feyenoord-excelsior-vrouwen

Jim Breeman Sport Photography

Vrouwen

Trainingskamp Feyenoord-vrouwen ten einde

Stan

Het allereerste buitenlandse trainingskamp ooit voor de vrouwenploeg van Feyenoord, dat in Valencia belegd werd, is afgelopen vrijdag ten einde gekomen. De selectie van nieuwbakken-trainster Jessica Torny zat vanaf maandag 9 januari in Spanje om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Tijdens het trainingkamp speelden ze een oefenwedstrijd tegen het Spaane Levante UD. Deze werd met 1-1 gelijkgespeeld. 

De trip naar het Zuid-Europese land was voor Torny de ideale kans een goed beeld te krijgen van de selectie die zij tot haar beschikking heeft. De voormalig assistent-trainster van de Oranje Leeuwinnen staat namelijk pas sinds 2 januari jongstleden aan het roer in Rotterdam. Ze is de opvolger van de ontslagen Danny Mulder. 

Halverwege het trainingskamp, op woensdag 11 januari, nam Feyenoord Vrouwen 1 het met een fitte selectie op tegen Levante, dat tweede staat in de Spaanse competitie. De vrouwen van Tonry kwamen via een doelpunt van Pia Rijsdijk nog op voorsprong in de eerste helft, maar zagen de club uit Valencia in het tweede deel van de wedstrijd nog langszij  komen. Eindstand: 1-1. 

Al met al keerden de vrouwen met een tevreden gevoel terug naar Rotterdam. Daar wacht op 29 januari het thuisduel tegen Fortuna Sittard. De Azerion Vrouwen Eredivisie wordt aankomend weekend al hervat, maar vanwege een oneven aantal deelnemers heeft Feyenoord dan vrij. Wel speelt het op zaterdag 21 januari een oefenwedstrijd tegen het Duitse MSV Duisburg.

Delen

Reacties

Nog geen reacties