijd en het ontzag bij haar spelers voor de tegenstander groot was. “Ik heb het de afgelopen wedstrijden gezien, dat vuur. Of het vandaag dan ineens te maken heeft met het grote Ajax, die het goed doen in de Champions League, of toch het spelen in de Arena. Je zag een aantal meiden na een halfuur al met de handen op de bovenbenen staan. Ik dacht: 'wat is er aan de hand?'. Je wil eigenlijk zelf het veld in om ze te helpen, maar dat gaat niet. Je bereikt ze ook bijna niet in zo'n stadion", zo merkte de trainer op. 

Torny houdt de moed erin en wijst op het belang van de komende wedstrijden. “Van Ajax hoeven wij niet te winnen. Er komen wedstrijden aan die we wel moeten winnen. Daar moeten we ons nu op focussen. Volgende week spelen we eerst in de beker tegen ADO. Dan tegen Excelsior, daar moeten we ons op richten.” 

De Feyenoordtrainer hoopt dat de strijdlust terug zal keren, want vanzelf zal het volgens haar niet gaan. “Hoe ver wij verwijderd zijn van het topniveau? Als je naar de Klassieker kijkt, dan zeg ik heel ver", aldus Torny.

Delen

Reacties

Dit soort uitspraken, gaan je nekharen toch van overeind staan! Torney was vanaf dag 1 gedoemd om te mislukken. Ze helpt de vrouwentak van Feyenoord volledig naar zijn klote en Manon Melis, een vrouw met een groot Feyenoord hart, laat het gewoon gebeuren. Het is echt Feyenoord onwaardig dit!!
Nooit uitspreken dat je van 020 niet hoeft te winnen.
je moet altijd proberen te winnen zeker van 020
Ze zegt ook niet dat ze het niet probeert.
Ze mag er alleen niet op afgerekend worden. En daar heeft ze gelijk in, meiden bij ons zijn veredelde amateurs terwijl die bij 020 paar van de best betaalde speelsters van europa rondlopen.
van europa dat lijkt me sterk, beetje overdreven
Dat ajax een groter budget heeft dat zal dan wel, maar wij hebben ook van andere verenigingen verloren die zeker een minder budget hebben dan ons
Het financiële verschil tussen de dames teams van Ajax en Feyenoord is natuurlijk erg groot.
Dat wil niet zeggen dat de dames van Feyenoord met een grote inzet niet een keer van Ajax zouden kunnen winnen. Die grote inzet daar schijnt het aan ontbroken te hebben, dat is natuurlijk een slechte zaak. Verliezen van Ajax is geen schande voor de dames, maar dan wel met 100% inzet.