Bevestigd
Prijsvrij Concept

Edit 1908.nl

Nieuws

Meer details over de Prijsvrij-deal

FeyenoordTM

Begin mei werd bekend dat Feyenoord defnitief in zee gaat met Prijsvrij.nl. De reisorganisatie wordt per ingaande van het seizoen 2023/2024 de eerste officiële rugsponsor van de Rotterdammers.

Prijsvrij Vakanties is een Nederlandse reisorganisatie die voornamelijk pakketreizen verkoopt. Het bedrijft telt 75 werknemers en het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een winstgevende omzet van ruim 480.000.000 euro is 2022 een recordjaar gebleken voor het reisconcern.

Om het maximale uit de deal te slepen wordt de rugsponsoring bovenaan het wedstrijdtenue geplaatst. Hierdoor moet de spelersnaam vanaf komend seizoen naar onderen wijken. De deal tussen Feyenoord en Prijsvrij is al tijden ondertekend, al heeft de club de deal vanwege negativiteit en kritiek op social media (nog) niet wereldkundig gemaakt. Wel is in- en om De Kuip sponsoring van de reisorganisatie zichtbaar.

Feyenoord gaat per ingaande van het seizoen 2023/2024 met 'Prijsvrij.nl' of 'Prijsvrij Vakanties' aan de bovenkant van het shirt spelen. De nieuwe kledingsponsor Castore heeft alle nieuwe Feyenoord-shirts al klaarleggen, maar zonder sponsoring. De vernieuwde deals met hoofdsponsor EuroParcs en Prijsvrij.nl lieten namelijk (te) lang op zich wachten. De hoge extra kosten voor het achteraf laten bedrukken van de sponsoring is voor rekening van de club zelf gekomen.

De Rotterdammers overwegen om deze maand de deal alsnog bekend te maken. Voor de ontevreden fans: in de UEFA Champions League zal de sponsornaam sowieso níét op de achterkant te zien zijn. De UEFA heeft deze vorm van sponsoring namelijk verboden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Fans moeten minder zeuren en zeiken. We mogen blij zijn met deze deal.
Volgens mij zijn de meeste problemen nog niet eens met het feit dat er een sponsor komt te staan op de rug, maar WELKE sponsor er komt te staan.

Europarcs achter op is nog okey..

Maar het woord "prijsvrij" en daaronder de naam van spelers ... Daar gaat menig nekhaar van overeind staan.

Zullen menig memes over gemaakt worden.
Shirt wat ik oversla in ieder geval.
Leg prijsvrij dan maar uit als priceless, want dat zijn we. Als iemand het toch graag wil verwarren met prijsloos, wijs dan maar even in de richting van Amsterdam.
Als ik een shirt zonder nummer en naam op de achterkant wil kopen staat dan wel dat prijsvrij.nl erop ?? Want dan laat maar lekker zitten.
Voor de mensen die van heiligschennis spreken zou ik graag even willen wijzen op de Feyenoord-shirts van begin jaren ‘90. Daarop stond prominent Stad Rotterdam Verzekeringen. Ik groeide op in een PSV-minded gebied tijdens de gloriejaren van Ajax. Ik was allang blij dat ik mij als Feyenoorder kon uiten en greep iedere gelegenheid ervoor aan. Een rugsponsor is nooit mooi. Maar als het onze club verder helpt, wat kun je er dan echt op tegen hebben? Voor het internettijdperk was dit nooit een thema geweest, nu hebben we overal een mening over. Met die van de pot gerukte retailprijzen lijken we ons vreemd genoeg allang verzoend te hebben, die fluoriserende voetbalschoenen zijn inmiddels ook gemeengoed geworden. Wel is de ene keer is het kraagje niet mooi, de andere keer het al dan niet geborduurde embleem, de kleur of de template bij uitshirts, of de uitstraling van de (kleding)sponsor.

Kortom, een beetje Feyenoorder heeft altijd wel wat om over te zeiken (ik doe er ook graag aan mee😉) Toch hou ik van mijn kameraden, want hun betrokkenheid is oprecht en hun loyaliteit ongeëvenaard. Rugsponsor of niet, het Feyenoord-shirt zal voor mij altijd het mooist zijn.
Ik zie nog die foeilelijke gele baan op het shirt.
Met die Hunmelshirts met Opel Vectra erop? Menig supporter zit tegenwoordig een moord doen voor dat shirt, maar ik geloof niet dat Feyenoord het tegenwoordig nog zal wagen om een sponsor in een sterk afwijkende kleur op het shirt te zetten…
Die precies of Gouden Gids. Echt foeilelijk.
HCS had ook een grote witte baan.
Die witte baan/ uitsparing op het rode deel van ons shirt in de HCS/Stad Rotterdam-tijd was eigenlijk foeilelijk ja! Wellicht had het te maken met de leesbaarheid zoals dat met rugnummers in Europese wedstrijden nog steeds het geval is?
Dat zal het zijn geweest
Thanks! Opeens schiet me ook dat zachtroze keepersshirt te binnen dat Zoetebier eenmalig in de voorbereiding heeft gedragen. Het werd in de ban gedaan omdat supporters het te gay vonden. Afgelopen jaar stond Bijlow in een knalroze outfit onder de lat en kraaide er geen haan naar. Zo blijkt wel weer dat tijden ook in positieve zin veranderen.
Gaat feyenoord dan ook echte champions league shirts verkopen? Met badge en zonder prijsvrij?

Anders hoef ik er geen 😂
Castore heeft nu al leveringsproblemen bij Newcastle, de shirts zijn pas 1 week in de verkoop en de fanshop is al leeg en ze kunnen voorlopig niet meer leveren.
Bij Feyenoord gaan ze dit ook krijgen , een sportwinkel vertelde al dat ze maar in 10 sportwinkels in rotterdam de shirts gaan verkopen en de rest van nederland nog niet ivm met leveringsproblemen. Terwijl de bedoeling was dat alle sportwinkels in nederland de shirts weer mochten gaan verkopen. Ga er maar vanuit dat de shirts in de fanshop snel eg zijn en dat het aanvullen ervan lang gaat duren.
Ik vind die negatieve reacties op de co-sponsornaam boven en de spelersnaam onder het rugnummer nou net niet de meest boeiende, eerlijk gezegd. ik snap het wel een beetje maar ik snap ook dat de prioriteit niet ligt bij het 'esthetische' gevoel van supporters.
Zorgelijker is het dat rond deze deals (komst Prijsvrij en verlengen Europarcs) een sfeer hangt van ' bij gebrek aan beter. Daarbij opgeteld het opstappen en nog niet vervangen van Commercieel Directeur Joris van Dijk en het beeld van een inactieve RvC doemt wel heel erg sterk op. Het hulpje in de voetbalhuishouding van AD & TD Te Kloese is er ook nog niet! Waarbij je bij die constructie sowieso kritische vragen kunt stellen.
Iedereen is na het afgelopen seizoen in algehele euforie en dat is ook wel begrijpelijk maar of het nou echt zo goed gaat met Feyenoord is m.i. nog maar de vraag. Informatie daarover vind ik eigenlijk relevanter en interessanter dan allerlei speculaties over transfertargets.
Het gaat zeker goed met Feyenoord. Te Kloese is wat Feyenoord nodigde heeft. De juiste mensen op de juiste plek.
Als Prijsvrij slim was (en de shirtjes nog niet finaal bedrukt zijn) zouden ze vanuit hun kant communiceren dat ze vrijwillig naar de onderkant van het shirt gaan om de Feyenoord-Fans zo blij mogelijk te maken. Betere reclame kunnen ze dan eigenlijk niet krijgen...
Kunnen wij niet het champions league shirt kopen dan waar die onzin niet opstaat?
Jongens, we doen mee. Boeien waar die spelersnaam komt te staan.

"Show me the money!!!!"
Ik heb er gewoon zin in-in! 😀😉
Naam boven of onder lekker belangrijk. 3,5 miljoen lekker toch de weg naar financiële onafhankelijkheid is ingezet ga zo door
Waar maken we ons druk om, weleens geteld hoeveel sponsoren er passen op het shirtje van Verstappen 😅
In Portugal is dit toch al jaren zo als ik me niet vergis…… wat een commotie. Het kan idd niet de bedoeling zijn van sponsoring dat het werven ervan meer kost dan t opbrengt maar wellicht is dit een eerste stap naar een grotere 2e sponsor?
België, Frankrijk, soms wel 4-5 naampjes op n shirt en broek.
Ik zie veel mensen zeiken
Feyenoord kan de 3.5 miljoen per jr goed gebruiken,feyenoord komt uit een diep dal en feyenoord wil de kuip kopen en meer spelers kopen die toegevoegde waarde creëeren
Wees *** blij dat feyenoord dit doet
En btw europarcs betaald bijna hetzelfde als voorgaande jaren,ze bedoelen dat met een nieuwe hoofdsponsor er mee geld zou binnen komen,en nu moeten ze met prijsvrij op hun rug spelen en dat kost de club miss 200000 euro omdat zij te laat zijn met melden bij castore en juist daarom kon feyenoord niet een nieuwe hoofdsponsor op tijd vinden want dat zou miss wel miljoenen gekost hebben qua shirtjes
Mensen mensen als je het er niet mee eens bent koop geen shirt ga niet naar het stadion en ga lekker juichen voor sparta of zo en pleurt lekker op
Dus een deal om te compenseren, maar te laat dus extra kosten. Wat blijft er onder de streep over?
Ik lees hier dat het te laat bedrukken een paar ton kost maar de sponsordeal 3,5 miljoen oplevert. Als beiden kloppen, hou je dus 3,3 miljoen over.
@ftm ik las zojuist dat ac milan de koopoptie op Vranckx niet licht, gezien eerdere interesse aantal jaar geleden, is hij eventueel een optie voor Feyenoord of is hij inmiddels te duur?
Echt schandalig. Zo zonde! Hopelijk zijn de champions league varianten van shirts wel te koop in de fanshops, anders voor het eerst in 10+ jaar geen shirt voor mijn dit jaar.

Daarnaast is dit het toppunt van amateurisme:
“De hoge extra kosten voor het achteraf laten bedrukken van de sponsoring is voor rekening van de club zelf gekomen.”
Ik neem aan dat de club deze kosten weer op de sponsoren verhaalt
Misschien ben ik wel iets te kritisch, maar lees even goed, de vertraging komt door alle onrust hierover op sociale media ( lees supporters ), dus waarom verhalen op sponsoren en niet op supporters?
“De vernieuwde deal met hoofdsponsor EuroParcs en Prijsvrij.nl lieten namelijk (te) lang op zich wachten.”

Als ik het zo lees, kan je kosten wel degelijk op de sponsoren verhalen.
Of in ieder geval eerlijk verdelen.
Ben wel benieuwd hoeveel het geintje heeft gekost.

Heb je 2 sponsoren en ben je nog een vermogen kwijt aan nieuwe shirts.

@ftm heb je een inschatting?
al heeft de club de deal vanwege negativiteit en kritiek op social media (nog) niet wereldkundig gemaakt.


Nee dat was natuurlijk niet te verwachten.
Echt zo lelijk, op de rug bovenin hoort gewoon naam van speler.
Ik snap zulke beslissingen echt niet....
Als dit nou 3-4 jaar geleden gebeurde, had ik zoiets van...ja we zijn arm dus moet je wat verzinnen.
Maar nu krijgen we dit jaar gewoon 50-60m binnen en dan ga je lullig doen om een miljoentje op je rug...
Ik koop elk jaar een paar shirtjes voor mijn kleinkinderen. Bovenin laat ik dan hun namen zetten en dan hun leeftijd als nummer. Prijsvrij.nl en dan hun naam eronder, ik vind het niks, dus geen shirtjes, of misschien de Europese, maar prijsvrij nee dank u,
Jammer, want de shirts zijn wel heel mooi geworden.
Is het klaarleggen of klaarliggen?
@FTM is feyenoord geïnteresseerd in Jean-Charles Castelletto?
Oh jee de grammaticapolitie is weer wakker.
Jammer dat een rugsponsor niet in de statuten opgenomen is. Pure verkrachting van ons heilige shirt.
Hopen dat supporters de shirts zonder deze sponsor kunnen kopen, anders gaan er een hele hoop minder shirts verkocht worden denk ik
Zou het ook mogelijk zijn om het tenue te kopen zonder naam, nummer en sponsor op de rug? Of zit die sponsor er gewoon altijd op? Eraf pulken wordt een reële optie nu...
Als de kwaliteit van de bedrukking net zo goed is als bij Adidas hoef je weinig te pulken. Twee keer wassen is dan voldoende ;-)
zou mij niets verbazen als ze dezelfde gare oude drukmachines gebruiken met letters die bij een beetje warm weer al loslaten. plakken= ruk
Hopelijk dat je dan een shirt kan kopen zonder prijsvrij op de achterkant.
Waarschijnlijk de champions league versie dus wel
Dus Feyenoord heeft geen nieuwe hoofdsponsor kunnen vinden waardoor Europarcs tegen gunstige voorwaarden kon blijven. Om dat gebrek aan inkomsten te compenseren is er voor een fooitje een rugsponsor gekomen en dat geld moet deels besteed worden aan het bedrukken van de shirts omdat Feyenoord dit niet tijdig bij Castore gemeld/geregeld had? Wat een fiasco. Waarom is er nog steeds geen commercieel directeur bij onze club?
Komt het helaas wel op neer ben ik bang, maar we moeten wel optimistisch blijven. Het gaat nu een stuk beter met de club zelf, maar je verbeterd niet elk aspect van een voetbalclub binnen twee seizoenen.
Zeker. De club maakt op alle vlakken stappen, maar we moeten ook kritisch blijven. Er is nog altijd geen commercieel directeur én geen technisch directeur / manager. Dat houdt de groei van de club gewoon tegen. Het argument om geen TD/TM aan te stellen zodat de communicatie tussen DtK en Slot niet verstoord zou worden is na het kampioenschap ook wel van tafel; er is nu tijd genoeg om iemand aan te stellen die mee gaat denken en/of ondersteunen.
Helemaal mee eens, maar een crisis is er nog niet en dat gevoel krijg je wel als je de reacties leest. Feyenoord kan nu gewoon de basis leggen voor een mooie periode, wellicht is dat ook de reden dat ze zo voorzichtig zijn met het uitkiezen van desbetreffende posities.
Tsja.. ik denk dat 't voor Feyenoord al een stuk makkelijker was geweest als supporters zich altijd positief zouden gedragen. Als er wat minder stennis was geschopt in de afgelopen jaren, wat minder werd gegooid met spullen, dan had je een stuk positiever in de markt gelegen. Dat je dan nu CL heb, doet daar niet zoveel aan. Hoop dat we komend seizoen, lelijke rugsponsor of niet, ons van onze beste kant kunnen laten zien, hoge ogen gooien qua voetbal én qua supporters, misschien een back-to-back kampioenschap en dat we daarmee het daaropvolgende seizoen een goede hoofdsponsor kunnen krijgen.
Ja klopt. Clubs met voorbeeldige supporters hebben geen commercieel directeur nodig, daar melden de sponsoren zich stuk voor stuk gewoon aan. Wat een kolder!
Dat is precies wat ik heb opgeschreven, natuurlijk. Nee, natuurlijk niet. Maar als je supporters je club (en je naam) niet negatief wegzetten, kun je er donder op zeggen dat je makkelijker sponsors kunt krijgen. Een commercieel directeur is natuurlijk ook nodig, maar die brengt je niet meer geld op als je supporters je imago-schade geven.
Tsja... had op een ander begin van de week gehoopt.. we zullen het ermee moeten doen...
Hopelijk dan ook te koop zonder die sponsoring op de rug, dat zou dan fantastisch wezen
Barremans, desnoods zelf eraf pulken, want ik ga écht niet lopen met zo'n sponsor op mijn rug
Ben bang dat je dat dan nog blijft zien van de lijm resten. Of iemand weet een hele goede methode en zet er dan een video van online.
Eindelijk een verbod vanuit de UEFA die mij dunkt.