leo-sauer-vs-atletico-madrid

VK Sportphoto

Nieuws

Dávid Hancko en Leo Sauer present op EK in Duitsland

Karst

Dávid Hancko en Leo Sauer zullen beide deel uitmaken van de 26-koppige EK-selectie. De bondscoach van Slowakije, Francesco Calzona, heeft zijn selectie voor het EK 2024 zojuist bekendgemaakt, waarbij Leo Sauer de jongste speler op de lijst is. 

Nadat Leo Sauer al de jongste debutant ooit voor het nationale elftal werd, heeft hij nu opnieuw een mijlpaal bereikt. De pas 18-jarige aanvaller gaat mee naar het EK in Duitsland, waar hij de op twee na jongste deelnemer zal zijn. Alleen de toptalenten Lamine Yamal (16 jaar) en Warren Zaïre-Emery (18 jaar) zijn nog jonger dan Sauer.

Dávid Hancko en Leo Sauer zijn twee van de 26 spelers die zijn opgeroepen voor de EK-selectie door de Slowaakse bondscoach. Hancko, de linksbenige verdediger, is inmiddels van onschatbare waarde voor zowel de Rotterdammers als de Slowaken. Sauer moet het daarentegen nog altijd doen met sporadische invalbeurten, maar gaat toch mee naar het eindtoernooi in Duitsland. Tijdens de vorige editie van het EK in 2021 werden de Slowaken derde in de poule met Zweden, Spanje en Polen.

Voordat het Europees kampioenschap van start gaat, spelen de Slowaken nog een oefeninterland tegen Wales op 9 juni. Daarna zal Slowakije met Hancko en Sauer afreizen naar Duitsland, waar zij het in groep E zullen opnemen tegen België op 17 juni, Oekraïne op 21 juni en Roemenië op 26 juni.

Delen

Reacties

Gaaf voor Leo en goed voor z’n marktwaarde. Hoop echt dat hij doorbreekt komend seizoen.