Gimenez Almere City

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez over drukke speelschema: "Dat was ook mijn fout"

Moreno

Bij Ziggo Sport-programma Kick ’t Met waren Santiago Gimenez en Alireza Jahanbakhsh deze week te gast. Met Gimenez werd onder andere gesproken over zijn drukke schema, waarin hij maar zelden tot rust kan komen. "Ik kan wel zeggen dat ik vermoeider ben dan normaal."

Met de internationale wedstrijden erbij heeft de Mexicaan weinig tijd om te rusten. "Dan zit ik tien uur in het vliegtuig en als ik zo ver vlieg, verwacht ik te spelen. Als ik dan niet speel, gaat het in je hoofd zitten. Maar ik blijf ervoor werken, ik weet dat het onderdeel van het proces is en ik kan nog jaren voor nationale team spelen. Ik blijf geduldig en het gaat wel komen."

De spits van Feyenoorder is eerlijk over zijn fysieke status op dit moment. "Ik kan wel zeggen dat ik vermoeider ben. Mijn vakantie was alleen in de winterstop tijdens het afgelopen seizoen. Ik had maar één week. Deze zomer zal het hetzelfde zijn door de Copa America (Mexico doet mee aan het Zuid-Amerikaanse toernooi, red.). Dan heb ik weer maar één week vakantie", vertelt Gimenez. 

De 23-jarige topschutter erkent het mentaal zo en nu dan best lastig te hebben. "Vorig seizoen zei Slot twee weken voor einde seizoen dat ik op vakantie mocht. Ik zei nee, want ik wil spelen. Dat was ook mijn fout. Of ik dat weer zou doen? Weet ik niet. Ik voel me mentaal vermoeid, maar ik houd van het spelletje."

Presentator Armin Shah snijdt aan dat de lange vluchttijden voor internationale wedstrijden ook iets betekenen voor je fysieke gesteldheid, waarop Gimenez inhaakt. “En stel je voor dat je zo lang vliegt en dan maar twintig minuten speelt. Dat is helemaal een mentale strijd.”

Delen

Reacties

Ik las ook dat we interesse hebben in Amane Romeo van BK Häcken. Volgens de Zweedse media in ieder geval
Oh lees net de update hier op 1908. Thanks 👍
Even iets heel anders: ik zag Dennis te Kloese daarnet zitten in Bergamo waar Atalanta tegen Marseille speelt. Belangstelling voor spelers (of trainers) van een van beide teams?
Interessant, even iets anders vindt het wel jammer dat jij denkt dat ik feyenoord in een verkeerd daglicht wil zetten. Ik maak me zorgen om me club omdat ik het gevoel heb dat we stilstaan met de juiste aankopen halen. Dat is alles, En geniet van je vakantie in Frankrijk.
Nee, jij niet. Ik had het over FTM. Het was een stuk uit een mail aan de redactie van 1908 omdat FTM steeds Dennis te Kloese afzeikt en daarmee stemming maakt op deze site tegen DtK. Dàt is slecht voor Feyenoord.
Mijn fout sorry, laten we hopen dat we straks allemaal als een grote fanbase kunnen genieten van feyenoord.
Dennis te Kloese is in uitstekende directeur. Net als te Kloese een prima trainer. Afzeiken is belachelijk. We hebben het als club uitstekend voor elkaar de laatste jaren. En gaat alleen maar beter worden. Heb op deze website - wat overigens een prima site is - al meermaals gevraagd om een gedegen stuk over de financiën van Feyenoord. Dat is niet hun expertise horen we. Als je dan aanbiedt om het zelf te schrijven hoor je niks meer. Jammer.
Helemaal mee eens.

Er zitten een paar grote ego’s bij deze club, die ook nog altijd uitgaan van het feit dat vrijwel alles bij Feyenoord misgaat. Mensen die niet kunnen schakelen, wat iemand als DtK juist wel zo goed kan. Dat een paar van die figuren (vooral FTM) op deze site zo’n grote broek aan hebben, komt door het aloude Calimerodenken dat de Feyenoordfans vaak gekenmerkt heeft, zo van “het is niets en het zal ook nooit wat worden”, afgevaardigden die oude mopperkolonne zit ook in de redactie van deze site. Voor optimisme - wat volgens mij juist alles met clubliefde te maken heeft - lijkt geen plek te zijn. En dat is stemmingmakerij dat in de kern anti-Feyenoord is.
De Roon en Hateboer hun contracten lopen af. Wellicht dat hij daarom daar was?
Santi komt er hoe dan ook weer bovenop. Hij is op zoveel manieren a-typisch. Onderschat de hoeveelheid werk die hij verzet niet. Als hij leert doseren komt alles goed.
Ik zie hem zomaar nog een jaar blijven EN vlammen..
Kan alle kanten op. Of hij gaat nu voor 30/40. Of hij blijft en speelt de sterren van de hemel, of hij blijft en laat niks meer zien en is niks meer waard.

Ook deels afhankelijk van de nieuwe trainer.
Ook Santi heeft hiervan geleerd. Helaas zal t op en neer reizen niet veranderen. De eer om voor je land uit te mogen komen is niet niks. Om deze reden zou ik afscheid van hem nemen, al is t met pijn in t ❤
Tsja is t eer of eerder een sneer 20 minuutjes opgesteld worden?
Ik zou bedanken. 48 uur in de weer en nog gebroken ook. Nope!
@Konterman hij heeft teveel kwaliteiten om niks meer te laten zien. Maar of hij weer zo gaat vlammen als in de eerste seizoenshelft? Dat lijkt me sterk. Het ging toen wel heel makkelijk.