Bevestigd
stengs-lazio

Calvin Stengs juicht na een Feyenoord goal tegen Lazio | VK Sportphoto

Transfers

Transfercheck: Calvin Stengs & SS Lazio?

Bombarda

De zomerse transferwindow is op gang gekomen en het gonst weer van de geruchten. Zo ook rond Feyenoorder Calvin Stengs, die vanuit Italiaanse media hevig wordt gelinkt aan SS Lazio. Wat is er van waar? Wij probeerden het uit te zoeken en willen duidelijkheid verschaffen in dit 'transfercheck' artikel.

Lazio wil het middenveld van een kwaliteitsimpuls voorzien nadat Luis Alberto een transfer heeft gemaakt naar Al Duhail. De Italiaanse tak van Sky Sports meldde eerder deze week dat de nummer zeven uit de Serie A de eerste contacten zou hebben gelegd met Feyenoord om een eventuele transfer te bespreken. Daarna kwamen ook gerenommeerde journalisten als Gianluca Di Marzio met nieuws over 'interesse' van Lazio in Stengs.

Navraag leert

Feyenoord reageerde eerder deze week duidelijk: "Wij hebben officieel nog niets vernomen van Lazio." Maar... Zondag is er nog een keer nagevraagd over de situatie Stengs, en inmiddels lijkt de zaak licht veranderd. Stengs staat nog tot medio 2027 onder contract, maar hij is na het vertrek van Arne Slot naar Liverpool gaan zinspelen over zijn toekomst.

Toekomst

Ligt die toekomst in De Kuip? Dat is onzeker. Mocht de juiste club zich melden in De Kuip met een officieel bod, is het geen zekerheidje dat Stengs blijft. Hoewel er geen sprake is van een vertrekwens, heeft de Feyenoorder rond het weekend intern aangegeven na te willen denken over een transfer die andere perspectieven biedt. Denk hierbij aan het spelen in een grotere competitie dan de Eredivisie. Die mogelijkheid doet zich met een club als Lazio voor.

Het is een bevestigd feit dat Lazio belangstellend is voor Stengs. Er is toenadering gezocht met de speler via zijn agentschap, maar tot een concrete aanbieding richting de club kwam het niet. Nog niet. Waar rook is, is vuur, en dus kan daar wel snel verandering in komen. Buiten Lazio zijn er meerdere Zuid-Europese geïnteresseerde partijen voor de 25-jarige Stengs, die in 43 officiële wedstrijden tot 8 goals en 18 assists kwam voor de Rotterdammers. Mocht hij een transfer maken, houdt zijn oude club OGC Nice ongeveer een kwart van de transfervergoeding over aan de linkspoot.

Vervanger

Mocht het tot een concrete aanbieding komen waar Feyenoord én Stengs zich in kunnen vinden, nemen de club en de speler deze zomer nog afscheid van elkaar. Het is allemaal nog prematuur en speculeren, maar dat er genoeg Europese belangstelling is voor Stengs moge duidelijk zijn. De Rotterdammers hebben al wel een eventuele vervanger op het oog. Over deze speler mogen officieel nog geen uitspraken worden gedaan, behalve dat deze speler actief is op een zomers eindtoernooi. Feyenoord vaardigde zelf 7 spelers af naar het Europees kampioenschap en twee naar de Copa América.

Houding Feyenoord

Mocht Lazio serieuzer willen worden voor Stengs, zegt Feyenoord toenadering af te wachten. Dat is nog niet gebeurd, maar het kan zoals hierboven geschreven snel gaan.

Bij een Transfercheck raadpleegt 1908.nl relevante bronnen om transfergeruchten te verifiëren. Op basis daarvan wordt berichtgeving gedaan.  

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Mogelijke vervangers die op EK/Copa spelen:

- R Schmid, Oostenrijk, 24, 10 miljoen op TM, einde contract onduidelijk
- P Sulc, Tjechie, 23, 6 miljoen op TM, tot 2026 vast
- M Seidl, Oostenrijk, 23, 2.5 miljoen, tot 2027 vast
- Y. Asprilla, Colombia, 20, 9 miljoen, 2025 (bij Watford)
- B. Aaronson, VS, 23, 12 miljoen, 2027

Gebaseerd op: niet te oud, niet te veel waard, niet recent verkast, spelen op enig niveau.
Mogelijke vervanger is Dembele 🤣
Lekker Ivanusec op 10,
Vind hem daar beter dan op de vleugel
die 3 duimpjes naar beneden, bleh
op 10 zou hij best van pas komen met zn pasjes
Is Feyenoord geïnteresseerd in Dennis man?? @Bombarda
Omdat hij net goed speelde tegen Oekraine zeker ;)
Buiten m'n opmerking, vrij dure speler (heeft 11 miljoen gekost) en heeft het alleen laten zien in de Serbie B, dus voor flink geld zal dat wel een hele wilde gok worden.
Die interesse was er eerder wel..
Heb niet alles gelezen maar vind over het algemeen onderbelicht dat deze jongen blessuregevoelig en met een half kapotte knie rondloopt.
Als Priske idd wat terugzakt worden de ruimtes alleen maar groter en dat kan Stengs niet belopen. Kans op een echt zware blessure is dan aanwezig. Dus als je een paar miljoen kan pakken en zo ook salarisruimte vrijmaakt.
...
Ik ben voor
Op een van je beste spelers van vorig seizoen??? Je verlies al 2 van je 3 middenvelders en dan nog de derde ook maar wegdoen... Dan gaan we volgend seizoen de strijd aan voor Conference League voetbal. Daarnaast speelt Priske ook heel graag 4-2-3-1 een formatie die ideaal is voor Stengs.
Ik zou hem rechtsvoor neerzetten. Op 10 vind ik hem echt veels te laks. Dat is een van de redenen waarom onze spits zo loopt te zwemmen en dat het drukzetten niet altijd goed ging.
En ja we moeten investeren, doorselecteren.

Nogmaals prima speler. Wilde alleen maar benadrukken dat hij ook een blessureverleden heeft en dat je dan paar miljoen salaris over de balk kiepert.
Lul maar raak. Uit data kan je zien dat Stengs juist een van de meeste meters maakt van alle spelers
@Bombarda je gaf hier beneden aan dat de verwachting is dat Bijlow vertrekt; betekent dit dat Timon ook zeker bij gaat tekenen? Aangezien dat een harde eis is van Timon, eerste keeper zijn.
Als dat voor halverwege juli gebeurt: ja
Ik gun Bijlow die stap wel en Wellenreuther is een uitstekende vervanger gebleken. Verkopen dus Bijlow en wel rap......
Vervanger van stengs is er toch al? Lingr?
Lingr is geen vervanger voor Stengs zijn twee compleet verschillende spelers. Daarnaast is Lingr niet goed genoeg voor de basis en al helemaal niet voor de rol van Stengs over te nemen, wel een goede supersub.
Vervanger van stengs is er toch al? Lingr?
@Bombarda kun jij uitsluiten dat Pavel Sulc die vervanger van Stengs is? dit werd namelijk door meerdere (onbetrouwbare) bronnen gemeld gisteren op X?
Hoe is het mogelijk dat je als supporter zijnde een waardige compensatie vind?

43 wedstrijden: 8 goals en 18 assists.
Zit in de piek van zijn carrière, deze jongen is pas 25 jaar. Hier kan je voor dit geld toch geen vervanger voor halen in de huidige markt?
Lekker bij Feyenoord blijven.
Helaas is het gras is altijd groener aan de andere kant volgens men hier.
Liverpool legt contact met het management van Hancko..... De volgende die gaat.......
Pessimisme viert weer hoogtij hier hoor. Er is nog helemaal niemand vertrokken voorlopig
Klopt, maar ben wel bang dat er een aantal gaan. Hoop dat te Kloese ervoor gaat liggen.
Bij een goede prijs moet je spelers verkopen. Moeten blijven bouwen en groeien als club. Dat doe je niet door overal voor te gaan liggen. DtK komt niet uit een ei, die weet wel aardig volgens mij waar hij mee bezig is.
alleen als liverpool minimaal 40 miljoen betaald, psg is afgelopen winter geschrokken van de vraagprijs.
ik heb vertrouwen in DTK, die ziet vast wel in dat je max 4/5 spelers kunt verkopen, en dat anders je een weggegooid seizoen hebt/ tussenjaar.
We wisten dat Slot erg gecharmeerd was van hem. Hopen dat ze de hoofdprijs betalen als hij gaat.
We wisten dat Slot erg gecharmeerd was van hem. Hopen dat ze de hoofdprijs betalen als hij gaat.
Als ze maar betalen, wordt tijd dat wij ook is die klapper gaan maken. Voor dit kaliber speler, contract tot 2028, linksbenig die vrij schaars zijn moet dit gewoon echt minimaal 50M zijn. Als hij ook nog is een goed EK speelt, gaan er meerdere clubs komen.
@Bombarda Zojuist wordt gemeld door Fabrizio dat Lazio een aanvallende middenvelder / rechtsbuiten die óók op het middenveld als CM kan spelen heeft binnengehaald. Is Stengs dan alsnog een optie bij Lazio?
Lazio gaat echt never nooit concreet worden voor Stengs.
Misschien is dat Stengs wel. Lol
@nicosia het gaat hier om ene Dele-Bashiru die ze zo goed als binnen hebben
Is een rechtsbenige jongen die Fisayo Dele-Bashiru
Hopelijk blijft Stengs. Prima speler die
meer dan eens zijn meerwaarde bewezen heeft. Ook fijn dat hij een Nederlander is, daar krijgen we er steeds minder van. Echt goede buitenlanders halen is natuurlijk prima, maar laat ons vooral een harde kern van Nederlanders en eigen jeugd houden; onmisbaar voor een binding met Rotterdam. Het gaat niet alleen om geld vind ik!
Voor juiste bedrag (gezien % naar Nice) ok want piekt te weinig en geen diehard, veel te flegmatiek en gefreubel. Er zijn beteren en dus met dat geld erop uit en hoger segment.
Nooit verkopen voor 12mil gewoon houden en op rechts zetten waar die het best rendeert ( vooral Priske houdt van die manier van spelen ) een scorende nr 10 erbij kopen.
Ik kan mij nou niet voorstellen dat je Feyenoord wil inruilen voor zo’n lelijke racistische club die niet eens CL speelt. Dan zou ik lekker wachten op een mooiere club of nog een jaartje in Rotterdam prachtige potjes spelen.
Kan me ook niet voorstellen dat Feyenoord maar 12 miljoen vraagt.
Daar haal je nooit een goede vervanger voor terug. En aangezien we CL spelen en weer minimaal 2e moeten worden kan je moeilijk je hele basis wegdoen/weg geven. Tel daarbij een totaal nieuwe staf.
Volgens mij weet DTK beter en gebeurd dit alleen als er een plan is
Als dat zijn drijfveer was… dan was hij wel in Nice gebleven. Hij is een van de best betaalde spelers bij ons trouwens.
@Bombarda verwacht jij dat we de staf voor de eerste oefenwedstrijd compleet hebben? En hoe staat het met de kandidaten voor de vertrokken Peeters?
Denk dat Hancko bij ons blijft en dat hij ook aanvoerder wordt! Is zo belangrijk en denk dat hij een hele goede klik zal hebben met priske vandaar aanvoerder
Idealiter verlengt Timber om nog een seizoen te blijven als aanvoerder...
Dat zegt 1908 inderdaad. Vind dat echt heel erg jammer
Kan iemand het duidelijkheid maken betreft doorverkoop percentages. Is dat op het totaal bedrag of de winst?
Altijd over de winst

Het kan ook zijn dat een club een deel van de transferrechten behoud (bijv met Gimenez), Cruz krijgt 10% van de gehele verkoopsom.
Lazio staat er nou niet echt om bekend dat hun supporters goed met racisme omgaan. Ik snap dus niet dat Stengs overweegt om daar te gaan voetballen. Maar ja geld doet een hoop, lijkt het.
@Bombarda kun je een tip geven over die vervanger?
Vind je het nou zo belangrijk om te weten wie de eventuele vervanger is, dat het wat jou betreft zelfs ten koste mag gaan van de transfer?

Ze brengen naar buiten wat ze denken naar buiten te mogen of kunnen brengen, zolang ze de mogelijk transfer daarmee niet belemmeren.
Wetende dat het fenomeen Kooij dan weer terugkeert bij wedstrijden van Feyenoord mag de afkoopsom zeker rond de 50m komen te liggen.
Het verbaasd me dat niemand namen noemt van de eventuele vervanger waar Bombarda het over heeft. Een nr 10 aktief op een eindtoernooi deze zomer.. Copa America of EK..
Dat zijn tientallen namen, dan kun je blijven gissen. Denk zelfs dat je de Spelen ook nog als een ‘eindronde’ zou kunnen zien.
Erik sanchez dat speelt al een tijdje
Is links benig
Goed schot en lekkere passing
Snel en technisch en een harde werker
Ik denk dat Stengs hier door velen wat wordt onderschat. Zelfs onder Slot (laat staan daarvoor) won Feyenoord meestal veel moeizamer van al die 'kleine' clubs in de Eredivisie dan PSV en Ajax. Een speler als Stengs is juist heel geschikt om die gesloten defensies open te breken met zijn steekpass en acties. Bij het juiste bod laat Feyenoord spelers altijd gaan, maar dat moet naar mijn mening zeker 10 miljoen hoger zijn dan de genoemde 12 miljoen. Je moet toch wel een behoorlijke winstmarge hebben. Een minimaal gelijkwaardige vervanger zal vaak een flinke duit kosten. Wat me ook zorgen baart dat Bombarda stelt dat de mogelijke vervanger nog niet op het niveau van Stengs zit, hoewel die ongetwijfeld op groeimogelijkheden wordt gekocht. Punt is dat als je niet te ver wil wegzakken je ook wel een aantal vervangers moet halen die direct al minimaal het niveau (liefst beter) hebben als de vertrekkers. Je kunt niet alleen naar spelers 'op de groei' halen. In de afgelopen jaren kun je stellen dat spelers als Hancko, Aursnes, Trauner en Szymanski een directe versterking waren t.o.v. hun voorgangers.
Denk dat Feyenoord hem makkelijke verkoopt omdat zijn salaris erg hoog is.
Begreep dat hij zijn salaris die hij verdiende in Nice ook in Feyenoord kreeg.
Zelf Antwerpen wou die salaris toen niet aanbieden.
Nu kunnen ze andere goede speler halen met lagere salaris denk ik.
Volgens de Telegraaf is zijn salaris 1.25 miljoen euro netto. Daarmee is hij een grootverdiener, maar dat is niet raar voor een basisspeler.
Ben ik het helemaal mee eens!is toch een lachertje.6 miljoen waar 2 miljoen van naar Nice gaat en nog gedeelte naar hemzelf en zaakwaarnemers enz.

Hou je misschien 2 miljoen winst over wat waarschijnlijk nog verspreid betaald word.

Gewoon aan contract houden.was ongelukkig en weer aan voetballen gegaan en met volle verstand langer getekend.dus dan volgend jaar pas laten gaan
Precies! En als hij gaat dan niet voor een fooi. Zat ook nog een bonus aan vast waardoor hij 7 miljoen heeft gekost.
25% van 6miljoen is 1,5 miljoen hoor weet niet hoe jij aan 2 miljoen kom.
Dan 1,5 miljoen🤷‍♂️dat maakt het verschil iid.Hou je er flinke zak geld aan over idd.

De 2 miljoen was meer gebaseerd op wanneer we hem hebben aangetrokken en er hier toch echt werd gezegd dat het 30% was.

Maar ok dan 25%

Is toch nog steeds maar 3 miljoen of lager wat je aan overhoud?voor 18 assist een paar jaar contract en weer international?
Dat de mogelijke vervanger nog niet op het niveau zit, is ook maar een aanname. Bij Wieffer en Beelen werd ook verwacht dat ze langere aanloopperiode nodig hadden. Meningen zijn leuk, maar moeten vaak bijgesteld worden... laten we afwachten en vertrouwen hebben in technische staf.
18 assists en 8 goals in zijn eerste jaar op 10. Daar gaat volgend jaar ws nog een schepje bovenop, met mogelijk een doorbraak in Oranje tot gevolg. Die moet je dit jaar niet laten gaan dus, voor 15m (25%). Zoveel goals en assists ga je niet terugkopen, en bovendien gaat er al genoeg weg..

De beste optie lijkt me om die (bijna gelijkwaardige) vervanger alvast te halen, en om Stengs komende zomer te laten gaan. Dan wordt hij geruisloos opgevolgd en hebben we dit jaar wat meer opties/kwaliteit op 10. Dat heeft PSV geen windeieren gelegd dit seizoen.
Mee eens. Wieffer en Timber gaan waarschijnlijk weg. Dan is het toch handig om in ieder geval Stengs te behouden, zeker omdat hij ook nog op 8 en rechtsbuiten kan spelen. Ideaal bezien wil je de middenveldposities dubbel bezet hebben. Zerrouki en Nadje op 6. Stengs en Milambo (of Lingr) op 10. En op 8 het liefst twee multifunctionele middenvelders aantrekken die dynamisch zijn en spelmakerkwaliteiten hebben. Eentje als directe vervanger van Timber en een ander die iets langer de tijd krijgt om te groeien. Zo kun je variëren met je middenveld gedurende een zwaar seizoen tegen verschillende type tegenstanders.
Lekker laten gaan, wilde een jaartje bij ons spelen om onder Slot zn carrière nieuw leven in te blazen. Zonder Slot zou hij nooit voor Feyenoord gekozen hebben. Z'n aanhang vindt een jaartje in die aftandse tochtige kuip tussen schorem meer dan mooi geweest. Nu weer lekker mooi zitten te zijn in een Italiaans zonnetje staat ook veel interessanter op insta natuurlijk, toch Beau de Boer? 😗
15 M en strik er omheen.
Kan Joey Kooij ons ook weer fluiten. Die deed het altijd prima in de Kuip :-)
Oh nee, niet bij stilgestaan. Contract voor onbepaalde tijd dan. Nooit meer laten gaan.

Joey Kooij, wat een eng mannetje is dat. 🤢
📰 @lucabianchin7: #Feyenoord have made an offer for #Simic. He will not renew his contract, which expires in 2025.
Enig idee wanneer Carranza ongeveer gepresenteerd gaat worden?
15-20m mag die gaan.
We hebben er 6 voor betaald. Moeten 25% afstaan. Is bij 15 miljoen dus 3,75+ 6 = 9,75.
Houden wij 5 miljoen over...
Zijn jaarsalaris is 4 miljoen?
Mocht hij weggaan voor 15 dan kunnen we 11.25 investeren (bruto). In principe genoeg om misschien een nog betere vervanger aan te trekken.
Ik heb gelezen dat hij bij Lazio € 2 miljoen + bonussen kan gaan verdienen. Volgens mij heeft hij dat nu ook, dus hij gaat niet voor meer geld (als de verhalen kloppen). Laat hem maar gaan, maar wel voor minimaal € 15 miljoen. Als ik hem in alle wedstrijden had zien uitblinken, was dit wat mij betreft een ander verhaal geweest. Hoewel zijn voorzet tegen de Eagles als legendarisch kan worden omschreven, heb ik hem ook een aantal keren niet gezien, ondanks het feit dat hij wel aan de wedstrijd deelnam.
30 procent van de winst
En salaris is 1,25 netto hoe kom jij bij 4 miljoen
Doorverkoop is over de winst. Dus 25% dan over 9 milj = 2,25mlj
Was het niet 25% van de winst? Er staat me zo iets bij
Gaan ook nog kosten oad voor zaakwaarnemers en tekengeld voor hemzelf enz.mag je blij zijn dat je 2 mil.overhoud en dan betalingen over termijnen.

Waarom zou je hem daarvoor laten gaan?net weer international geworden en toch aardige cijfers.
Minimaal 10 mil.meer en anders gewoon jaar houden
Natuurlijk niet Feyenoord betaald geen 4 miljoen salaris aan spelers
Qua beleid zou ik het niet sterk vinden om het gehele middenveld te verkopen. Dat Timber vertrekt lijkt vast te staan, Stengs dus misschien ook. Is Wieffer te behouden? De combinatie Wieffer/Nadje lijkt me fysiek een verschrikking om tegen te moeten spelen namelijk
Als je niet zo'n fan van Stengs bent heb je nog geen haat aan hem hoor, zoals sommigen hier beweren. Ik vind Stengs een typische AZ speler. Soms goed maar geeft vaak niet thuis als het op strijd aan komt. Trekt zijn poot terug in duels en vind het zelf allemaal wel goed lijkt het. Als hij ruimte krijgt kan hij inderdaad leuke technische dingen laten zien, onder druk zie ik het zelden. Kortom, geen topper, geen winnaar dus als hij vertrekt lijkt hij me wel prima te
vervangen, en nee niet door Lingr!
Onderschat Lingr niet, hoewel ik je gelijk geef als je stelt dat er beteren zijn. Maar, hij heeft niet echt een redelijke kans gehad en wel cruciale goals (Vitesse uit) gescoord.
Klopt wel, ik hou wel van het type Lingr hoor, lekker fanatiek en vaak voor het doel te vinden. Maar dit was altijd als invaller, voor basis komt hij echt wat tekort.
Onbegrijpelijke reacties op een eventueel vertrek van Stengs. Buitengewoon slimme en goede speler met veel goals en assists afgelopen seizoen.
Als je leest wie er allemaal weleens weg zou kunnen gaan, krijg ik daar behoorlijke buikpijn van. Je complete middenveld, Hancko, Giménez, Minteh en Geertruida moeten vervangen zónder erop achteruit te gaan is een utopie. Tel daarbij op dat Priske tijd nodig gaat hebben maar dat de verwachtingen na drie van zulke jaren veel hoger liggen dan normaal. Dat lijkt me verre van ideaal en een scenario als in Amsterdam ligt op de loer, als men niet uit kijkt.
@Saul Interesse betekent niet dat ze allemaal vertrekken he. Feyenoord staat nu financieel een stuk sterker en zal het momentum op sportief gebied ook niet willen verliezen. Ik geloof nooit dat DtK 7 basisspelers laat vertrekken.

Geert, Minteh en Timber (2-jarig contract) zijn de enige die zeker weg gaan. Wieffer, Hancko, Stengs en Gimenez liggen nog minimaal 3 jaar vast. Die gaan echt niet alle 4 tegelijk weg.
Toch denk ik dat als Stengs (en aanhang) z'n zinnen op een vertrek naar Italië heeft gezet je er als Feyenoord niet beter van wordt om hem hier te houden zegt mn gevoel.
Stengs is van al deze spelers prima te vervangen.

Vooral Wieffer, Hancko en Geertruida zijn unieke types die lastig te vinden zijn.
Saul, ik denk dat je dit moet zien als de transferperiode van 2 jaar geleden. Er gingen toen ook heel veel spelers zoals: Sinisterra, Malacia, Senesi, Aursnes, Linssen en Toornstra.

De aankopen waren: Hancko, Timber, Gimenez, Paixao, Dilrosun, Szymanski (huur), Idrissi (huur), Wieffer, Danilo.

Behalve dus een compleet nieuw middenveld en aanval. Uiteindelijk kampioen geworden door Slot maar zeker ook door de scouting.

Als de geruchten kloppen dan zullen nu een hoop spelers vertrekken maar Wellenreuther, Beelen, Hancko, Ueda en Ivanusec heb je iig al goede spelers om daaromheen verder te bouwen.
Vergis je er niet in dat wij toen een uitgebalanceerde staf hadden, van wat later bleek eentje van Europese top kwaliteit. Een stad met een zeer duidelijke visie en ook bij machten om deze over te kunnen brengen op de groep. Nu hebben we de staf nog niet rond, krijgt Priske zeer waarschijnlijk een assistent waar hij nog niet mee heeft samengewerkt. Daarnaast hoor je toch ook wel verhalen vanuit België bijvoorbeeld dat Priske dat veel minder heeft. Zie ook VI artikel dat men in België lang geen idee had wat hij precies wilde. Zoveel vraagtekens lijkt mij niet wenselijk. Ga ook maar eens na hoe veel clubs terugvallen na een goede periode met zulke wijzigingen voorafgaand het seizoen. Daar schrik je echt van, zelfs in de Europese top is dit het geval (zie bijv. Arsenal of Man. U.)
Je haalt momenteel de periode van Antwerp erbij maar ik ben blij dat Priske juist dat heeft meegemaakt waardoor ie hopelijk van zn fouten heeft geleerd. Dat zn assistent niet mee gaat is niet ideaal idd maar als ik dan lees wie eventueel zijn assistent zal worden dan heb ik daar vertrouwen in.

Vergeet overigens niet dat Priske in zn 1e jaar bij Sparta Praag direct kampioen werd na 9 jaar.
Mee eens, maar toen ik dit eerder aankaartte, werd mij verteld dat ik niet zoveel azijn moest drinken.
Er zal van DTK veel worden gevergd.
Ik ben er niet voor je meest technisch onderlegde en meest creatieve speler te verkopen.

Slot kon met een selectie die niet overloopt van de creativiteit en technische bagage wel technisch hoogstaand voetbal spelen.

Maar dan zal niet iedere trainer lukken. In het algemeen heb je in de top technische en creatieve spelers nodig, zeker op het middenveld. En spelers die dat in de top eredivisie kunnen leveren zijn erg moeilijk te halen.

Ik zou Stengs, op wie je ook nog eens niet veel winst zal maken, daarom gewoon houden en er extra creative spelers bij halen. Hij kan op drie posities in het elftal (8, 10, rechtsbuiten).
Prima als die gaat, alleen is 12 miljoen(als dit klopt) wel aan de lage kant. Voor hem moet je toch wel tussen de 15 en 18 miljoen kunnen vangen.
Ik denk dat ik geen verstand van voetbal heb. Vind Stengs namelijk een belangrijke speler die met zijn creativiteit het verschil kan maken in een wedstrijd, zeker die wedstrijden waarbij de tegenstander alleen maar tegenhoudt. Je levert een hoop assists in als ie weggaat en die haal je niet zomaar terug! En zijn vermeende gebrek aan strijd ben ik het niet mee eens. Mensen verwarren flegmatiek denk ik met geen inzet tonen...
Stengs is zeker een creatieve en technisch vaardige speler. Ik deel niet per definitie dat zo een speler niet te vervangen is.

Maar spreek 1 ding wel tegen, en ja dat doe ik al een tijdje. Feit is dat je wanneer een tegenstander alleen maar "tegenhoud" oftewel als een blok voor het doel gaat hangen zoals Polen gistermiddag, heb je spelers nodig die het veld breed houden.

Wanneer je creatief bent en technisch vaardig is dan niet genoeg. Je zult dan echt spelers nodig hebben die op rechts met hun rechtervoet een stevige voorzet/assist kunnen geven. En op links een linksbenige speler hebben. Wanneer je een linksbenige op rechts en een rechtsbenige op links is een ding zeker, hoe creatief en technisch vaardig je ook bent er staan 10 spelers te verdedigen en die weten dat je altijd naar binnen zult gaan om met je goede been de voorzet te geven.

Daarnaast hadden we met Kökcü en Szymanski tweede speler die niet vies waren om van afstand af te vuren. Heb ik afgelopen seizoen ook niet echt vaak gezien

Sorry van gister maar heb de hele tweede helft om Frimpong en Weghorst geroepen en gelukkig is er geluisterd.
Ook juist, maar Stengs zijn knieën zijn zwak, dus hij is begrijpelijkerwijs voorzichtig.
Lijkt mij dat het wel gaat om 25 procent over de winst die Feyenoord maakt op Stengs?
12 milj zal toch wel het minimale zijn wat eruit gehaald zal worden. Dan heb je Stengs een jaartje gratis in de Kuip gehad en ook niet meer dan dat financieel gezien. Waarvan Nice dus uiteindelijk 9milj zou kunnen krijgen en Stengs een 2,5milj aan slaris en dan nog wat geld aan zaakwaarnemers.
Wat lees ik veel negatieve reacties hieronder als het gaat om Stengs… jammer om te lezen aangezien het een van de weinige creatieve spelers is…
Het is met Stengs heel dubbel. Zijn inzet is matig. Dan heb ik het puur over in de duels.
Maar voetballen kan die goed.

Hij is nog altijd erg wisselvallig, tegelijkertijd overlegt die goede cijfers en doet die briljante dingen. Maar anderzijds laat die het soms compleet afweten, is heel bang om geblesseerd te raken en dat zie je vaak als er een speler bij hem in de buurt komt.

Dat maakt het soms te nonchalant.
Assists en goals en openingen vinden maken niet uit als je connected bent met een Ajax schoonvader. Er zijn er die die doelpunten en assists ook niet meetellen en liever lager staan in de competitie dan dit ‘soort’ voetballers in eigen gelederen te hebben. Dat vind ik mooi en principieel en ik respecteer dat enorm.
De ‘haat’ op Stengs is echt ongekend groot.. iemand die met zoveel goals en assists ( 26 ) is echt niet zomaar te vervangen. En zeker niet voor het genoemde bedrag in de Italiaanse media, als ook nog 25% naar Nice moet hou je er weinig aan over.
Is wel de best betaalde Feyenoorder wat juist weer veel ruimte in het salarishuis bied voor misschien wel 2 nieuwe spelers.
Graag alleen als we er winst op kunnen maken en het snel rondkomt. Een nummer tien is wel echt essentieel in het elftal, en buiten Ivanusec hebben we niet echt een vervanger in de selectie met dezelfde kwaliteiten als Stengs.
Stengs is geen hoogvlieger die het team op sleeptouw neemt of significant sterker maakt. Ik durf te beweren dat je met Lingr zelfs een verbeterde versie rond heb lopen.

Als je voor Stengs 15 á 20 miljoen weet te krijgen, doe je zeer goede zaken wetende dat je zijn vervanger in huis heb
Laat me niet lachen. Lingr heeft al moeite met het aannemen van de bal. Stengs is gewoon een goede speler, komt alleen wat pit te kort en is daarom niet zo geliefd bij de fans als andere in het team.
Denk dat dat het is, objectief gezien heeft hij het prima gedaan, maar iets in zijn spel zorgt ervoor dat mensen dat niet (willen)zien. Heb dat zelf ook regelmatig eerlijk gezegd als hij te slap duels in gaat, maar zonder hem missen we wel heel veel creativiteit. Hij verdient iig meer waardering als hij meestal krijgt.
Hij gewoon teveel duels. Als je hem vergelijkt met Kokcu die weleens een balverlies record had.

Kokcu was een beest die de bal terug veroverde. Stengs durft dat duel niet aan te gaan. Het roept gewoon te vaak het gevoel op dat je verdedigend iemand hebt die niet durft en zodra het een fysiek duel aanvallend wordt hij het niet aan durft. Dat is jammer.

Als die jongen mentaal beter in zijn hoofd zit qua blessure angst en gewoon met 100% de duels ingaat. Is die 10% beter en hoor je niemand.

Voetballend hoef je niet over hem te discussiëren.

Mentaal is het gewoon mwah. Roept na het seizoen ook dat die heel stabiel was en niet meer wisselvallig. Maar had in het seizoen nog steeds hoge pieken en dalen. Dan schop je mensen tegen het been
Wat betreft Lingr begrijp je het toch niet helemaal.
Die 15-20 miljoen kun je vergeten. Hou het maar op 12 miljoen en met de afdracht aan Nice erbij houden we niet veel over.
Te Kloese zal toch ook wel beleid hebben dat er bv niet meer dan 4 basisspelers weg mogen? Dat er dan gewoon nee gezegd gaat worden
Maak je niet zo druk. Voor Bijlow hebben we Wellenreuther al en voor Gimenez Ueda.

Hou je Geertruida in de verdediging over, daar moet een capabele vervanger voor komen maar maak ik mij niet zo'n zorgen om want het is al een jaar bekend dat hij zal vertrekken.

Waarschijnlijk vertrekt gehele middenveld maar dat betekent dat je qua kwaliteit heel het middenveld opnieuw kan indelen. Stengs is bijv een goede speler maar als hij inzake, stond de spits op een eiland. Ik zie liever een diepgaande AM die dichtbij de spits speelt. Typische: 1e paal, 2e paal.

Voor Gimenez heb je al Ueda. Ivanušec is gewend en daarachter Sauer. Rechtsbuiten is een prio voor Te Kloese.
Ik mag toch hopen dat Wellenreuther en Ueda niet als basismateriaal gezien worden
@Kritisch ik mag toch hopen dat jij een grapje maakt. Wellenreuther was dit seizoen verre weg de betere keeper van de twee. Bijlow is een fantastische keeper maar is veel te blessure gevoelig waardoor hij helaas niet consistent is. Met een goed bod (rond de 12 tot 15 miljoen) zou ik Bijlow lekker laten gaan!
Wellenreuther wordt gewoon 1e doelman en Bijlow gaat naar Engeland
Wellenreuter heeft zich toch wel bewezen?
Onder druk wordt alles vloeibaar. Want dan zijn er 4 weg en komen er toch nog clubs voor andere spelers. Dan weiger je niet als er behoorlijke bedragen tegenover staan, zeker ook omdat je niet met een ontevreden speler wilt blijven zitten.
Denk dat Te Kloese misschien ook wel spijt heeft van dat doorverkoop percentage. Dan maar quitte spelen en de volgende nummer 10 veel winst op gaan maken.
Als ik mij goed herinner dan ging Feyenoord er eerste instantie vanuit dat Szymanski zou blijven. Dat ging niet door en Stengs zou eigenlijk naar Antwerp gaan waardoor Te Kloese snel moest handelen om Slot tevreden te houden.

Deze deal was dus inderdaad niet erg goed gehandeld maar Te Kloese zal wel gedacht hebben dat ie niet zoveel keus had want alles moest snel.
Precies, en nu zie je dat te kloese echt wel zaken kan doen. Ben ik blij mee, want stond echt te twijfelen, gelukkig is dat nu voorbij.
Hij heeft bij Spartak prima onderhandeld.
Ik ben toch bang voor een te grote leegloop... Als we eerdere berichten mogen geloven kunnen we straks een half basiselftal vervangen. Hancko, Geertruida, Timber, Gimenez, Wieffer, Stengs, Paigao ......
Ze gaan ergens de grens trekken bij basisspelers lijkt me. Liever dat Stengs dan weggaat dan een van de ander genoemde.
Pin ons er niet aan vast, maar logisch vertrek voor:

- Van den Belt
- Geertruida
- Wieffer
- Lopez
- Gimenez
- Timber
- Bijlow
- Stengs
6 basisspelers weg lijkt mij te veel Max 4 je wilt komend seizoen ook weer om te prijzen mee doen
En Hartman geblesseerd, linksbackpositie wordt totaal anders ingevuld. Kortom: Feyenoord gaat weer bouwen en Priske zal wat tijd nodig hebben.
Als dit zo is gaan we komend seizoen niet om de titel mee doen
6 basisspelers is op zich niet zo'n groot probleem want bijv voor Gimenez heb je Ueda al en voor Bijlow Wellenreuther.

Belangrijkste is dat Hancko blijft want dan heb je direct een stabiele verdediging waar je op kunt bouwen (Wellenreuther, Beelen en Hancko).
Wellenreuter
Nieuwkoop trauner Beelen smal
Milambo zerrouki timber
Paxaoui ayase ivanusec
Alleen nieuwkoop is flink minder dan geertruida, maar Read komt er misschien aan. Hartman komt in de plaats voor Smal uiteindelijk. Dus nee, ik vind dit helemaal niet een slechte start. Ik zie liever geld gebruikt worden voor een nieuw stadion van feijenoord zelf.
Dat is toch wel even een partijtje minder hoor.
2 jaar terug vergeten, ook halve elftal weg goed geïnvesteerd en kampioen geworden zegt dus niks.
Toen hadden we wel Slot die tijdens de wk aan een ingespeeld team kon werken
Geen Hancko? Zou hij dan echt willen blijven door de komst van Priske.
Zou mooi zijn dat Hancko besluit nog een jaar te blijven en voor een grotere vis te gaan in een andere competitie
Willen ze hem misschien voor linksback gebruiken?
Het lijkt mij het juiste moment voor een grote leegloop als hierboven + Hancko. Een nieuwe trainer die veel budget krijgt om de 8 champions league wedstrijden + competitie en beker mee door te komen. Als je dan voor 150 - 200 miljoen verkoopt, dan kunnen we weer een mooi project starten.
Hancko gaan ze dus voor liggen? Want die noem je niet terwijl dat de beste speler was dit seizoen. Je zou verwachten dat er daar ook clubs voor komen..... @Bombarda
Bij Hancko zn contractverlenging heeft Te Kloese aangegeven mee te werken als er een Europese topclub komt waar Hancko voor open staat en de club uiteraard een mooi bedrag biedt.
Die was op zich al dun in sterkhouders. Dus dat is niet zo moeilijk. Hoewel die sterkhouders wel echt de basis is/was van de opbouw en afjagen .
Timber vind ik niet logisch, hij speelt net een jaartje echt basis
Ben al verheugd dat je Hancko en Paixao niet in het rijtje zet…..
En Hancko vrees ik. Ga er maar aan staan.
Is er geen contract verlenging in zicht voor Timber? Of nog de kans dat hij 1 jaar blijft?
Vind Stengs niet logisch, pas 1 jaar hier. Hancko ontbreekt?
Mooi man, beetje spoeling niks mis mee.
Elke speler is echt wel te vervangen, het zal ook aan Priske straks zijn om de goede lijn van Slot door trekken. Er zijn meer zomers geweest waarin meer dan een paar basisspelers vertrokken. Elke seizoen weer lukte het om sterker aan te kopen
@Bombarda is de mogelijke vervanger in jouw ogen van hoger niveau?
Dat Stengs weg gaat staat wel vast. Belangrijk geweest, maar niet mijn type speler. Oogt te flegmatiek en te slapjes soms.

Benieuwd wie de vervanger gaat worden.
Best knap, dat het vast staat als er nog geen bod ligt in Rotterdam
Om maar gewoon even een naam te noemen: mocht Stengs gaan denk/hoop ik dat Feyenoord wil gaan voor Alexander Prass van Sturm Graz!

Huidige marktwaarde: €12m
18 g/a dit seizoen voor Sturm Graz
Heerlijke techniek

Absoluut een directe versterking!
Iedereen die de familie van Stengs een beetje kent wist van te voren al dat als Slot zou vertrekken, Stengs ook zou vertrekken. Stengs kwam alleen door Slot naar Feyenoord. Helemaal prima, ik vind het een slapjanus.
Snap wel wat je zegt en eigenlijk schaamt zijn vriendin zich dat ze in de kuip moet zitten als ajaks kroost. Zonder Slot bij ons had hij eerder bij 020 gespeeld.
Had hij een transfer naar Italië wel kunnen vergeten overigens...