jbr-sports-photography-feyenoord-psv-2-1-37

Jeugd

Overzicht Academy: Knappe overwinning Feyenoord O18 op PSV

Stan

Voor veel Feyenoord Academy-teams stond zaterdag de eerste speelronde van de voorjaarscompetitie op het programma. Feyenoord Onder 18 behaalde direct een mooie overwinning in het topduel met PSV. Daarnaast stapte zowel Onder 16 als Onder 15 in de derby met Sparta Rotterdam als winnaar van het veld. De verslagen lees je hieronder.

Valse start voor Onder 21

Feyenoord Onder 21 is de tweede seizoenshelft begonnen met een verliespartij tegen FC Groningen Onder 21. Op Varkenoord kreeg de ploeg zaterdagmiddag in de slotfase de 2-3 nog om de oren, nadat verdedigers Milan Hokke (strafschop) en Guus Baars eerst nog een 0-2 achterstand hadden weggewerkt.

Feyenoord Onder 21 - FC Groningen Onder 21 2-3

Scoreverloop:
31’ 0-1 Mjaki
47’ 0-2 Lourens
58’ 1-2 Hokke (pen.)
73’ 2-2 Baars
89’ 2-3 Slor

Opstelling Feyenoord Onder 21
Kroesen, Baars (83’ Van Veldhoven), Valk, Hokke, Kleijn, Zechiël, Karim (62’ ’t Zand), Naujoks (62’ Van der Heijden), Slory (90’ Amyn), El Moussaoui (62’ Touré), Sauer.

Onder 18 pakt drie punten tegen PSV

Feyenoord Onder 18 heeft op de openingsspeeldag van de voorjaarscompetitie meteen een knappe winstpartij geboekt op PSV. Op een kletsnat Varkenoord bleek een doelpunt van Fabiano Rust na bijna een half uur spelen genoeg voor een overwinning op de kampioen van de najaarsreeks. De manschappen van trainer Henk Brugge reizen dinsdag af naar Doetinchem voor de bekerontmoeting met De Graafschap. Zaterdag staat vervolgens het volgende topduel met AZ op het programma.

Feyenoord Onder 18 - PSV Onder 18 1-0

25’ 1-0 Rust

Opstelling Feyenoord Onder 18
Berger, Arnaud, Giersthove, De Blok, Candelaria (70’ Van Tol), Pusic, Sarigül, Plug, Rust (90’ Ezeb), Rais (80’ Elmensdorp), Sliti.

Onder 17 nipt onderuit bij PSV

Op bezoek bij PSV is Feyenoord Onder 17 er niet in geslaagd om een goed resultaat mee terug te nemen naar Rotterdam. Al in de eerste dertig minuten kreeg de ploeg van trainer Davey van den Berg twee tegentreffers te verwerken. Toen invaller Shaqueel van Persie in de slotfase de aansluitingstreffer op het scorebord zette was er weer even hoop, maar verder dan dit doelpunt kwam Feyenoord niet.

PSV Onder 17 - Feyenoord Onder 17 2-1

10’ 1-0 Van Duiven
30’ 2-0 Bos
78’ 2-1 Van Persie

Opstelling Feyenoord Onder 17
Husselin, Cruz, Otte, Sebbar, Gardenier, Kraaijeveld, Ulutas (46’ Hiwat), Sneijer, Fuaad (64’ Van Persie), Rambocus, Soetekouw (46’ Thomas).

Overtuigende derbywinst voor Onder 16

De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie is voor Feyenoord Onder 16 geëindigd in een grote overwinning op Sparta Rotterdam. Kelvin Neijenhuis zette het team van trainers Robin van Persie en Brian Pinas al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de tweede helft liep de score verder op voor Feyenoord en stond er na afloop een mooie 0-5 eindstand op het wedstrijdformulier.

Sparta Rotterdam Onder 16 - Feyenoord Onder 16 0-5

9’ 0-1 Neijenhuis
54’ 0-2 Gompel
72’ 0-3 Ouarghi
72’ 0-4 Ouarghi
76’ 0-5 Seintje

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon, Schens, Mojanaga, Agboluaje, Mparaganda, Van den Elshout, Treffers (60’ Boulahrouz), Harmouz, Neijenhuis, Ouarghi, Gompel.

Onder 15 in extremis voorbij Sparta Rotterdam

Feyenoord Onder 15 is de voorjaarscompetitie begonnen met een spectaculaire zege. In de derby tegen promovendus Sparta Rotterdam Onder 15 keek het team van trainer David Toxopeus lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan. Toen Sem Nobel in de laatste minuut toch nog de gelijkmaker wist te scoren leek dit ook de eindstand te worden. Niets was echter minder waar. Door treffers in de tiende (!) en twaalfde (!) minuut van de blessuretijd trok Onder 15 toch nog de overwinning over de streep.

Feyenoord Onder 15 - Sparta Rotterdam Onder 15 3-1

6’ 0-1 Romers
70’ 1-1 Nobel
70+10’ 2-1 Onunta
70+12’ 3-1 Hoepel

Opstelling Feyenoord Onder 15
Thomassen, Valentijn, Palmberg, Roovers (41’ Koka), Nobel, Rueck (41’ Khan), Hoepel, Bakkali (41’ Bakkali), Kargbo (64’ Nirk), Onunta, Nahany (41’ Basfielt).

Onder 14 met ruime cijfers langs ADO Den Haag

Dankzij een overtuigende 5-2 overwinning op ADO Den Haag is Feyenoord Onder 14 de voorjaarscompetitie uitstekend begonnen. Op Varkenoord werkte de formatie van oefenmeester Erik van der Ven zich in de tweede helft naar een riante 3-0 voorsprong, maar door twee vlotte tegentreffers werd het toch weer spannend. In het laatste gedeelte stelde Feyenoord echter orde op zaken en eindigde het treffen toch nog in een ruimte winstpartij.

Feyenoord Onder 14 - ADO Den Haag Onder 14 5-2

25’ 1-0 Aserie
30’ 2-0 Wilbrenninck-van Cuilenborg
37’ 3-0 Puati
40’ 3-1 Jansen (pen.)
42’ 3-2 Glasbergen
55’ 4-2 Silva Dias
70’ 5-2 Wartes

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Bennekom, Silva Dias, Pieterse, Faik, Zouan (60’ Nouamani), Aserie (51’ Janssen), Hornstra (62’ Wartes), Akkermans, Kargo, Black (51’ Leimena), Puati, Wilbrenninck-van Cuilenborg (51’ Tuur).

Onder 13 ronde verder in bekertoernooi

Feyenoord Onder 13 heeft zich ten koste van FC Twente/Heracles geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Op het trainingscentrum van FC Twente kwam de ploeg van trainer Martijn den Haan halverwege de eerste helft op voorsprong. Na rust werd de marge verdubbeld, maar bracht de aansluitingstreffers van de thuisploeg de spanning weer terug. In de slotfase stelde Feyenoord echter de overwinning definitief veilig door de 1-3 eindstand op het scorebord te zetten.

FC Twente/Heracles Onder 13 - Feyenoord Onder 13 1-3

16’ 0-1 Dos Santos