trauner-gae

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner: "Als je de resultaten van afgelopen weken ziet, zijn we klaar voor Atlético"

Stan

Feyenoord heeft zaterdag een simpele 3-1 overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. De doelpunten aan Rotterdamse kant kwamen van Yankuba Minteh, Calvin Stengs en Santiago Gimenez. Na afloop blikt aanvoerder Gernot Trauner bij ESPN terug op de winstpartij in De Kuip.

Trauner vertelt dat de uitploeg uit Deventer het Feyenoord lastig maakte met hun speelstijl. "Ik denk dat we ook goed begonnen aan de eerste helft. Het was niet makkelijk om te spelen, Go Ahead deed het erg goed. Ze hadden een goed wedstrijdplan en hielden het erg compact in het midden, waardoor we moesten rondspelen. We creëerden niet veel kansen, maar controleerden de wedstrijd wel."

In het tweede gedeelte van het duel weten de Rotterdammers tot meer mogelijkheden te komen en wordt de overwinning uiteindelijk in de wacht gesleept. "In de tweede helft creëerden we meer kansen en de winst was dan ook verdiend. De goal die we tegenkrijgen was een beetje onnodig, maar uiteindelijk kunnen we tevreden zijn met deze wedstrijd."

De opbouw vanuit de Oostenrijker en zijn partner in de verdediging Dávid Hancko leek in het begin wat moeizamer te gaan. Trauner legt echter uit dat ook te maken heeft met het spel van de tegenstander "In wedstrijden als deze moet je ook geduldig zijn om het juiste moment te vinden om de bal te spelen. Ik denk dat Go Ahead wilde dat wij door het midden speelden, om daar ballen te veroveren. We hebben ze niet veel van die ballen gegeven, dus we probeerden rond te spelen. Ik denk dat we het grootste deel van de tijd goede beslissingen hebben gemaakt. Natuurlijk kan je wat meer risico nemen, maar we wilden deze wedstrijd ook controleren. Ik denk dat dat vandaag de sleutel was om deze wedstrijd te winnen."

Interviewer Hans Kraay jr. merkt vervolgens op dat Trauner altijd op de juiste plek lijkt te staan. "Ik zie niet alles, maar ik probeer voorbereid te zijn op de lange ballen of wat er ook komt. We bereiden ons daarop voor, zien video’s van de spitsen en hoe ze bewegen. Dan probeer ik daar op het juiste moment te zijn."

Atlético Madrid
Met de 3-1 overwinning op zak kan Feyenoord zich klaar gaan maken voor de Champions League-kraker tegen Atlético Madrid van aankomende woensdag. Trauner heeft er vertrouwen in dat zijn team ook in Madrid goed voor de dag kan komen. "Ik denk als we de resultaten van afgelopen weken zien, dat we klaar zijn. We kijken uit naar de wedstrijd op woensdag. Nu nemen we onze tijd om te herstellen en om volledig fit te zijn op woensdag."

Die fitheid is ook nodig, want de ploeg van Arne Slot zal in het Wanda Metropolitano gewoon weer volg gas willen geven. "Uiteraard, wij veranderen onze stijl van voetbal niet. Wij gaan daar niet heen alleen om iets te verdedigen, wij willen daar iets winnen."

Delen

Reacties

Sinds hij weer in de basis staat ,alles gewonnen
Eerst zien, dan geloven. Atlético is toch wel even een heel ander kaliber. En niet zeggen dat ik loop te zeiken, ik constateer wat ik zie.
Zeikerd hahaha nee vben het helemaal met je eens