trauner-oostenrijk-soccrates

Soccrates Images

Trauner en Oostenrijk naar huis; Turkije treft Oranje in kwartfinale

Turkije heeft dinsdagavond, met Orkun Kökçü in de basis, het Oostenrijk van Gernot Trauner uitgeschakeld in de achtste finales van EURO 2024 in Duitsland. In Leipzig waren de Turken met 1-2 te sterk voor de Oostenrijkers door twee doelpunten van Merih Demiral.

Zoals eerder aangegeven kwam de wedstrijd tegen Turkije te vroeg voor de geblesseerde Gernot Trauner. Ex-Feyenoorder Orkun Kökçü begon bij de Turken wel in de basis. Binnen een minuut was het raak voor Turkije. De Oostenrijkse defensie kreeg de bal in de scrimmage niet weggewerkt, Merih Demiral was alert en jaagde de bal van dichtbij hoog in het Oostenrijkse doel.

Kökcü ontving in de elfde minuut een gele kaart waardoor hij het eerstvolgende duel, dat tegen Nederland is in de kwartfinales, zal moeten missen. Na 59 minuten spelen was het opnieuw Demiral die het net wist te vinden voor de Turken en zo zijn land op een 0-2 voorsprong schoot. Oostenrijk deed een aantal minuten later nog wel iets terug via Michael Gregoritsch, maar kreeg ondanks de nodige kansen in de slotfase van het duel een eventuele verlenging niet meer voor elkaar.

Turkije zal zaterdag 6 juli om 21:00 uur in Berlijn de tegenstander van Nederland zijn in de kwartfinales, zonder de geschorste Orkun Kökçü. Gernot Trauner kan met vakantie en zal daarna bij de selectie van Feyenoord aansluiten op 1908.