chong-luton

Twitter @LutonTown

Nieuws

Feyenoord profiteert van recordtransfer Chong

Stan

Feyenoord-jeugdexponent Tahith Chong speelt volgend seizoen in de Premier League. Het gepromoveerde Luton Town neemt de 23-jarige middenvelder voor een recordbedrag van meer dan 5 miljoen euro over van Birmingham City. Chong speelde tot zijn 16e in de jeugdopleiding van Feyenoord, wat ervoor zorgt dat de Rotterdammers een aardig geldbedrag tegemoet kunnen zien.

In 2016 liet Chong het jeugdcomplex van Varkenoord na 7 jaar achter zich voor een overstap naar het grote Manchester United. Dat de aanvallende middenvelder met de bos haar een behoorlijke tijd op Varkenoord heeft gespeeld, zorgt er voor dat Feyenoord meedingt in zijn transfer naar Luton Town. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat de transfersom die de promovendus betaalt, rond de 5.000.000 pond ligt. Dit betekent dat Feyenoord volgens berekeningen meer dan 87.000 euro kan bijschrijven. 

Ondanks dat Chong in zowel Rotterdam als Manchester werd gezien als een groot talent, bleef een definitieve doorbraak bij The Red Devils uit. Na drie huurperiodes bij Werder Bremen, Club Brugge en Birmingham City, wist laatstgenoemde club hem definitief in te lijven. Bij de Championship-ploeg werd de buitenspeler omgeturnd tot een aanvallende middenvelder. In die rol maakte Chong vooral afgelopen seizoen furore, waarbij hij goed was voor 4 doelpunten en 5 assists op het tweede Engelse niveau.

Met zijn goede spel speelde Chong zich in de kijker van Luton Town. Een voor het grote publiek wat minder bekende club die vorig seizoen stuntte door voor het eerst in de historie te promoveren naar de Premier League. Kenmerkend voor The Hatters is het pitoreske Kenilworth Road-stadion dat slechts plaats biedt aan iets meer dan 10.000 bezoekers en daarmee het kleinste stadion van de Premier League is. Voor Chong, die als duurste aankoop geldt in de geschiedenis van Luton, zal het spelen in de Premier League een nieuwe uitdaging worden, al is het voor hem geen onbekend terrein: In dienst van Manchester United kwam hij al 5 keer eerder in actie in de hoogste Engelse divisie. 

Delen

Reacties

Wederom een speler die veel te vroeg vertrokken is… maar goed Money 😉
Aardig ********* gehalte met 'recordtransfer' en 'aardig geldbedrag' 😅
Dat dit woord 'geblurred' wordt is ook echt triest 😂 het woord waar het over gaat wordt vaker gebruikt wanneer een titel zo geformuleerd wordt dat het leidt tot het meer aanklikken/openen van een artikel
87.000 euro.. daar kan Feyenoord net een modale speler een maandsalaris van betalen.
Nu afwachten wat er met Cheech gaat gebeuren.
Was zo'n groot talent eeuwig zonde dat hij niet op varkenoord is gebleven. Hoop voor hem dat hij nog een fantastische carriere tegemoed gaat!
Mooie tijden voor Feyenoord..

Van alle kanten komen centen binnen.

Transfer Kökcü €25M
Transfer Bozenik €2,5M
Transfer Azarkhan €750.000
Transfer van Noa Lang.. €200.000
Transfer van Taabouni.. €500.000
Transfer van Chong €87.000
FIFA (afstaan spelers WK) €712.275

Wat gaat er nog meer bijkomen en welk bedrag kan Feyenoord dan weer investeren, weet jij dat toevallig @FTM ??
Je mist de transfer van timber nog hebben we ook wat aan verdiend
Min 50procent aan onkosten belastingen etc dan 50% naar de schulden en de rest kun je investeren. Reken je niet rijk.
Niet overdrijven. Er is ook nog een voorziening latente belastingen. Liquiditeit en eigen vermogen verbetert enorm.
Het is ook wat ruim genomen maar elke inkomende euro als investeringsgeld zien is het andere uiterste.
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1143035/slot-30-miljoen-door-k-kc-en-30-door-cl-hopelijk-kunnen-we-snel-investeren.html
Grappig dat je die opleidingsinkomsten wel meetelt maar de opleidingsvergoeding bij uitgaande transfers er dan weer niet aftrekt (waar van toepassing).
Dermane Karim 2.100.000 Ayodele Thomas en twee andere jeudspelers samen 1.050.000
Kökcü is € 30 miljoen, want hij heeft zijn eerste stap gemaakt als Benfica speler.!!!!!!
Volgens mij denk je dat dit netto bedragen zijn, dus niet, en die bedragen van 87.000 tm een paar ton ga je de oorlog niet mee winnen.
Ik blijf me toch altijd afvragen hoe dit soort gasten zich hadden ontwikkeld als ze gewoon bij de club waren gebleven waar ze in de jeugd zijn doorgebroken..
Blijft wel een beetje nutteloos. Er zijn ook jeugdspelers die wel gebleven zijn en het ook niet redden. Als Jari Schuurman naar het buitenland was gegaan, hadden we nu gezegd dat hij er beter aan toe was geweest als hij bij ons was gebleven. Maar dit grote talent bleef bij ons en zit nu bij Dordrecht. En andersom is er een Aké die nu bij beste club van Europa een basisplaats heeft. Malacia en Kokcü zullen waarschijnlijk zeggen dat je beter kan blijven terwijl een Wouter Burger en Azarkan daar misschien anders naar kijken.
Dan had hij nu bij NAC, Heracles o.i.d. gelopen
Tjsa, toch nog Premier league, en hij heeft waarschijnlijk al veel verdiend vergeleken mij Feyenoord als jeugdspeler.
Mooi meegenomen, vandaag nog spannend nieuws te verwachten? @FTM
Zakharyan, Ivanusec en Isaksen update ergens vandaag FTM?
Ik heb het idee dat er rondom Isaksen weinig tot niets speelt. Eerst zou Dilrosun of Alireza moeten vertrekken.
gewoon op de supporters verhalen die boetes