georginio-wijnaldum-uitsnede-vk-sportphoto-feyenoord-as-roma-uefa-europa-league

VK Sportphoto

Transfers

Transfercheck: Georginio Wijnaldum en Feyenoord?

FeyenoordTM

Vorige week werd oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum in verband gebracht met een mogelijke terugkeer naar Feyenoord. De 32-jarige middenvelder zal volgens journalist Pete O'Rourke van Football Insiders in gesprek zijn met de Rotterdammers.

"Ik lees de laatste dagen van alles over PSV en Feyenoord, maar dat is nu niet aan de orde", aldus Wijnaldum zondag na afloop van de UEFA Nations League wedstrijd tussen Nederland en Italië. "Ik houd deze zomer alle opties open. Maar een terugkeer naar Nederland is nu niet mijn eerste optie. Ik weet niet of clubs zich hebben gemeld, dan moet je bij mijn zaakwaarnemer zijn. We hebben nu de tijd om alles op een rijtje te zetten"

Het nieuws van O'Rourke blijkt niet te kloppen wanneer er wordt nagevraagd bij betrokkenen: Feyenoord heeft géén gesprekken gevoerd of ingepland staan over een mogelijk nieuw verblijf van Wijnaldum op Rotterdam-Zuid. Voor Feyenoord is zijn mogelijke komst dan ook discutabel. Ten eerste is hij met zijn enorme salaris nagenoeg onhaalbaar; ten tweede zijn er twijfels of de blessuregevoelige Wijnaldum op deze leeftijd nog de intensiteit van de club aankan. 

De kans is aannemelijk dat Feyenoord een jongere optie op de markt prefereert, al hebben de Rotterdammers vooralsnog met Mats Wieffer, Quinten Timber en Thomas van den Belt genoeg opties op de CM-positie. Wel is het verlies van Orkun Kökçü nog niet opgevangen met een directe versterking. Het middenveld zal anders ingericht moeten worden.

Het is niet de eerste keer dat O'Rourke mis zit met nieuws wat over Feyenoord gaat. Zijn nieuws over het destijds zogenaamde 'naderende persoonlijke akkoord' tussen Arne Slot en Tottenham Hotspur is ook niet uitgekomen. Deze site laat zijn nieuws dan ook voortaan links liggen.

Bij een Transfercheck raadpleegt 1908.nl relevante bronnen om transfergeruchten te verifiëren. Op basis daarvan wordt berichtgeving gedaan.

Delen

Reacties

Waarom heeft Wijnaldum zo'n hoog salaris dan,laat m aub niet komen zeg zo goed is hij niet hoor,hij teert alleen maar op je euro's en een vast stekkie om de bank warm te gouden
Het lijkt mij dat Slot echt niet staat te springen om Wijnaldum te halen. Hij zal zonder meer het middenveld "probleem" allang opgelost hebben.
De zin " Het middenveld zal anders ingericht moeten worden" is de meest intrigerende in dit verhaal. Feyenoord speelde onder Slot met de meest aanvallende middenvelder op de lengte-as: 'Met de punt naar voren' in kolderiek jargon.
Een andere inrichting zou kunnen beteken dat vooor een middenveld wordt gekozen met de meest controlerende middenvelder op de lengte as: In het kolderieke jargon 'met de punt naar achteren'.
Feyenoord heeft een succesvol verleden met beide veldbezettingen: Met Bosz en El Ahmadi was de centrale middenvelder vooral controlerend, met Tomasson en recent Til en Szymanski was deze positie voor de meest aanvallende middenvelder.
Maar dan zou Feyenoord er eigenlijk nog een linksbenige middenvelder bij moeten halen voor de zijkant, ervan uitgaande dat Szymanski sowieso nog een jaartje blijft. En dan moet die laatste ook nog goed vanuit de flank kunnen spelen. N.B. Een fitte Wålemark zou op die positie misschien ook uit de voeten kunnen.
Benieuwd of Slot de puzzel voor het nieuwe seizoen zo gaat leggen. Met Wieffer of Zerrouki als controleurs en Timber en Van den Belt aan de rechterkant zijn voor die twee posities de juiste spelers wel aanwezig.
Ik heb de Open Vizier podcast nog eens geluisterd. Slot sprak over de puzzel op het middenveld en noemde Timber, maar ook Szymanski allebei het beste op de 8-positie. Wellicht is er inmiddels meer overtuiging voor Szymanski op 10, maar ik vond het wel opvallend. En dan nog het geluid dat Timber mogelijk als inverted back gaat spelen. Ik heb niet het idee dat dit een serieuze optie is voor Slot. Letterlijk in de laatste persconferenties noemde hij bij de vraag naar zijn opties op de rechtsbackpositie (bij afwezigheid Pedersen en Geertruida noodzakelijk centraal) alleen Kasanwirjo en Benita bij naam en toenaam. Overigens zou ik persoonlijk Timber als inverted back ook totaal ongeschikt vinden..
Dat laatste ben ik niet mee eens, denk dat Timber wel degelijk als inverted back kan spelen. Kijk bijvoorbeeld hoe Brenet speelt bij Twente. Die staat vaker voorin dan achterin, komt vaak bijsluiten, heeft een prima dribbel in huis. Denk dat Timber zoiets ook kan. Of hij en Slot het willen is een andere vraag. Maar dat werd geopperd door @FTM hier, dus zou wel fijn zijn als hij dat even toelicht.
Ieder zijn mening. Ik denk dat Timber verdedigend veel te zwak is voor deze positie. Je moet ook de centrale veredigers kunnen ondersteunen op deze positie. Ik heb overigens wel vertrouwen dat Timber het dit jaar gaat laten zien, maar dan op het middenveld. Eerste jaar verliep wat ongelukkig, maar dat deze jongen goed kan voetballen staat buiten kijf.
Bij Manchester City, waar Slot vaak door wordt geïnspireerd, wordt het middenveld vaak gevormd door controleur Rodri met de spelmakers De Bruyne en Gundogan daarvoor. Dat zou bij Feyenoord ook kunnen met Zerrouki of Wieffer op 6 en Szymanski, Timber, Van den Belt, Bullaude of Wieffer op de 'dubbele 8' posities. Punt is wel dat gundogan en de Bruyne als middenvelders veel scoren en assists geven, terwijl bij Feyenoord alleen Szymanski een zekerheid in de Eredivisie is op dat gebied. Het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat spelers als Wieffer en Timber snel stappen kunnen zetten op dat gebied, maar zeker is het allerminst.
@Ftm heeft Feyenoord nog interesse in Aster Vranckx. Is nog steeds een groot talent en mag weg
Huur + optie zou interessant kunnen zijn! Maar denk dat z’n salaris te groot is
@FTM hoe zit het met de presentatie van Zerrouki?
Ik denk rond de eerste training...
Idd, werd gezegd na play-offs Twente? Maar is denk ik na interlandperiode Algerije? Of pas na zijn vakantie?
Ik weet nog de tijden dat alle hoop gevestigd was op een terugkeer van Guidetti, Pelle, Janmaat, Clasie of Vlaar. Die tijden zijn voorbij nu.

Veel spelers zullen na de afgelopen twee jaar staan te springen om hier een contract te mogen tekenen. Zelfs als ze elders meer kunnen verdienen (Gimenez) of dichter bij huis kunnen voetballen (Paixao), Slot haalt ze één voor één over en ze geloven in de potentie van Feyenoord. Deze transferwindow zal niet anders zijn.

Wijnaldum denkt waarschijnlijk dat hij net als RvP op zijn 34e nog wel dan aankloppen bij Feyenoord, als de geldkraan eindelijk dicht is bij PSG. Die tijden zijn helaas voor hem veranderd, het is graag of niet.
Als je hoopte op een terug keer van Clasie , was je niet goed bij je hoofd.
Ik heb een shirt met zijn naam hahah. Zonder grappen, hij was de beste speler bij Feyenoord in 14/15. Kijk die wedstrijden tegen Sevilla-thuis en Ajax-uit van hem nog maar eens terug, dat was nog indrukwekkender dan de pot van Kokcu tegen AS Roma-thuis.
Nou nou nou, clasie was toen zeker goed maar niet van het niveau Kokcu.
Nou nee hoor niet nodig, clasie was goed maar zeker niet niveau Kokcu tegen Roma. Het was voor clasie al een kunst om 90min vol te maken zonder kramp.
Ik snap de vergelijking met Clasie wel. Beiden toppers die het gras voor Feyenoord opvreten en voorop in de strijd gaan. Beiden goede steekpass en opbouwend van waarde. Kökcü heeft wat mij betreft wel ietsje meer creativiteit rond de 16. Zijn schoten en vrije trappen van hebben ook meer dreiging dan bij Clasie het geval was.
Hij zal vast en zeker wel eens goed gespeeld hebben , maar dat kwam eigenlijk alleen voor met el amadi naast m.
Zo is dat. De een traag de ander graag.. Laat Wijnaldum maar lekker naar psv zijn pensioen genieten.
Ging voorheen al maar psv voor de poen dus laat hem nu naar het Lazarus krijgen met zijn nep Feyenoord sentiment.
@FTM waneer kunnen we de officiële bekend making voor het langer verblijf van Szymanski verwachten?
@FTM ik snap dit stuk niet echt : Het middenveld zal anders ingericht moeten worden.

Het halen van een versterking op de lege plek van kokcu moet toch prio 1 zijn?
Slot heeft heel vaak aangegeven dat hij het liefst met 1 controleur zou spelen maar dat hij er al vroeg achter kwam bij Feyenoord dat Kokcu dan niet optimaal gebruikt werd. Daarom heeft Feyenoord altijd met twee controleurs gespeeld (Kokcu+Aursnes/Timber/Wieffer).

Nu Zerrouki is gehaald en Kokcu is verkocht zal Slot eindelijk zijn voorkeursopstelling kunnen uitproberen, met de punt naar achteren. En Geertruida die het middenveld dan ondersteunt. Zo speelt Man City ook.
@FTM wil Castore ook shirtjes gaan verkopen in Japan? Als dat zo is lijkt Nakamura mij financieel best een aantrekkelijke speler met alle shirtjes die dan door de Japanners gekocht gaan worden. Heb jij enig idee wat voor percentage Feyenoord gaat krijgen op her verkopen van een shirtje?
Shirtverkoop in alle landen van (grote) internationals, is het streven begreep ik
@FTM duidelijk, een goed streven lijkt me zo. Enige inschatting wat Feyenoord aan een shirt verkoop over gaat houden? Een japanner lijkt me financieel dus niet verkeerd aangezien alle japanners ook wild waren van Shinji Ono.
Op zich heeft Feyenoord genoeg middenvelders. Of ze nou in hetzelfde systeem gaan spelen als afgelopen seizoen of met de punt naar achteren. Wat ze nog wel missen is een speler die redelijk wat ervaring heeft, spelbepaler is, een leidersfiguur en scorend vermogen heeft. Zie die ook maar eens te vinden. Van den Belt heeft waarschijnlijk het meeste scorend vermogen, maar is erg onervaren. Timber en Wieffer hebben veel potentie, maar zijn ook vrij onervaren en hebben weinig scorend vermogen. Een speler als Chavez brengt wel ervaring met zich mee maar zal een tijd moeten wennen en scoort weinig. Gustavo Hamer heeft veel wedstrijden gespeeld, scoort makkelijk, goede techniek, past wel bij het voetbal van Feyenoord, maar heeft zijn ervaring opgedaan op het tweede niveau van Engeland. Wat een oplossing zou kunnen zijn is een linksbuiten die niet stijf aan de zijlijn blijft maar in een vrije rol opduikt als spelbepaler en makkelijk scoort. Dan maakt het minder dat je met bijvoorbeeld timber en Wieffer (of Wieffer en Zerrouki) op 6 en 8 spelers hebt met weinig scorend vermogen. Misschien dat Nakamura zo'n rol op zich kan nemen.
Slot heeft altijd aangegeven dat je nooit genoeg middenvelders hebt.
Ivanusec is precies zo'n speler, die staat nooit aan de zijlijn. Nakamura is een echte vleugelspeler die echt aan de zijlijn staat, maar wel naar binnenkomt.
Jammer dat die onhaalbaar lijkt. Aan de andere kant heb je wel meer te besteden als je in plaats van een middenvelder en een vleugelaanvaller een zo'n speler neemt.
Heb je Slot z'n nûmmer? Bel 'm effe!
@FTM, is Matija Frigan geen optie voor ons? anders moet je die naam echt doorgeven binnen Feyenoord!
Eens echt een hele talentvolle spits die ook nog eens past in de huidige speelstijl. Er loopt zoveel talent rond.
Past niet bij ons beleid.

Wij hebben jongens nodig die op hoge intensiteit druk kunnen zetten en helaas kan hij het fysiek niet meer ophoesten.

+ hij heeft vorig jaar zijn scheenbeen gebroken.

Laat 'm lekker gaan
Wijnaldum zou God moeten bedanken als Feyenoord daadwerkelijk geïnteresseerd zou zijn en dan komt hij met een antwoord dat een terugkeer niet prioriteit is, "zeker niet".

Lekker wegblijven dan, deur definitief voor hem als voetballer gesloten.
Die wilt graag naar het Midden Oosten.
Geldt die laatste alinea ook niet voor 1908 zelf? Volgens mij werd de kans dat Slot zou vertrekken ook ingeschat op 85/90%. Dan kan je wel zeggen: 1908 heeft nooit gezegd dat Slot zou vertrekken en er was altijd een kans van 10/15% dat Slot zou blijven, maar die vlieger gaat uiteraard ook op bij een 'naderend' persoonlijk akkoord.
Geldt niet voor 1908.nl. Wij hebben zelf in onze nieuwsberichtgeving alles open gelaten en wat media overgenomen met haakjes in de titel + het medaille-systeem. Als dat niet voldoende voor je was, so be it. Meer kunnen we niet doen.

Ben zelf nog altijd enorm blij dat het balletje op de andere 15% viel :) En dan heb ik het over clubbelang.
Hahah nu maakt die er 15 van hoor. In de space was het 5-10 procent en op een gegeven moment een paar procentjes omhoog. Je zat er gewoon totaal naast, geef dat eens toe:) Zou je sieren.
Ik zou er pas naast zitten als ik 'it's happening' roep en het niet uitkomt. Ik heb jou niets te verantwoorden. Ik schrijf en zeg wat er speelt en hoe realistisch bewegingen in de markt zijn. Waardeer je het niet, moet je het niet volgen.

En stop met liegen, want er zijn 1000+ man die kan beamen dat ik de kansen op 15% heb geschat. Of heb je dat artikeltje nog gemist dat de kansen toenamen op een langer verblijf? :)
Eerste deel heb je volkomen gelijk in. Die 15% is alleen echt onzin. Je schatte het lager in kan iedereen in die space beamen.
Nee hoor, heb gewoon nog een artikel gepubliceerd dat de kansen op een langer verblijf toenamen.

Maar maak er maar je eigen verhaal van. Ik ben in ieder geval heel blij dat hij nog een seizoen blijft.
Precies. Pas bij it's happening is het zeker.
Die hele reconstructie klopte ook geen hol van. Slot had op dinsdag z’n assistenten al ingelicht dat hij bleef maar in jullie verhaal stond dat hij donderdagochtend de beslissing had genomen.
Man man man, in plaats van hierover te blijven piepzakken, of dat Rutger een ego heeft van hier tot Tokyo, wees blij dat we een site hebben die het nieuws brengt dat ons interesseert en dat voornamelijk mensen aantrekt die inhoudelijk en respectvol reageren.
Rutger zal echt zijn lijntjes binnen Feyenoord hebben, maar hij zit niet op schoot bij DtK of Slot. En mocht hij dit volledig verkeerd hebben ingeschat; zelfs de beste journalisten zitten er wel eens finaal naast
Volgens mij is er toen in de comments gezegd 5 á 10 procent dat Slot zou blijven en is dat heel sneaky later verbasterd tot 15%...
Een Twitter-space is sneaky? :'-)

Dat was overigens de best beluisterde space ooit, met je sneaky.
Het gaat niet om het medium...
Maar om dat van 5 á 10 ineens 15 werd gemaakt... Dat is sneaky...
Maar maak me maar weer belachelijk als ik kritisch ben...
Dat zijn we ondertussen wel gewend...
Hoe is dat sneaky? Ik weet nog dat ik in de space zat en er kwam een vraag de avond ervoor of Slot defenitief weg is. Rutger zei toen dat de kansen dat hij zou blijven iets groter zijn geworden en ging van 5 naar 15 procent dat hij zou blijven. Een dag later bleef die inderdaad.
..."Het is niet de eerste keer dat O'Rourke mis zit met nieuws wat over Feyenoord gaat. Zijn nieuws over het destijds zogenaamde 'naderende persoonlijke akkoord' tussen Arne Slot en Tottenham Hotspur is ook niet uitgekomen. Deze site laat zijn nieuws dan ook voortaan links liggen."...

Zo ongeveer iedere tweet van een Engelse journalist werd toen als 'betrouwbaar' bestempeld en achteraf bleek er weinig van te kloppen allemaal...
Al eerder voorgesteld om wat kritischer te zijn met de medailles...
Voor de wedstrijd tegen AS Roma gaf hij aan dat hij terug wilde naar Feyenoord en nu terugtrekken??? Het is geen Gio die transfervrij terug naar Feyenoord is gekomen. Lekker laten gaan! Laat hem na zijn carrière maar jeugdtrainer worden bij PSV.
Feyenoord dan ook niet meer bellen… 😅
Daar moet je je handen niet aan branden. Het gaat zelden goed met oude helden die op leeftijd terugkeren in de eredivisie. Uitzonderingen daargelaten.

Zeker nu er een ander niveau en andere intensiteit gevraagd wordt dan 5 jaar geleden.
Hahahahahaha...lastig he ....
Lekker met rust laten die jongen. Voelt zich veel te goed voor ons.