transfercheckgroen

Transfers

Transfercheck: Amane Romeo (21) en Feyenoord?

FeyenoordTM

In Zweden wordt Amane Romeo door fotbolldirekt gelinkt aan Feyenoord. De Rotterdammers zouden volgens het genoemde medium interesse hebben in de 21-jarige Ivoriaan: reden genoeg voor 1908.nl om uit te zoeken hoe de vork in de steel zit.

Amane staat onder contract bij BK Häcken, de Zweedse club waar eerder Patrik Wålemark vandaan geplukt werd. De centrale middenvelder ligt daar tot eind 2026 vast, waardoor er bij concrete toenadering een som op tafel gelegd moet worden. Maar zo ver zijn we niet.

Volgens fotbolldirekt moet een som zestig tot zeventig miljoen Zweedse kronen genoeg zijn om Romeo los te weken uit Scandinavië: dat komt neer op minimaal ruim vijf miljoen euro, een bedrag wat Feyenoord voor een dergelijke speler niet snel neer zal leggen.

Ingewijden doen de Zweedse berichtgeving af als onjuist: Romeo wordt niet gevolgd door Feyenoord en er is dus ook geen belangstelling, laat staan concrete toenadering of een formele aanbieding. Romeo wordt verder gelinkt aan Celtic, Gent en Antwerpen.

Belangenbehartiger Classico lijkt de naam van Feyenoord te misbruiken in de Zweedse media om verdere geïnteresseerde clubs aan te wakkeren en een prijs op te drijven: iets waar Feyenoord niet van gediend is.

Bij een Transfercheck raadpleegt 1908.nl relevante bronnen om transfergeruchten te verifiëren. Op basis daarvan wordt berichtgeving gedaan.  

Delen

Reacties

In de aanbevelingen reeks linksbuiten editie stond Summerville. Als Leeds niet zou promoveren zou hij haalbaar voor Feyenoord kunnen zijn stond er in dat artikel. Is dit nog steeds zo nu Slot naar Liverpool gaat.

Ook lees ik in de gehele aanbevelingen reeks niets over Amad Diallo. Staar hij nog op de radar bij Feyenoord of is hij inmiddels onhaalbaar geworden?

@FeyenoordTM
Over rodriguez hoeven we niks meer toeschrijven die gaat niet komen.Deze jongen gaat naar Spanje.Vraagprijs 15 mil voor 25% gaat feyenoord en kan feyenoord niet betalen.
Het was 15 miljoen voor 75%, zijn club wil 25% overhouden.
Teveel toeters en bellen in het begin
Dan heb je al een voorgevoel van dit gaaat hem niet worden!
Ben wel benieuwd wat er daadwerkelijk op de transfermarkt gebeurt met ons
Eerst een goede trainer.Heb het San niet over een dick schreuder of een pusic.Dat zijn trainers voor twente enz niet voor ons
Is het wel slim om zonder nieuwe trainer spelers tehalen?.Een nieuwe trainer wil denk ik z'n eigen stempel drukken.Hoop dat die trainer geen Nederlander os pusic word.Pusic goede assistent maar als trainer was het bij Twente ook niet veel.
Er wordt toch ook geen nieuwe speler gehaald?
De vraag is alleen is het slim om zonder een trainer een nieuwe speler tehalen.Ik zeg niet dat ze er 1 gaan kopen.
Nee dat is niet slim. Maar in principe hebben we dat al gedaan eigenlijk met Smal en Hadj Moussa die door Slot werden gehaald en die nu weggaat. We weten niet of de nieuwe trainer het wel in hen ziet zitten. Aan de andere kant, als de nieuwe trainer dezelfde filosofie heeft, dan zouden de meeste spelers overeen moeten komen met wat Slot zou willen.
Dat zeg ik.en hopelijk word die trainer niet pusic of n Nederlander.Er is geen goede nl trainer op dit moment.
@FeyenoordTM is Farioli nog in beeld als mogelijke nieuwe trainer? Schijnt dat hij nu op 1 staat bij Ajax. Zijn wij in staat om ajax af te troeven als wij hem ook zouden willen?
Is hij zo goed dan? Ben persoonlijk niet super enthousiast in tegenstelling tot anderen.
Ik vind hem vrij goed, qua spel wat ik zelf heb gezien en ook aan de hand van de analyse van VI vind ik hem een hele interessante optie
Selectie uitgebreid naar 175 spelers .
Sorry voor maar dit kereltje moeten we toch als Feyenoord zijnde alvast voor de rest van zijn leven vastleggen.

https://youtube.com/shorts/-r8mDU4S6EQ?si=IZMZ8OSIz2XIkUAo
FeyenoordTM volgt Feyenoord een Portugese verdediger (21) van Estoril?? ( Az zou ook geïnteresserd zijn)
Komt er een topic over verwachtte uitspraak in Bosman 2.0 proces en de kansen, gevaren en gevolgen voor Feyenoord. Juist nu verkopen en op je geld gaan zitten cq veel huur?
Het is erg lastig om daar nu iets over te zeggen omdat we nog niet weten wat de uitspraak precies zal zijn. Je kan er nu hooguit over speculeren. Als Diarra gelijk gaat krijgen en spelers mogen zomaar van club wisselen, dan denk ik dat het voor clubs en spelers (en vooral zaakwaarnemers) een klotesituatie wordt. Clubs moeten gaan afschrijven op de waarde van hun spelers waardoor ze in de financiële problemen komen. Spelers gaan veel minder salaris krijgen, want waarom zou een club ze nog hoge salarissen geven als ze van de een op de andere dag zomaar mogen vertrekken.
Of juist meer salaris, want je betaald geen transfersommen meer.
Maar als club hoef je in ieder geval geen lange contracten meer aan te bieden. Dus elke voetballer krijgt nog maar 1 a 2 jaar contract. Doen ze het goed, gaan ze weg. Doen ze het niet goed, ben jij ook snel van hun af. Dus meer geld in een kortere tijd.

Voor opleidingclubs/landen is het wel een doodsteek.
@Kaisz, het hangt inderdaad van het land af. Ik was voor het gemak nu uitgegaan van Nederland/Feyenoord. Ik heb altijd begrepen dat wij voor de salarissen uitgaan van alle inkomsten/uitgaven die we hebben zonder Europees voetbal en transfersommen (omdat je nooit weet hoe hoog die precies zijn).

Als je naar het laatste jaarverslag kijkt dan hadden wij zonder de uitgaande transfers volgens mij zelfs een negatief resultaat. Wij gaven meer uit (aan salarissen enzovoort) dan dat er binnenkwam. Ik vrees er dus voor bij ons...
Zo maar, kan bijna niet. Je tekent voor een bepaalde periode. Dan heb je toch in ieder geval een opzegtermijn, lijkt mij. Concurrentiebeding is bijv een juridische optie om plotseling vertrek te voorkomen.
Die opzegtermijn zal dan een maand of twee zijn. Helemaal geen probleem met de zomerstop.

Een concurrentiebeding houdt denk ik geen stand voor spelers. Welke informatie kunnen zij meenemen naar een nieuwe werkgever?
Gaat er nog iets gebeuren in de komende de dagen qua concerten toenaderingen van bijvoorbeeld Bryan gil of Luciano rodriguez koulierakis?
Kan je rekenen reken er maar niet op.Die 3 zijn gewoon teduur.
De stones spelen weer maar dat is in de USA of zijn dit niet de concerten die je bedoelt ;-)
Is de Roon een optie voor Feyenoord?
Kan met z'n ervaring in de Eredivisie echt wel mee
Lijkt me echt een uitstekende optie voor ons.
100%, echt een aanvoerders type wat we volgend jaar echt nodig gaan hebben!
Past toch niet echt in het spel dat we willen spelen?
Beetje type Schouten, kan op 6 of centraal achterin. Aan de bal wordt hij vaak onderschat, komt in Oranje vaak in posities waar hij weinig afspeelmogelijkheden heeft. Bij Atalanta haalt hij cijfers in passing en behoud van balbezit die echt superinteressant zijn. Ook het aantal balveroveringen rondom de goal van de tegenstander ligt heel hoog. Lijkt mij ideaal als opvolger van Wieffer, enige probleem is een gebrek aan restwaarde, maar heeft wel weer de ervaring van een Europa League finale en kwart/halve finale CL.
Zou toch een ideale aanvoerder zijn voor nog 2 jaartjes ongeveer, lekker afbouwen in de eredivisie ik zie hem graag komen!
Is intussen een dure jongen.....
Contract loopt af, dus kan transfervrij over komen, is een echte Feyenoorder, dus alleen salaris maar neem aan dat dit echt wel mogelijk is ivm met vertrekkende spelers.
@FeyenoordTM zou zo’n Adam Hlozek van Leverkusen een optie kunnen zijn voor Feyenoord komende zomer, of is dat nog een categorie te hoog?
In welke wereld? FIFA career mode?
Hlozek kunnen wij niet betalen
Haha kennelijk toch een duurdere jongen dan ik gedacht had..
Geen gekke vraag hoor, gezien onze intresse in Bryan Gil. Zou Hlozek echt zoveel meer verdienen en moeten kosten ten opzichte van Gil?
@FeyenoordTM Waarom geen transfercheck om Derek Cornelius?👀 hahaha
Volgens publiceert hij alleen een transfercheck als de berichtgeving onjuist is😂
Onjuist, zo'n Hugo Vetlesen bleek bijvoorbeeld te kloppen. Maar transfer kwam niet van de grond.
Dat is al helemaal de reinste onzin
Net zoals Stengs en Minteh ook onzin waren?😜
Minteh was een testballon en Stengs liep jij toen ook helemaal te ontkrachten maar de volgende dag was het rond...😅
Niet dat het erg is ofzo eerder geinig
Net zo geinig als die 1000’en kloppende nieuwtjes
@FeyenoordTM hoeveel namen op de trainerslijst zijn er nog over? Ik neem aan dat ze de namen 1 voor 1 doorstrepen om bij de ideale trainer uit te komen.
Is de Liverpool deal SLOT afgeketst ofzo? Of een radiostilte voor de storm..
Is ook niet gek als ze het na de competities willen announcen. Eerst waardig afscheid Klopp (en Slot).
Heb ik wel respect voor zijn allebij grootheden bij de clubs.
Is het niet zo dat de aankondiging op zich laat wachten, omdat het samenstellen van de hele staf misschien nog niet rond is… en dat Feyenoord daar ook een rol in speelt, omdat ze niet iedereen naar Liverpool zullen laten gaan.