d4s-1775

VK Sportphoto

Nieuws

Cheick Touré: "Feyenoord zit gewoon in mijn hart"

TwanR

Cheick Touré heeft het goed naar zijn zin in de Verenigde Staten. De oud-speler van Feyenoord speelt op dit moment bij Austin FC en hoopt daar definitief door te breken als profvoetballer. In een gesprek met Voetbalzone blikt de inmiddels 22-jarige Touré terug op zijn tijd op Varkenoord, zijn eerste minuten in De Kuip en zijn toekomst.

Touré gold vroeger als een groot talent in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij in totaal zeven seizoenen heeft gespeeld. De in Dordrecht geboren Touré speelde op Varkenoord met onder andere Orkun Kökçü, Lutsharel Geertruida, Crysencio Summerville, Tyrell Malacia en Wouter Burger. Met sommige van hen heeft hij nog steeds een goede band, mede dankzij zijn liefde voor de club: "Feyenoord zit gewoon in mijn hart en het is de club die ik het meest support in Nederland. Er spelen nog altijd veel ex-teamgenoten van mij met wie ik goed bevriend ben. Het was daarom extra mooi om het kampioensjaar te volgen. Vanwege het tijdsverschil van zes uur ben ik vaak vroeger uit bed gegaan om de wedstrijden te kijken."

Toenmalig hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst liet Touré op 16-jarige leeftijd debuteren in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II. Hij is nog altijd de jongste aanvaller ooit die het shirt van Feyenoord heeft gedragen in de Eredivisie (16 jaar, 6 maanden en 20 dagen oud). "Dat moment dat je een volle Kuip ziet vanaf de zijlijn is niet te omschrijven. Mijn benen raakten al vol voordat ik een stap op het veld had gezet. Uiteindelijk heb ik alsnog heel erg van het moment kunnen genieten. Niemand pakt dat van mij af."

Touré gold vroeger als een groot talent in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij in totaal zeven seizoenen heeft gespeeld. Blessureleed zorgde er uiteindelijk voor dat Touré uiteindelijk niet definitief heeft kunnen doorstoten tot het eerste elftal, wat hem deed besluiten om zijn contract bij Feyenoord niet te verlengen. In 2020 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van PSV, waarmee hij koos voor zijn persoonlijke ontwikkeling als voetballer en bij Jong PSV minuten kon maken in de Keuken Kampioen Divisie. "Waarschijnlijk had het in die tijd ook te maken met financiën, maar Feyenoord heeft wel de boot gemist door niet te kiezen voor een beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie. Dat heeft wel invloed gehad op meerdere carrières. Gelukkig zie ik nu dat Feyenoord meer investeert in de jeugd en dat vind ik oprecht mooi om te zien."

Op dit moment speelt Touré voornamelijk voor het tweede elftal van Austin FC in de MLS Next Pro, de Amerikaanse talentencompetitie. Waar hij bij Feyenoord altijd speelde als buitenspeler, werd Touré in zijn PSV-tijd door Ruud van Nistelrooij ingezet als rechtervleugelverdediger, de positie waar hij nu nog steeds speelt. "Ik heb mezelf daarvoor opengesteld en dat beviel me eigenlijk wel." Over de toekomst was Touré erg duidelijk. Hij heeft het goed naar zijn zin in de Verenigde Staten, maar ziet zichzelf over een jaar of vijf wel weer terugkeren naar de Eredivisie. "Dan gaan de voetballiefhebbers een heel andere Touré zien dan ze gewend zijn. Nu moet ik mezelf eerst laten zien bij Austin en als ik hard blijf werken aan mijn dromen, zal de rest vanzelf komen!"

Delen

Reacties

Blij dat ie nog in de running is. Was m na een heel kort verblijf bij Willem II uit het oog verloren
Toure is/was zo'n speler, als die destijds met Feyenoord in de KKD zat dan wilde ik nog wel eens zien waar hij zou eindigen. Desondanks is hij alsnog met Jong PSV in de KKD gaan spelen en was het 'm niet.
Tuurlijk is hij nog jong en heeft hij nog een carriere te gaan, maar op basis nu en zijn verleden zie ik hem hooguit onderkant Eredivisie eindigen. Een soort Vente 2.0