Bevestigd
Gernot Trauner voorafgaand aan AtlΓ©tico Madrid - Feyenoord | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner met Oostenrijk mee naar EK

Van de redactie

Gernot Trauner gaat deze zomer met Oostenrijk mee naar het EK voetbal in Duitsland. Er was wat twijfel over zijn blessuregevoeligheid, maar bondscoach Ralf Rangnick heeft de mandekker van Feyenoord gewoon nodig op het eindtoernooi.

Gernot Trauner staat al weer een aantal weken op het veld en heeft voldoende indruk gemaakt op de bondscoach om deel uit te maken van de 26 spelers die zijn opgeroepen voor het EK. De rechtercentrale verdediger zit nu in zijn derde seizoen bij Feyenoord, maar wordt de laatste tijd geteisterd door blessures. Vandaar dat hij ook bij de nationale ploeg de afgelopen week een individueel schema volgde. Tijdens de vorige editie van het EK in 2021 haalden de Oostenrijkers de achtste finale waarin ze met 2-1 verloren van Italië, die vervolgens het toernooi wonnen.

Trauner gaat bij Oostenrijk dit EK met nummer 3 op de rug spelen. Of dat betekent dat Rangnick ook een basisplaats voor de Feyenoord in zijn gedachten heeft, zal moeten blijken. 

Voordat het Europees kampioenschap van start gaat spelen de Oostenrijkers morgen (8 juni) nog een oefeninterland tegen Zwitserland. Daarna zal het Oostenrijk van Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner afreizen naar Duitsland waar zij het in groep D zullen opnemen tegen Frankrijk op 17 juni, Polen op 21 juni en tot slot Nederland op 25 juni. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ gewoon top
Welke poule is dat? Poule Y? Oostenrijk zit toch echt in de poule bij Nederland, Polen en Frankrijk
Klopt weinig van die poule zo, Oostenrijk zit bij ons heren.
Oostenrijk zit in een poule met Frankrijk,Polen eb Nederland