ondrej-lingr-tsjechie-pro-shots

Pro Shots

Trefzekere Lingr wint met ruime cijfers van Malta

Karst

Tsjechië heeft vanavond overtuigend gewonnen van laagvlieger Malta. De ploeg van Feyenoorder Ondrej Lingr swingde naar een 7-1 zege. Lingr begon op de bank maar kreeg in de tweede helft ruim een half uur speeltijd, waarin hij zijn stempel drukte door meteen trefzeker te zijn.

In de Untersberg-Arena in Oostenrijk werd om 17:30 uur afgetrapt voor de voorlaatste wedstrijd van Tsjechië voordat de ploeg van Lingr naar Duitsland afreist voor het EK 2024. Al snel nam Tsjechië de leiding; na slechts zes minuten benutte aanvoerder Antonin Barak een penalty, waarmee hij de Tsjechen op 1-0 zette. Vlak voor rust verdubbelde Mojmir Chytil de voorsprong met een doelpunt, waardoor beide teams met 2-0 de kleedkamers opzochten.

Na de pauze gingen de Tsjechen onverminderd door. In de 47e minuut scoorde Jurasek de 3-0 tegen de nummer 171 op de FIFA-ranking. Tien minuten later breidde Chytil, met zijn tweede doelpunt van de avond, de voorsprong verder uit naar 4-0. Malta wist nog iets terug te doen via een doelpunt van Paul Mbong, wat de stand op 4-1 bracht. Ondrej Lingr, die in de 56e minuut het veld in kwam, voegde zich ook op het scoreformulier. De Tsjechische Feyenoorder scoorde en zette zijn ploeg op een 5-1 voorsprong. Vlak voor het eindsignaal bepaalden Matej Jurasek en Vaclav Cerny met nog twee doelpunten. Tsjechië wint met 7-1 van Malta.

Opstelling Tsjechië: Kovar; Coufal, Vitik, Hranac, Zima, Jurasek; Barak (56' Lingr), Sadilek,  Sulc; Chory, Chytil.

Maandag 10 juni speelt de ploeg van Ondrej Lingr de uitzwaaiwedstrijd in aanloop naar het Europees kampioenschap. Om 18:00 wordt er in de Malsovicka Arena afgetrapt voor de laatste oefenwedstrijd tegen Noord-Macedonië voordat de Tsjechische ploeg zal afreizen naar richting Duitsland.