Trauner Filter

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner: "Ik zou zelf niet zeggen dat ik een cultfiguur ben"

Van de redactie

Gernot Trauner is bezig aan zijn tweede seizoen in het shirt van Feyenoord. De 31-jarige Oostenrijker kan met zijn huidige club zijn eerste prijs uit zijn carrière pakken. "Ik was er een keer dichtbij in Oostenrijk met LASK Linz. We stonden bovenaan toen de coronacrisis uitbrak. Toen veranderde alles en gaven we het nog te makkelijk weg. Dat wil ik niet nog een keer meemaken", aldus Trauner tegenover het Algemeen Dagblad. 

"Toen ik hier bijna twee jaar geleden kwam, was de situatie bij Feyenoord heel anders dan nu. De club had een zware tijd achter de rug. Met de komst van Arne Slot is er heel veel veranderd. Wat betreft het voetbal en de manier waarop we spelen. Het is voor mij een mooie reis sinds ik bij Feyenoord ben. Het eerste jaar was al heel mooi. Dan is de vraag: wat komt er daarna? We staan er heel goed voor. We praten niet over de titel, wél over het voetbal. We moeten het eerst voor elkaar zien te krijgen. Maar natuurlijk droom ik soms over de titel. We staan acht punten voor. Het zou gek zijn als ik er niet aan dacht, maar we hebben natuurlijk nog niets. Een titel winnen, is iets dat ik heel graag wilde", aldus de Oostenrijker over zijn mogelijke eerste prijs.

Na zijn eerste seizoen in het shirt van Feyenoord waren er veel wisselingen in de selectie met vertrekkende en nieuwe spelers. "We zijn een hecht team. Natuurlijk hebben we individuele kwaliteiten, maar we hebben geen grote sterren. Dat is ook een voordeel. Als je ziet hoeveel spelers al in actie zijn gekomen en hoeveel verschillende spelers een bijdrage hebben geleverd aan het succes. Arne en de staf zijn daar verantwoordelijk voor. We zijn ook heel fit en daarom in staat om wedstrijden in de slotfase te beslissen."

"Na de grote wedstrijden in januari kwam binnen de groep het besef dat we écht voor de titel mee konden spelen. De grootste winst was natuurlijk dat we uit van Ajax wonnen. Toen we zes punten voor kwamen. Toen realiseerden we: nu moeten we heel scherp zijn en blijven. We hebben veel zelfvertrouwen en dat werd toen alleen nog maar meer."

'Kale Kletser' werd ook al eens in het uitgaansleven van Rotterdam gespot. "Mensen willen graag met me in contact komen. Ik ben vrijwel altijd open om de fans iets terug te geven. Dat vind ik belangrijk. Ik vind het mooi dat ze waarderen wat ik doe. Ik hoor het weleens van buitenaf, maar ik zou zelf niet zeggen dat ik een cultfiguur ben. Dat ik afgelopen november na de overwinning op Lazio in de Skihut terechtkwam, was vooraf niet het plan. Het kwam gewoon in me op."

"Ergens was het niet 100 procent professioneel van mij. Maar het was een speciale avond na de overwinning tegen Lazio. We eindigden bovenaan in de groep, terwijl we ook nog laatste in de poule hadden kunnen worden. Er viel dus ook wat druk van onze schouders. We hebben altijd een strak schema. Hoe meer succes je hebt, hoe minder tijd je hebt om te vieren. Dus ik heb er ook geen spijt van."

Delen

Reacties

Altijd framing van de media om een speler die populair is omdat hij het gewoon super goed doet neer te zetten als een cult held. Je bent eerder een cult held als je veel bewondering krijgt zonder dat daar echt een reden voor is op basis van je prestaties. Nelom zou je een cultheld kunnen noemen bijvoorbeeld, maar niet Trauner of Gimenez. Dat zijn gewoon zeer vaardige spelers die met zo'n stempel te kort worden gedaan
Uitstekend verwoord, volledig met je eens.
Trauner is meer een top verdediger dan een cult held. Trauner maakt zo weinig fouten dat als hij er eentje maakt dit heel erg opvalt. Omdat het een bijzonderheid is!
Wat een baas we gaan hem nog hard nodig hebben ook na dit seizoen echt Rots in de branding deze held .
Heeft veel veranderd in de verdediging samen toen met Senesi toen .
En nu met Hancko en Geertruida Trauner hebben we gewoon de beste verdediging van heel de eredivisie we worden gewoon verdient kampioen ook mede rest van de spelers mijn complimenten ❤️👏🏻👏🏻👏🏻
Als alle supporters zich zouden spiegelen aan Trauner, zouden die geweldige sponsoren in de rij staan.
Maar zoals de Amerikanen zo mooi zeggen; you can't fix stupid.
Keiharden cult held deze meneer