Betrouwbaar
Brian Priske V2

Pro Shots | Edit 1908.nl

Transfers

'Feyenoord stelt deadline voor Sparta Praag en schakelt anders door'

Bombarda

Indien Sparta Praag Brian Priske niet binnen de komende 24 uur laat gaan, gaat Feyenoord verder met de andere kandidaat: Graham Potter. Dat meldt de Scandinavische journalist Farzam Abolhosseini vrijdagmiddag.

Feyenoord opende vrijdag de onderhandelingen met Sparta Praag over Brian Priske, die tot 2026 onder contract staat in Tsjechië. Wat eerder in de commentsectie op 1908.nl werd opgemerkt, bevestigt Tipsbladet nu ook: er staat een afkoopclausule in het contract van de 47-jarige Deen.

Maar Feyenoord vindt die clausule, die een bedrag van enkele miljoenen bedraagt, te hoog. Daarom zetten de Rotterdammers in op een lagere afkoopsom. Vooralsnog zijn Dennis te Kloese en Tomáš Rosický nog niet tot een deal gekomen, terwijl de klok verder tikt.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Lijkt me dat dit zondag of maandag gewoon rond komt.
@Bombarda iets bekend over concrete interesse in Jorthy Mokio? Een van de grootste talenten uit België, centrale verdediger van Gent. Volgens Matteo Moretto (vriend van Fabrizio Romano) heeft Barcelona hem op de korrel, maar hebben clubs uit Premier League en Eredivisie hem een beter financieel aanbod gedaan.
Als de berichtgeving allemaal waar is dan zou ik het onbegrijpelijk vinden als Kloese de komst van zijn eerste keuze zou laten afketsen op een paar miljoen.
Een minder goede trainer kost je namelijk veel meer qua mislopen Champions League en waardeontwikkeling van de spelersgroep.
Of je betaalt dalijk teveel voor een trainer die het niet waarmaakt.
Allemaal voor de Bühne. Te Kloese en Rosicky spelen hard to get naar de omgeving terwijl zij allang rond zijn voor 1,5 mln afkoopsom. Priske is voor zijn spelersgroep ook al virtueel weg, want al persoonlijk rond met Feyenoord. Morgen komt naar buiten dat alles rond is.
Wat is er waar van het verhaal dat er al een week geleden een bod is gedaan.??? Er was een gelimiteerd vertrek bedrag afgesproken. En nu willen ze ineens meer??
Sparta-praag zou nog 24 uur de tijd krijgen …….
Raar verhaal. Lijkt mij prima kandidaat, vooruit met de geit.
Wat is er waar van de clausule van wellenreuther van 2m? Ik dacht dat geen enkele speler een clausule had in zijn contract? @Bombarda
Het is allemaal spel. En de druk opvoeren is er onderdeel van….
Is de vraagprijs al bekend ? Of het bedrag dat Feyenoord geboden heeft ?
Het lijkt mij dat voor je gesprekken gaat voeren je info inwint naar bepaalde clausules, dan wel afkoopsommen.
Waarom een duimpie naar beneden voor mn opmerking? Dit hoort wel de volgorde te zijn.
Je nooit, maar dan ook nooit, beklagen over duimpjes omlaag. Dan krijg je er namelijk nog meer…..
Ga maar eens kijken, je hebt er -7 en -9. Op je rotzorg al -2. Het komt je imago gewoon niet ten goede…
Inderdaad. Het lijkt erop dat je gelijk hebt. Nooit te oud zijn om fouten toe te geven hè.
De voetbalwereld is zo'n slangenkuil. Eerst lijkt alles goed en is alles besproken, totdat de echte onderhandelingen komen, dan komen er andere krachten vrij. Zo ook hier.
Feyenoord wil gewoon voor een kwartje op de eerste rij zitten. Dit werkt niet meer. Sparta Praag weet dat Feyenoord genoeg centen heeft, dus gaat hoog in de boom zitten.

Ik verwacht wel dat Feyenoord en Sparta Praag er uit komen met een afkoopsom en eventueel een bonus of iets dergelijks.
Gaat echt wel rondkomen. Je kunt niet meer verwachte dat Priske nu nog geloofwaardig voor de groep van Praag kan staan als je persoonlijk al helemaal rond bent met Feyenoord. Dat snapt Rosicky ook wel. TK legt er even druk op om de prijs te drukken, dat is het spel dat gespeeld moet worden.
Ik vind 2 of 3 miljoen niet raar voor een coach welke twee jaar op rij kampioen is geworden na 9 jaar niks. Blijkbaar kan hij iets wat zn voorgangers niet voor elkaar kregen. Dat met Midjesland erbij een mooi cv.

Zeker als de hele wereld weet dat je net rond de 10 gevangen hebt voor een Slot. Ze hadden beter op hun centen kunnen zitten toen het om Zerrouki ging.
Afrondingsverschil van 3 miljoen? Netjes.
Je klinkt als een Ajacied, betweterige gladiool.
Who gives a fuck what you think sukkel.
Blijkbaar geef uitgerekend jij als enige een ene fuck om wat ik denk, want anders reageer je niet hè koekebakkert.

Dan interpreteer je mijn woorden ook nog verkeerd, want de daadwerkelijke cijfers welke idd hoger liggen dan mijn afgeronde getal sterken het punt dat ik wilde maken.

En dan wordt je nog verbeterd door emiliomiloz ook. Daarom pak ik een cijfer waarvan ik uit het blote hoofd zeker weet dat ik vanuit kan gaan.

Dus beter lees je de volgende keer gewoon over mijn post heen en probeer je mijn redenatie niet te begrijpen, want dat gaat jou toch niet lukken is mij inmiddels duidelijk.
Als ik de verhalen lees over harry potter die zijn niet best
I feared one thing: a transfer soup. And such was the result. And it's the coach, and where else are all these transfers. My brain is not ready for that :D
This is not a soap at all. It’s just negotiations going on.
Its also very early for incoming an outgoing transfers.
Of course, I am aware that the media also adds a lot of untruths.
Prima van Feyenoord. Al vraag ik me wel af hoe hoog die afkoopsom is.
Weet niet of dit nou wel de manier is
Nee lekker soft doen en uiteindelijk niks hebben
Soms heb je juist niks als je 'praatjes' hebt in onderhandelingen. Of dat hier aan de orde is in de ogen van Rosicki komen we vanzelf achter.
Ultimatum stellen als je onder de afkoopclausule zit lijkt me onbegonnen werk, dus ik denk dat Feyenoord onder de clausule wil handelen, Als ik dan SP was dacht ik ook: veel succes verder en tot ziens.
Volgens mij las ik dat er een clausule in het contract van Priske staat over een gelimiteerde afkoopsom. Dan lijkt me dat Feyenoord in zijn recht staat om dat te bieden en niet meer. Snap ik ook dat je daar dan niet lang over gaat zitten soebatten. Of ze houden zich aan het contract, of Feyenoord schakelt door.
klopt, maar...

Maar Feyenoord vindt die clausule, die een bedrag van enkele miljoenen bedraagt, te hoog.

als dit klopt biedt Feyenoord onder de clausule, dat kan en mag, maar dan is een ultimatum een beetje vreemd. Blufpoker kan leuk zijn leuk, maar niks als je de man echt wilt hebben.
VI suggereert dus wat anders: Dat Praag lak heeft aan die clausule en er boven wilt gaan zitten.
Tja, dan is dat contractbreuk. Dan heeft SP uiteindelijk geen poot om op te staan. Maar hoelang een eventuele zaak dan gaat duren is de vraag. Dan wordt het tijd dat Priske op z'n strepen gaat staan en SP aan de afspraken houdt.. tiktaktiktak
Ik laat me hieronder kritisch uit over de opstelling van Feyenoord, i.c. Te Kloese maar dat is in het geval de berichtgeving klopt. Het lijkt me nog steeds heel goed mogelijk dat de echte bluf bij Sparta Praag zit en dat dit een gecalculeerde tegen-bluf is. Volgens mij wijst de berichtgeving op vi.nl daar ook op.
Ken je het verhaal van die trainert
Die komt niet🤪
Even de situatie schetsen. Feyenoord wil heel graag priske. Ze hebben gedegen onderzoek gedaan. DTK heeft er alle tijd er voor genomen. En gisteren of vandaag zijn de onderhandelingen met Sparta Praag geopend. En dan zal er nu een deadline van een dag zijn. Krabbendam meld op VI dat ze al weken aan het onderhandelen zijn. Dus verschillende berichtgevingen. En dan ga ik toch van de berichtgeving van gisteren uit van 1908. En dan zijn ze nu gewoon aan het onderhandelen. Want eigenlijk zeg je met een plotselinge deadline ook dat je de trainer niet heel graag wil. De plotselinge deadline past gewoon niet in het verhaal en is volgens mij een broodje aap verhaal.
Die Scandi journalist meldt het ook en die heeft goede banden met Priske werd eerder gemeld. Had ook de primeur rondom de interesse van Feyenoord in Priske als ik me niet vergis.
Lijkt me juist logisch als het zolang duurt. De onderhandelingen lopen inderdaad al langer.
Ik denk dat ze wel degelijk al wekenlang aan het onderhandelen zijn. Te Kloese wordt echt niet schijtziek van 2 dagen tijdrekken.
Rare actie. Als er een clausule is en je vindt die te hoog dan wel je Priske dus niet echt erg graag hebben. Zeker als je leest dat het om "enkele miljoenen" zou gaan. Priske moet zichzelf de vraag stellen hoe gewenst hij echt is als de club die zegt me te willen hebben niet eens bereid is om een geclausuleerde afkoopsom te betalen di dus lager is dan de eerder ontvangen afkoopsom voor de trainer die hij moet gaan vervangen.
Over een jaar was de clausule in het contract van Slot ook in werking zijn getreden, zou Te Kloese dan ook akkoord gegaan zijn met een lager bedrag dan contractueel vast gelegd?
Jij praat makkelijk over een paar miljoentjes. Ben je vergeten hoe we er een paar jaar geleden voorstonden? Door nu zuiniger beleid te voeren voorkom je dat we er over een paar jaar weer zo voorstaan.
Nee, dat ben ik niet vergeten maar dat heeft hier geen moer mee te maken. Feyenoord ontvangt nu, omdat Slot al een jaar eerder vertrekt dan wanneer zijn geclausuleerde afkoopsom zou in gaan, een aanzienlijk hoger bedrag dan was voorzien. Dat betekent dat als je dan een goede opvolger vindt, en je blijft met zijn afkoopsom beneden het ontvangen bedrag voor de vertrekkende trainer, je er geen verkeerde zuinigheid op na moet houden. Een verkeerde trainer en we staan er weer net zo voor als een paar jaar geleden.
Zeker Kees helemaal .Clausule is Clausule.Feyenoord heeft zeker geld om iets goeds binnen te halen Het lijkt erop dat Sparta Praag zijn trainer niet kwijt wil .Maar ook daar geldt clausule is clausule .Alles beter dan die tovenaar uit Engeland .Gevoelsmatig , kan dat niet uitleggen .Hoop vurig dat het goed komt.
Clausule z Et je er ook in voor grote clubs. Dus zo gek is t niet minder te bieden
Hopelijk wordt het Priske en geen Potter
Volgens andere welingelichte bronnen, heeft Priske een clausule in zijn contract, maar wil Prasg meer.
Is toch ern heel ander verhaal dan hierboven.
Nou een club die eerst een afkoopsom overeenkomt en die contractueel laat vast leggen, is niet een erg realistisch verhaal. Dat is het zelfde als de boekhandelaar die een boek geprijsd voor €24,95 maar als ik ermee bij de kassa kom, zegt "dat wordt dan €29,95, meneer".
Ja vergelijk een voetbalclub waarin miljoenen omgaan anders even met een boekhandel.
Moeilijk hè, beeldspraak. Vooral als je door overspannen verontwaardiging iets niet wil begrijpen. Maar ja, overspannenheid maakt alles moeilijk, behalve onzin uit kramen.
Ga je persoonlijk worden, grootsmoel?
Hou het even fatsoenlijk en inhoudelijk man.
Wat is er onfatsoenlijk aan mijn reactie? Ik wijs je er op een prikkelende manier op dat je een beeldspraak letterlijk neemt en daarmee een opmerking maakt die onzinnig is. Als je daar niet tegen kunt, moet je zelf misschien eerst iets genuanceerder reageren voor je je gaat beklagen over een reactie die je niet bevalt.
Ik zal niet meteen beweren dat de term "grootsmoel" onfatsoenlijk is, maar dat ik met de term "overspannen verontwaardiging" de spijker op de kop sloeg, heb je met je 2e reactie feilloos aangetoond. Dank daarvoor en verder een prettig weekend.
Tenzij het blufpoker is. Natuurlijk win je zoiets in een arbitragezaak maar Praag weet ook dat daar de tijd niet voor is. Dus kunnen ze het altijd proberen.
Juist volledig ongeloofwaardig. Een club kan juridisch geen cent meer vragen dan dat er in de clausule staat hoor. Dus zoals het hierboven omschreven klopt het sowieso niet.
En toch verlangt Praag meer. Ik heb het ook niet verzonnen he.
Ja, pas op hè. Als dit misloopt krijg jij gewoon de schuld, hè! 😎
Ja zal me niks verbazen met het teruglopende niveau op deze site
@Bombarda @FeyenoordTM

Als 1908 bij hun versie blijft is dat prima hoor.

Maar kunnen jullie uitleggen wat dan de reden is om vandaag een bod neer te leggen en er dan gelijk een geïrriteerde deadline van 24 uur bij te plaatsen. Dat is gewoon not done en niet gebruikelijk. Of zou het kunnen zijn dat DtK toch al wel weken in gesprek is met Sparta Praag?
Een geïrriteerde deadline is het sowieso ja………
Een week wachten met handelen en nu binnen een dag antwoord willen....
Je denkt toch niet dat dit pas vandaag is begonnen, onderhandelen al langere tijd...
Toen ik van de week in dat gezellige koffietentje in de mooie wijk hier in Praag, Troja, zat, ving ik een gesprek op van de vrouw van Priske die hier ook vaak zit. Zij zat koffie te drinken met de vriendin van Kirk Phillips, die werkt als performance coach bij Sparta Praag. Brian en zij wonen zoals het merendeel van de Sparta spelers en staf hier bij mij in de wijk.

Ze hadden het duidelijk over verhuisplannen dus Brian Priske komt absoluut naar Rotterdam. Het is typisch Tsjechisch dat ze als het over geld gaat en ze het idee hebben dat ze ergens een klapper mee kunnen maken ze opeens allerlei niet integere trucjes gaan uithalen.

Maar nogmaals: afgaande op de gesprek wat ik opving in dat gezellige koffie tentje in Praag in de wijk Troja kan ik jullie geruststellen: dit gaat gewoon rondkomen.

Wat ook opvallend was trouwens: de vriendin van ladislav krejci zat op Donderdag op haar laptops naar foto's te kijken van.....Leiden volgens mij.
Jaaa hij is er weer, de Praag meneer! Viel me al op dat ik je nog nergens in de comments had gezien bij alle Priske berichten ;)
Hopelijk is de “inside information” uit Praag dit keer wel goed dan!!
Hahaha en toen werd je wakker
Ben jij niet degene die ook van die fraaie verhalen had over de vrouw van Hancko . Dat je haar ook van alles had horen vertellen…. Klopte achteraf niet zoveel van… 😄. Vergeef me als je een ander bent, maar de setting komt verdraaid overeen……
Mooi dat ze naar Leiden kijkt, ze kan beter naar Girona kijken, want daar gaat Krejci zelf heen! Goed verhaal verder...
Misschien klopt zijn verhaal wel gewoon, of heeft haar man al ergens getekend? Kan overigens ook nog zo zijn dat ze de dag ervoor naar huizen in Spanje gekeken heeft 😂
In Spaanse en Tsjechische media wordt vermeld dat hij voor 12 miljoen naar Girona gaat, en dat Betis nog probeert te kapen.
Leuk verhaal, alleen zijn Priske en zijn vrouw geen Tsjechische
Altijd weer pingelen die tekloesse de man heeft toch niet voor niets een clausule
Ik verwacht dat er straks in zijn contract ook een dikke kloesele staat.
Nou vertel eens, hoeveel staat er in dat contract en hoeveel heeft DtK geboden ?
@Bombarda voor degene die liever Potter zien komen, is die kans nu toegenomen? 🤞
Wat hier niet vermeld wordt, maar wel in Voetbal International staat: Te Kloese onderhandelt al weken met Praag en is het onderhand spuugzat. Laat dus vooral niet het beeld bestaan dat te Kloese sloom is en vandaag pas naar Praag is gegaan met een aanbieding.
1908 brengt wel vaker halve feiten.
Vi en 1908 spreken elkaar nog wel eens tegen qua informatie, je zou haast denken dat ze binnen Feyenoord bewust de info die ze lekker verdelen
Er is hier vooral gemeld dat er geen officieel bod was neergelegd, wil niet zeggen dat je niet onderhandelt natuurlijk.. zoiets zal de uitleg wel zijn achteraf. Maar natuurlijk zijn ze niet pas sinds vandaag met de club in gesprek
Morgen ja of nee voor Feyenoord, wat verwacht jij @Bombarda ?
Kijk ik snap dat je het direct van bombarda wil horen en niet van mij sorry daarvoor maar wat hij al een paar keer heeft aangegeven sparta praag wil niet met een ontevreden trainer zitten het komt gewoon rond alleen ze stribbelen nu gewoon tegen maar dtk komt er wel uit vertrouwen in hem want het is alles wat je hoort het lied van .......
Misschien verandert dat door de deadline.
Ik heb hier deze week al geschreven dat DtK allang in gesprek is met Praag en dat het ' probleem ' zit in de assistenten die Priske mee wil nemen.
Het gaat niet over 1,5 of 2,5 miljoen voor Priske.
Dat is in ieder geval wat in Tsjechie de ronde doet en die bron is wat beter geinformeerd denk dan hier in Nederland.
Aan de andere kant. Potter binnenhalen en volgend jaar 3 nationale prijzen pakken… Zal je ze horen in de hoofdstad 😆
Alleen de keuzes die ze daar maken zijn nou niet bepaald gelukkig gebleken…
Gaat niet rondkomen verwacht ik. Na de steal van feyenoord met hancko lag rosicky al onder vuur. Gaat hem geen 2e keer overkomen. Zit dan overigens wel met een ontevreden coach. Ben benieuwd....
Is dat je naam? Ben benieuwd🤣🤣
Nee, gelukkig zat ik mis en gaan we niet de Teile..bak in! 😆
Misschien al soort van rond met Potter en eerlijk gezegd dat ie wel heel erg duur is. Gekeken naar best denkbare goedkopere alternatief en als die (Priske dus) ook ineens duur wordt dan toch liever Potter binnenhalen. Maar wel graag binnen 24 uur It's Happening :-)
Tsja, Priske heeft zelf dat contract met die clausule getekend...
Dat zou eens een club bij ons moeten doen 😂 wat een waanzin
Hebben genoeg clubs gedaan bij ons, tis alleen kijken hoe de club er mee omgaat. Ik snap DtK volledig, weken onderhandelen en dan nog op niks uitkomen tot nu. Gewoon goed dat hij zegt take it or leave it.
ik vind dit eigenlijk echt heel dom, potter is geen goede trainer voor dit feyenoord.

Club & functie In functie sinds Werkzaam tot en met Wedstrijden P.p.w.
Chelsea FC Chelsea
Trainer 22/23 (8 sep. 2022) 22/23 (2 apr. 2023) 31 1,42
Brighton & Hove Albion Brighton
Trainer 18/19 (20 mei 2019) 22/23 (7 sep. 2022) 134 1,28
Swansea City Swansea City
Trainer 18/19 (1 jul. 2018) 18/19 (19 mei 2019) 51 1,45
Östersunds FK Östersund
Trainer 10/11 (24 jan. 2011) 17/18 (30 jun. 2018) 224 1,71

Waar heeft deze trainer nou echt goede punten behaald?
Ik kan me nog een Östersunds op het Emirates herinneren in de Europa League... :)
Iedereen heeft weleens de wind in de rug.
Bij zowel Brighton als Chelsea had hij heel veel last van xG underperformance. Dus dat zijn ploegen tot genoeg kansen kwamen, maar deze nooit afmaakten. Wie weet valt het bij Feyenoord allemaal wél de goede kant op ;)
Vind het sowieso opmerkelijk dat Potter al zolang geen club heeft, vooral voor een Engelse trainer
Man kreeg 60+ miljoen ontslag premie mee bij Chelsea, ik zou t er ook even van nemen en m’n keuzes lekker overwegen 😂
Hahaha hier heb je dan wel weer een punt!
Klopt en als hij in Engeland weer aan de slag gaat moet hij van de 68 Mill een groot deel weer inleveren. Dus er moet een monster aanbieding komen alvorens hij na gaat denken weer wat in Engeland aan te nemen.
Zou ook best kunnen dat hij na z'n periode bij Chelsea zelf kieskeurig is geworden over clubs waarmee hij in zee gaat. Misschien vindt ie het plan van Feyenoord beter dan dat van andere clubs.
Zijn ze nu al weken aan het onderhandelen (VI), of hebben ze vandaag hun openingsbod gedaan (1908)? Eén van de twee zit er naast.
Als er al weken onderhandelt word en vandaag word een bod gedaan. Is dit toch gewoon een take it or leave it bod?
Ja klopt, maar dan geven ze toe dat ze fout zaten, en dat willen/durven ze niet.
Fout zitten met iets wat als done deal is uitgepakt?
Daar klopt niks van wat je zegt
Vi zegt dat DtK er nu klaar mee is na weken te onderhandelen. Dat vind ik geloofwaardig want je gaat niet vandaag een bod doen en gelijk geïrriteerd een deadline zetten van 24 uur.

Moet dus wel het verhaal van VI zijn.
Inderdaad, heel raar dat je na 1e bod meteen zon deadline erop zet.
Gewoon slim dit, Praag wilt geen ontevreden trainer dus dit komt helemaal goed.
Oei. Hopelijk komt dat nog goed. Volgens VI wordt er al weken onderhandeld.
VI meldt hetzelfde als dit trouwens. Toch wat anders dan hier zo stellig werd beweerd.
Zou wel heel matig van Feyenoord zijn...
Vandaag eerste bod en als Sparta nee zegt dan schakelen we door... zo ga je niet met mensen om. Zou die Priske lekker mee zitten zeg.

Als Liverpool dit bij ons deed, zouden we ook moord en brand schreeuwen.
Er is wekenlang onderhandelt meld dezelfde bron. Vi meld dat ook. Kan best dat 1908 er iets naast zat.
Uiteraard wordt er al weken onderhandeld. Is nogal evident.
Nee zeker niet maar ik denk dat het anders in elkaar zit en dat ze misschien al langer aan het onderhandelen zijn.
Dus dat feyenoord vandaag pas het eerste bod heeft ingediend is blijkbaar onzin? VI meldt dat ze al wekenlang aan het onderhandelen zijn.
Uiteraard zijn ze al veel langer aan het onderhandelen. Dat kan je toch zelf ook wel bedenken.