stengs-3

VK Sportphoto

Nieuws

Stengs: "Ik voel me goed en ik denk dat ik op de goede weg ben"

Van de redactie

Feyenoord heeft de laatste horde in aanloop naar het Champions League duel tegen Atlético Madrid met 3-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. In de eigen Kuip wist de ploeg van Arne Slot vrij eenvoudig de drie punten thuis te houden tegen de Deventenaren. Doelpuntenmaker Calvin Stengs sprak na afloop van het duel met ESPN.

Stengs is blij bij zijn nieuwe club. De middenvelder voelt dat het steeds beter draait in het veld met zijn teamgenoten. "Ja, ik voel me goed. Het was een goede overwinning en over het algemeen gaan de laatste wedstrijden lekker. Ik ben blij hoe het gaat nu."

Een favoriete positie heeft Stengs wel. "Ja, ik denk toch wel als 'nummer tien'. Ik kan dan het spel maken vanuit die positie en dan krijg je wat vaker de bal. Aan de zijkant ben je toch wat meer geplakt aan die zijlijn en nu heb je iets meer vrijheid." Doelpunten was altijd een punt van kritiek voor de nummer tien van Feyenoord. "Ik denk dat ik op de goede weg ben. Je wilt goals maken en daarmee help je het team. Op dat soort momenten moet je er zijn."

Delen

Reacties

Na 7 wedstrijden is hij al bij 7 doelpunten betrokken. Hij is een belangrijke oorzaak van de matige eerste twee wedstrijden toen hij nog in het ritme moest komen en van de laatste vijf wedstrijden met totale dominantie en een verbluffende hoeveelheid kansen uitmondend in vele doelpunten.

Feyenoord bezit nu toch 60% van de transferrechten? Is er een mogelijkheid om dat percentage te verhogen?
Volgens mij stond hij ook niet op 10 aan het begin, maar op rechts.
Tegen Fortuna stond hij inderdaad op rechts maar tegen Sparta miste alles als aanvallende middenvelder.