Torny

Vrouwen

"Torny's positie is kwetsbaar"

Van de redactie

Als Feyenoord Vrouwen vanavond tegen Heerenveen niet weet te winnen, dan valt waarschijnlijk het doek voor trainer Jessica Torny. Deze conclusie trekt ook ESPN verslaggever Leonne Stentler: "Als je zo slecht presteert en keuzes maakt die niet passen bij dit elftal, vind ik het niet gek als er wordt gedacht aan een andere trainer. Torny heeft echt veel tijd gekregen. De druk vanuit de club zal er ook zijn, het is wel Feyenoord. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je onderaan eindigt met zo’n grote naam".

Feyenoord staat onderaan in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van Jessica Torny heeft alle vijf de wedstrijden verloren en daarin 12 doelpunten tegen gekregen. "Zo slecht als ze nu zijn, dat hoort niet bij dit elftal", vindt ESPN-analist Leonne Stentler.

Het team kende een horror start. In de eerste wedstrijd pakte Weimar een rode kaart. Een week later viel Van de Westeringh uit met een zware blessure en na de Interland break werd verloren van de topploegen FC Twente en Ajax. Afgelopen zondag bereikte Feyenoord het diepste punt: Onnodig verlies in de stadsderby tegen Excelsior.

Voorganger meer succes

Torny's voorganger, Danny Mulder, was succesvoller dan de huidige trainer. Onder Mulder won Feyenoord 43.8% van de duels, van de 15 wedstrijden onder Torny werd 1 wedstrijd gewonnen (7.1%). Eind 2022 werd Mulder ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Torny wilde graag voetballen en nam meer risico. Dat zou de slechte resultaten en vele tegendoelpunten kunnen verklaren. Maar het team is niet aanvallender geworden en er wordt minder geschoten op doel.

Winst tegen Heerenveen cruciaal voor Torny

Of Torny nog meer tijd gaat krijgen is de grote vraag. Vanavond staat de volgende wedstrijd op het programma: thuis tegen sc Heerenveen. Heerenveen heeft ook 0 punten, maar 2 wedstrijden minder gespeeld. Stentler: "Torny's positie is heel kwetsbaar op dit moment. Ik denk dat ze steeds minder draagvlak heeft. Ik ben bang dat het bij verlies tegen Heerenveen einde verhaal is."

Bron: ESPN

Delen

Reacties

Het valt mij op dat er nog steeds personen zijn die het vrouwenvoetbal totaal niet interessant vinden en het wel nodig vinden hierop te reageren (niet alleen hier overigens). Blijkbaar boeit het ze toch meer dan ze denken.

Het mannenvoetbal heeft er 120 jaar over gedaan heeft om te komen waar ze nu zijn. Het vrouwenvoetbal is in opkomst en wordt steeds beter. Bovendien is de sfeer vaak goed (op en buiten het veld), zoals die ook bij de mannen zou moeten zijn, maar vaak helaas niet is.

Er zijn wel wat lichtpuntjes bij de Feyenoord Vrouwen, maar zonder echte spits wordt het lastig. En met Ypema wordt het zelfs een beetje treurig. Die geeft de meeste voorzetten aan de tegenstander.
Geen enkele trainer maakt van deze speelsters een elftal dat punten pakt. Ken het budget niet maar er is geen spits. Geen creativiteit, voorin is het veel te karig. De middenvelders spelen allemaal verstoppertje. Er is geen middenvelder of aanvaller met kracht, bij Utrecht zijn ze allemaal een kop groter.
Beter de vrouwen onderaan dan de mannen. Toch hoofdstedelingen?
Prima, eindelijk weer op naar het échte voetbal morgen!
Nee prima is dit niet.
Her is vervelend dat de vrouwen niet goed presteren en de coach onder druk staat.
Voor de uitstraling van de club is het veel beter als de vrouwen goed presteren.
Nu is het echt helemaal niets.
Natuurlijk morgen is leuker .,Maar respect voor de vrouwen . 5 keer verliezen , dan moet je mentaal sterk zijn. Dsu prima past niet. Post dan beter niets.
Heb je daadwerkelijk het idee dat de prestaties van deze vrouwen invloed hebben op de uitstraling van Feyenoord?
Ja Mitchell ,Dat idee heb ik , Goede dames hebben een positieve uitstraling .Dat is goed. voor de club. Meer aandacht , betere speelsters , meer geld .Goed voor de club. Scheelt ook negatief commentaar.
Tegen zoveel subjectiviteit valt niet op te discussieren. Op welke manier zou het eerste elftal van Feyenoord iets hebben aan positieve aandacht over de Feyenoord vrouwen? "Meer geld". Denk je dat het vrouwenvoetbal ook maar één euro oplevert? Sterker nog; dit kost alleen maar geld. Geld dat je ook in de O21 had kunnen stoppen om de doorstroom vanuit de jeugd naar de selectie te laten doorstromen. Dát zou pas daadwerkelijk een positieve uitwerking hebben op Feyenoord.
Op het eerste elftal van Feyenoord heeft het gelukkig geen enkele invloed. Beweer slechts dat het beter voor de club is dat de vrouwen goed presteren .Beter als niet presteren toch. Voor mijn hoeft heel dat vrouwenvoetbal niet , kan mij niet boeien.Maar het is er , ook bij Feyenoord.Dan graag goede kwaliteit.Dat hoort bij Feyenoord. Positief , Hoge kwaliteit ..Hoop inderdaad dat ook onder 21 gaat presteren .Dat lijkt nu ook nog nergens op.
@ron59 ik kan niet meer op je laatste bericht reageren, maar ik ben blij dat we het al met al toch volledig eens zijn met elkaar! : )
Eens met Ron59. Damesvoetbal is een groeibriljantje