Matsie Wieffer

Nieuws

“De media overschaduwen wel eens, door te zeggen dat we minder spelen”

Dennis

Na afloop van de gewonnen stadsderby tegen Sparta (2-0) sprak Mats Wieffer over een zakelijke overwinning in aanloop naar de Europa League kraker tegen AS Roma. “Dit is wel lekker. Als het tot de laatste minuut vol gaan is, dan speelt dat wel mee richting donderdag. Uiteindelijk is dit dan een fijne overwinning”, zo zegt hij tegenover NOS.

Toch wist Feyenoord pas in de tweede helft het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. “Het ging moeizaam, want Sparta ging heel laag staan. Wij moesten geduldig zijn en rustig aan de bal. We probeerden via de zijkanten veel acties te maken en voorzetten te geven, daaruit ontstaat ook die penalty na een goede actie van Yankuba Minteh”, zo analyseert Wieffer. “Na die penalty maken we ook snel 2-0 en daarna had ik niet het gevoel dat zij nog echt wilden. Dat ze op zoek waren naar een offensief, wat ook wel fijn was met het oog op komende donderdag.”

Volgens de 24-jarige middenvelder zat de naderende Europa League clash met AS Roma een beetje in het achterhoofd, maar gaat de focus nu vol op de ontmoeting met de Italianen. “Ik heb ze nog niet echt geanalyseerd en ze hebben een nieuwe trainer. Ze hebben het weekend verloren, maar dat zegt niet zoveel. Nu is de focus daar op, we gaan ons voorbereiden.”

Door de 2-0 overwinning op Sparta bleef Feyenoord voor de vijfde wedstrijd op rij zonder tegendoelpunt. Volgens Wieffer zorgt de hernieuwde zekerheid achterin ervoor dat er minder druk ligt op de aanvallers. “Daardoor win je makkelijker wedstrijden. Aan het begin van het seizoen was dat lastiger. Toen speelden we goed, maakten we vaak meerdere goals, maar kregen we er ook veel tegen.” De Oranje-international denkt dat de resultaten beter zijn geworden, terwijl Feyenoord niet anders speelt. “De media overschaduwen dat wel eens, door te zeggen dat we vaak minder spelen.”  

Dat Feyenoord door de blessures van onder andere Gernot Trauner, Quinten Timber en Santiago Giménez tegen Sparta een aantal sterkhouders misten, is volgens Wieffer iets waarmee het team moet omgaan. “We hebben ook hele goede spelers op de bank zitten, die nu spelen. Ik hoop wel dat de jongens snel terugkomen. Het is vervelend dat er veel geblesseerd zijn.”

Delen

Reacties

Over zichzelf is Wieffer wel eens te kritisch, over de teamprestatie is hij hier te mild. Ja, op papier zijn de resultaten (punten, doelpunten voor en doelpunten tegen) licht beter dan vorig seizoen. Maar dat heeft meer met de onderlinge verhoudingen in de Eredivisie te maken dan met het feit dat Feyenoord echt beter presteert, laat staan beter voetbalt.
De enige ploeg die beduidend beter voor de dag komt dan vorig seizoen is PSV en die staat dus ook een straatlengte op ons voor. N.B. Onze achterstand op PSV is 2 x zo groot als onze voorsprong op FC Twente. Met een aanzienlijk zwakker AZ en Ajax en ook een middenmoot waar niet of nauwelijks een club met een stabiel prestatieniveau in zit, is het niet zo heel bijzonder dat Feyenoord cijfermatig iets beter presteert dan vorig seizoen.
Het is echt niet zo dat Feyenoord teleurstellend presteert maar overtuigend is het ook niet. Te weinig scorend vermogen naast dat van Giménez (normaliter) en vleugelspitsen die hun man niet of nauwelijks voorbij komen.
Dankzij het vertrek van Dilrosun en het feit dat dat niet gecompenseerd is, is de transferbalans nu weer licht positief, maar terwijl de totale salarispost over dit seizoen flink hoger ligt dan in de voorafgaande jaren en je dus mag verwachten dat er dus ook betere spelers zijn, is daar op het veld niks van te zien. Tel daarbij op dat van de 4 duurste aankopen van de afgelopen zomer: Ivanušec, Zerrouki, Ueda en Stengs, alleen de laatste basisspeler is, dan is er op het transferbeleid ook wel kritiek mogelijk. Want Stengs is een prima speler maar minder middenvelder dan Szymanski was om deze echt goed te vervangen en voor Kökcü, vorig seizoen de meest prestatiebepalende speler in de selectie, is überhaupt geen adequate vervanger gehaald. Op zijn plek speelt nu normaliter Timber en dan heb je eigenlijk het zelfde verhaal als met Stengs; een heel goede speler maar niet met de specifieke kwaliteiten van zijn directe voorganger.
Uitkomst: het spel van de vleugelaanvallers blijft erg wisselvalig en is meestal matig, Het aantal kansen/goals vanuit de tweede lijn is na het vertrek van Kökcü en Szymanski ook aanzienlijk afgenomen en als Santi dan nog steeds hinder ondervindt van het zuurstofgebrek in zijn dinopakje 😉 dan is qua veldspel het vet behoorlijk van de soep. De impact van een formidabele Hancko, een meer dan degelijke Wieffer en het scorend vermogen van verdediger Geertruida kunnen dat niet niet veranderen.
Komende donderdag (en een week later) is er een aardige graadmeter: De afgelopen twee seizoenen vielen de eindresultaten tegen AS Roma tegen maar waren de veldverhoudingen behoorlijk in evenwicht. Het zal mij benieuwen of dat over twee wedstrijden weer zo is. Ik hoop het van ganser harte maar heel optimistisch ben ik er niet over.
Prima zakelijke overwinning. Je zag aan alles dat het heilig vuur wel een beetje ontbrak, Sparta had dat gelukkig ook niet. 2-0 winnen, geen moment in de problemen en energie sparen voor donderdag. Je hoeft niet altijd helemaal tot het gaatje te gaan, daar heb je later weer profijt van.
Hij zit er nog eens volkomen naast ook, met z'n zogenaamde verbetering.
En 6 man die daar een duimpje omhoog voor geven. Kolderiek.
Het is inderdaad 'overschaduwen', my mistake. Mijn reactie was overigens op de oorspronkelijke titel, waar 'overschaduwd' stond.

Kolderiek vind ik het niet, aangezien dit platform zichzelf als serieus medium wil neerzetten en geregeld vergeet een grammaticale controle te doen alvorens het artikel online gaat.
Eens hoor. Het gaat op dat vlak te vaak mis.
Media is meervoud. Dus ...! En ja. 3 puntjes na 'dus' en niet meer of minder. Dat heet het beletselteken.
Groeten van een mierenhoop.
Bedankt man! Weer wat geleerd...
Chris, wel een spatie tussen laatste woord en beletselteken hè. Puntjes geven een nieuw woord aan ter fantasie van de lezer en tussen woorden altijd een spatie, zoals je weet.
Precies. En getallen tot twintig dienen altijd voluit geschreven te worden.
Hahaha dank je wel. Ik neem jouw raad ter harte. Let jij wel op de juiste interpunctie? Diezelfde lezer kan een beetje verward raken door jouw eerste zin.
Ja, bijna....
Alleen is "overschaduwen" gewoon correct, aangezien media een meervoudsvorm is.
4e alinea, laatste zin heeft Chris het over neem ik aan. 7 duimpjes
Deze dus: "“De media overschaduwd dat wel eens....."

Ja, daar zitten ze er gruwelijk naast.
Mea culpa, ik ging blind vanuit (dom van me) dat hij op de titelzin doelde.
Oh, bleek je aanname toch niet te kloppen ;-)
Mijn aanname is 100% te verklaren omdat 1908 tussentijds de tekst meerdere keren heeft aangepast. Eerst de headline, daarna pas de 4e alinea (na mijn comment)

Die zin uit de 4e alinea was aan aanvankelijk al de letterlijke headline, maar daarna in twee fasen weer aangepast dus het is niet zo relevant welke van de twee Chris op doelt aangezien het dezelfde quote betrof.

Maar volgens mij is het wel mooi geweest zo.
Ik snapte 'm al ;-) En eens.