Bevestigd
wellenreuther-feyenoord-web

KayneKVisuals

Transfers

Wellenreuther: "We zijn bekend met belangstelling uit de Bundesliga"

FeyenoordTM
"Ik speel nu vijf jaar in de Eredivisie. Elk seizoen is bijzonder. Vier jaar geleden met Willem II de bekerfinale bereiken was buitengewoon, maar dit seizoen met Feyenoord gaat natuurlijk boven alles. Het was voor mij een stap in de goede richting om afgelopen zomer naar Feyenoord te gaan, een Europese topclub met ongelooflijke fans. Arne Slot haalde me binnen, ook al was Justin Bijlow voor het seizoen als nr. 1 geplaatst. Hij is hier al vele jaren en is de nationale doelman. Ik heb altijd hard getraind en erop vertrouwd dat ik mijn wedstrijden zou halen. Dat is gebeurd door de blessure van Justin en ik heb 14 wedstrijden gespeeld in de competitie, de beker en Europa League. Ik ben blij dat ik heb kunnen laten zien wat ik kan en het team heb kunnen helpen op een cruciaal moment in het kampioenschap."

Het is de inleiding van een groot interview van de Duitse tak van Sport 1 met Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther. De doelman kwam dit seizoen op huurbasis over van Anderlecht en heeft het naar zijn zin in Rotterdam, maar geniet ook belangstelling van andere clubs.

Het was zeker zwaar voor Bijlow om opnieuw geblesseerd te raken?

Absoluut. Hij heeft de afgelopen jaren veel pech gehad en veel wedstrijden gemist. Maar daar kan hij niets aan doen. Zijn blessureverleden is pijnlijk. Ik had medelijden met hem. We kunnen goed met elkaar opschieten en waarderen elkaar.

Feyenoord staat vier wedstrijden voor het einde van het seizoen bovenaan de ranglijst. Is dit een sprookje?

Ja, maar ook het resultaat van hard werken. Bovenal had niemand verwacht dat we op dit moment acht punten voorsprong zouden hebben omdat Ajax al jaren altijd bovenaan staat. Ook Feyenoord kende afgelopen zomer een grote omwenteling en ons elftal is ontzettend jong. Gelukkig bleef trainer Arne Slot. We zijn super blij met hoe alles is verlopen. Nu willen we de kampioenstitel.

Een kleine bitterheid was de uitschakeling in de Europa League en in de beker.

Ja, dat waren twee bittere avonden. Vooral de bekerhalve finale tegen Ajax thuis, want het aanstekerincident en de bijkomende hoofdblessure van Klaassen verpestten de hele wedstrijd. Er ontbraken vijf minuten in Rome.

Je zegt het al - in de beker moest de halve finale tegen Ajax 20 minuten worden onderbroken, Ajacied Davy Klaassen liep een bloedende hoofdwond op. Hoe geschrokken was je na het gooien met de aansteker?

Eerst merkte ik de blessure niet eens op. De trigger was een duel tussen de twee aanvoerders, daarna een grote groep spelers en veel gekibbel. Klaassen schreeuwde bijzonder hard en zorgde voor stress. Pas toen zag ik de achterkant van zijn hoofd bloeden. Ik was ook geschokt. Met alle begrijpelijke emotie in de wedstrijden Feyenoord tegen Ajax werd hier duidelijk een grens overschreden. Zoiets werkt helemaal niet. Soortgelijke dingen gebeuren momenteel in Nederland, bijvoorbeeld bekergooien. Dat zal zeker niet snel weer gebeuren.

Waarom denk je dat?

Er zijn duidelijke regels opgesteld dat een wedstrijd stopt als er twee bekers worden gegooid. Dat is al doorgevoerd
"Dit is complete onzin"

Blijkbaar onderneem je meer actie dan in de Bundesliga.

Ja. Iedere fan in Nederland beseft inmiddels hoe erg het is om zoiets te doen. Daar was aanvankelijk niemand zich van bewust. Nu wordt er hard aan gewerkt. Elke fan denkt nu wel twee keer na voordat hij bekers of aanstekers op het veld gooit, wat overigens volslagen onzin is. Waarom doe je dit überhaupt? Zelfs eigen spelers zijn beschoten. Dat is niet cool en gevaarlijk.

Je komt uit de Schalke Knappenschmiede, maar bent in het buitenland volwassen geworden tot een doorgewinterde keeper. Was dat je plan?

Het was toen niet echt gepland dat ik in totaal zeven jaar in het buitenland zou spelen in Spanje, België en Nederland. Maar ik heb ontzettend veel geleerd en ervaring opgedaan die me echt een doorgewinterde keeper hebben gemaakt, ja. Ik vond het altijd belangrijk om veel wedstrijdtraining te hebben. Met zo'n 150 optredens in de eerste divisie in Nederland en België en ook in de beker ben ik daar aardig in geslaagd.

Je collega Bijlow is weer fit. Hoe teleurgesteld ben je dat je weer op de bank zit?

Natuurlijk, dat was zwaar. Vooral omdat ik in die 14 wedstrijden echt in topvorm kwam. Maar dat was vooraf afgesproken en daar hield de club zich aan. Maar ik ben nog steeds erg blij dat ik mijn team heb kunnen helpen. De strafschoppenserie in de beker, de beslissende zege bij Ajax, maar ook de daaropvolgende zege bij Sparta en de Europa League-wedstrijden tegen Donetsk zullen voor mij onvergetelijk blijven. De dankbaarheid van de fans voor mijn prestaties maakt me erg trots.

Onlangs kreeg je tegen AS Roma een gele kaart terwijl je op de bank zat. Wat gebeurde er?

Tijdens onze Euro League-uitwedstrijd in Rome werd een van onze spelers aan de zijlijn fysiek aangevallen door de Roma-assistent-coach bij een inworp. Daarvoor kreeg hij een rode kaart. Tijdens de daaropvolgende roedelvorming moest ik onze speler beschermen. Dat was voor mij vanzelfsprekend... Maar niet voor de scheidsrechter!

Feyenoord droomt ervan om na zes jaar weer een titel te pakken. Hoe groot is de euforie in dat geval?

De snak naar de titel is ongelooflijk groot. Persoonlijk heb ik in mijn carrière nog nooit zo'n glanzende trofee omhoog gehouden. De titel winnen zou te gek zijn, vooral voor onze fans. Het zou echt onbeschrijfelijk zijn. Na dit geweldige jaar hadden we de titel verdiend. We hebben slechts één wedstrijd in de competitie verloren en domineerden de competitie in de tweede seizoenshelft, ook al rekende niemand op ons. En als je na vele jaren weer de eerste bent, ben je nog gelukkiger. Je ziet het verlangen naar de titel in elk gezicht van de fans. Als het zover is, is het een groot feest in Rotterdam.

Kun je het geheim van het succes van dit seizoen uitleggen?

We hebben niet echt een geheim. Maar we hebben een geweldig team. Dat klinkt afgezaagd, maar zo is het. We spelen heel dominant met veel balbezit. We hebben geweldige persoonlijkheden in ons team en we kunnen het gewoon goed met elkaar vinden. Iedereen gaat door het vuur voor de ander. Als iemand in een slecht humeur is, worden ze gesteund door hun collega's. Onze trainer heeft ons perfect aan elkaar gelast. Met een sterk tactisch idee bereidt hij ons perfect voor op de tegenstander. Het is gewoon hartstikke leuk om bij Feyenoord te zijn.

Dus is het een kleine droom?

Niet bepaald een droom, want we moeten hard werken voor elke overwinning. We krijgen niets gratis. Als je terugkijkt op het seizoen tot nu toe, dan waren er al een paar wedstrijden die we achterin schoten. Onze mentaliteit en onze wil om te winnen zijn cruciaal.

Je bent eerder uitgeleend aan Willem II door RSC Anderlecht. Je wordt nu weer tot de zomer uitgeleend aan Feyenoord. Wil je niet voor langere tijd bij een club blijven?

Absoluut. In de zomer laat ik me niet meer uitlenen.

Schalke vecht om in de Bundesliga te blijven. Hoe volg je de Royal Blues?

Ik ben een jongen uit Karlsruhe, maar op 17-jarige leeftijd ging ik naar Schalke en werd daar later prof. Daarom draag ik Schalke 04 altijd in mijn hart en volg ik de club in goede en slechte tijden. Dit seizoen was de voorronde verschrikkelijk, de tweede ronde gaat veel beter. De winst op Bremen in de slotfase zal ons een enorme boost geven. Met Thomas Reis heb je echt de curve terug. Koningsblauw mag weer hopen. Ik hoop dat de club erin slaagt om door degradatie in de competitie te blijven. Nog beter natuurlijk direct. Mijn vingers zijn in ieder geval gekruist.

Zou een nieuwe degradatie de nek van de club breken?

Nee. Schalke 04 is zo machtig dat zelfs degradatie overwonnen zou worden. Maar het moet en moet in ieder geval vermeden worden.

Je wilt na dit seizoen niet uitgeleend worden, zei je. Is de Bundesliga jouw doel?

Er zijn mogelijkheden om komende zomer over te stappen naar de Bundesliga. Mijn zaakwaarnemer verneemt dingen uit verschillende hoeken, we zijn bekend met de belangstelling. Natuurlijk waren mijn wedstrijden voor Feyenoord niet alleen in Nederland te zien. Ik heb nog een jaarcontract bij RSC Anderlecht, maar Feyenoord heeft een koopoptie.

Denk je alleen in de richting van de Bundesliga, of zou de 2e divisie ook denkbaar zijn?

Wat Duitsland betreft, is er op dit moment alleen interesse vanuit de Bundesliga.
   
Zou een terugkeer bij Schalke een droom zijn?

Ik zou in ieder geval altijd goed naar mogelijke aanbiedingen van Schalke luisteren.

Zou jij ook met Schalke naar de tweede Bundesliga gaan?

Laten we nu de komende weken afwachten en duimen voor Schalke...

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FTM weet jij of er gekeken wordt naar Maarten Paes, bij eventueel vertrek bijlow of als 2e keeper. Paes is op dit moment heel goed bezig bij FC Dallas en is de beste keeper van de MLS
@FTM ook al wat gehoor over uitgaande feeuchten? Ik mag hopen dat we afscheid gaan nemen van Ali, en walemark. Dat we idrissi niet overnemen (alle 3 middelmaat) daarnaast vind ik dat Pedersen ook vervangen moet worden voor een betere back (of mogelijk Timber als back zetten) nieuwe dreigende buitens zijn wel een must voor komend seizoen.
@FTM even een vraagje over die buitenspeler waar je al gehoord had, is ie links of rechtsbenig? scoort hij veel ?
Is het een naam waar je warm van wordt? Persoonlijk zou ik Oscar cortes erg vet vinden maar weet niet of ie echt goed in het profiel past. (Oscar cortes heb ik gescout met behulp van KantoonašŸ«£šŸ˜œ)
Ik kijk altijd Colombiaans voetbal. Cortes hoe talentvol die al is. Zou het niet een speler zijn die potten gaat breken in de CL en in de top van de Eredivisie. Op dit moment dan. Wel echt een van de grootste talenten vanuit Colombia. Zeker als 2e optie een hele goede speler voor volgend jaar.
Dat zou heel goed kunnen want het niveau is voor mij lastig te vergelijken met de eredivisie, maar je denkt dus ook dat het wel een hele goede aanwinst zou zijn?
@FTM, hoe hoog is de koopoptie op Wellenreuther?
Ik zou het een top aankoop vinden voor 1,5 miljoen ook. Is gewoon een heel goede 2e keeper. 3e keeper geloof ik verder wel iemand die niet gaat zeiken en niveau Troost moet toch voor weinig te vinden zijn. Of Janssen dan maar in U21 laten keepen.
Ligt er denk ik ook aan welke club uit de Bundesliga het om gaat...
Je gaat hier Champions League spelen en weet dat je best wel wat kansen krijgt om te keepen... Zie Bijlow helaas geen heel jaar fit blijven...
Dan zou ik niet naar een degradatiekandidaat in Duitsland gaan ook al kun je daar iedere week keepen... Maar als het een topclub is kun je het wel overwegen natuurlijk...
Vraag is of hij een keuze heeft (of heel ontevreden) wordt als Feyenoord de koopoptie ligt.
Unnerstall een optie maar die wilt denk geen 2e viool spelen
Zolang Bijlow er is, ben je geen 2e keeper, maar eigenlijk 1,5e keeper.