Trauner Oostenrijk (Proshots)

ProShots

Nieuws

Trauner krijgt tegen Polen eerste basisplaats op EK

Stan

Tijdens het tweede groepsduel van Oostenrijk op het EK is er voor het eerst een basisplaats weggelegd voor Gernot Trauner. De aanvoerder van Feyenoord beleefde maandag een indrukwekkende invalbeurt tegen Frankrijk en mag zodoende tegen Polen in het hart van de verdediging starten. 

Tegen Frankrijk werd dan wel met 1-0 verloren, de Oostenrijkers maakte in het openingsduel een goede indruk. Schlemiel aan de kant van Oostenrijk was oud-Ajacied Wöber, die met een eigen doelpunt en een gele kaart niet zijn beste dag had. Na een uur spelen kwam Trauner voor hem in de ploeg. De mandekker van Feyenoord speelde als invaller alleraardigst en incasseerde geen doelpunt meer en wordt voor dat optreden beloond met een basisplek tegen Polen. Bij de tegenstander begint oud-Feyenoorder Sebastian Szymański op de bank. 

Na het duel tegen Polen wacht voor Oostenrijk dinsdag 25 juni om 18:00 het laatste groepsduel in poule D tegen het Nederlands Elftal. Die wedstrijd wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. Vanavond om 21:00 speelt Oranje de kraker tegen Frankrijk. 

Opstelling Polen: Szczęsny; Frankowski, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Zalewski; Piotrowski, Zielinski, Slisz, Piatek Buksa.

Opstelling Oostenrijk: Pentz; Posch, Lienhart, Trauner, Mwene; Seiwald, Grillitsch; Laimer, Baumgartner, Sabitzer; Gregoritsch.

Delen

Reacties

Toch een dilemma dinsdag. Enerzijds gun ik Trauner een basisplaats tegen Nederland maar anderzijds kunnen die stumpers in Oranje niet langs deze geweldenaar komen…
Ja, joepie. Hij is niet blessuregevoelig dus kan deze wedstrijden best aan.
De doemdenker in mij denkt: hopelijk kunnen hij en Hancko 4 augustus weer spelen.
Doemdenker schopje gegeven.....