Primeur Bevestigd
Gernot Trauner tegen Atlético Madrid in de UEFA Champions League | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner mist ook Lazio-thuis

FeyenoordTM

Feyenoord kan nog altijd niet rekenen op de diensten van Gernot Trauner in het cruciale UEFA Champions League-duel tegen Lazio.

De Oostenrijks international kampt met knieklachten, een terugkerende blessure die hij vorig seizoen opliep tijdens de uitwedstrijd tegen AS Roma in de knockout-fase van de UEFA Europa League.

Hoofdtrainer Arne Slot heeft laten weten dat de blessure telkens weer de kop opsteekt als Trauner te weinig rust krijgt. Hierdoor moest de verdediger al eerder de competitieduels tegen PEC Zwolle (0-2 winst) en Vitesse (4-0 winst) aan zich voorbij laten gaan. 

Het gemis van Trauner is een flinke tegenvaller voor Feyenoord, dat woensdagavond om 18:45 uur in De Kuip tegen Lazio speelt. De Rotterdammers hopen op een goed resultaat om zo kans te blijven maken op overwintering in de Champions League. Naar verwachting zal Feyenoord het duel starten met dezelfde achterhoede als tegen Vitesse: Lutsharel Geertruida in het centrum en Bart Nieuwkoop als rechtsback.

Trauner maakte zijn laatste speelminuten tijdens het uitduel tegen Atlético Madrid, waarin Feyenoord met 3-2 verloor. Het is nog onduidelijk wanneer de verdediger weer inzetbaar zal zijn. De medische staf van Feyenoord doet er alles aan om Trauner zo snel mogelijk fit te krijgen, maar voorlopig zal hij de ploeg moeten missen in het belangrijke Europese duel tegen Lazio.

Stand Champions League

Team Gs W G V Ds Pt.
1 Atlético Madrid ATM Atlético Madrid 5 3 2 0 15-6 11
2 Lazio LAZ Lazio 5 3 1 1 7-5 10
3 Feyenoord FEY Feyenoord 5 2 0 3 8-8 6
4 Celtic CEL Celtic 5 0 1 4 3-14 1

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Trauner afschrijven? Omdat hij 1 x gepasseerd werd tegen Lazio vorig seizoen, kan hij op het hoogste niveau niet (meer) mee? Ik kijk er heel anders tegenaan. Met Trauner erbij, voetbalt het hele team nog gemakkelijker; hij is een pure klasbak in de opbouw. Verdedigend is hij heel erg compleet en als captain een echte leider en een uiterst betrouwbare steunpilaar voor het hele team. Toch ben ik ervan overtuigd dat ook Gernot nog beter wordt door te spelen in de C.L. Ook hij heeft nooit eerder op dit niveau gespeeld, en een uiterst intelligente speler als hij gaat echt ook nieuwe dingen oppakken. Hij is nu 31, maar hij is het type speler waarbij de leeftijd minder een rol speelt. Italië werd de laatste keer Europees kampioen met een centrum van een 36 en een 37 jarige. Zo jammer dat hij de topper van vanavond mist, want ik denk dat Gernot Trauner echt nog wel 4 jaar topvoetbal in de benen heeft. Durf ik maar zo te beweren.
Soort van goed nieuws hij mag van mij elke grote wedstrijd op de bank zitten en de kleinere wedstrijden in de basis
Wat een reacties hier zeg. Meteen helemaal afgeschreven. Pff. Is gewoon nog van grote waarde als hij weer fit is. Zomer gaat Luts weg en moet je cb en rb halen voor de basis, aan Trauner en Nieuwkoop om die er uit te proberen te spelen. Maar afschrijven na al z’n goede wedstrijden bij eerste tegenslag vind ik te snel en te makkelijk.
Gewoon doorselecteren. Niet de fout maken, zoals zo vaak in het verleden, om spelers te lang te houden omdat ze zo sympathiek of een cult held zijn.
Deze had je in de zomer moeten verkopen, leverde nog iets op. Erg goed geweest, maar op hoogste niveau vaak iets te kort, en nu ook nog weinig inzetbaar.
Afscheid van nemen volgend seizoen, kan gemiddeld nu een keer in de twee weken spelen. Heb je niks meer aan.
Jammer. Ook voor de direct naar voren geplaatste steekballen die bijna altijd aankomen. Daardoor versneld het spel met de grote kale leider erbij. Dat missen we zonder hem en natuurlijk ook zn verdedigend vermogen.
@FTM is er nog iets van een lijntje (mits we er nog geld voor hebben) naar Nino? Want naar mijn mening begint de inzetbaarheid van Trauner vrij problematisch te worden.
Beetje naar onderen scrollen, heb je je antwoord :)
Pff.. vond het al jammer dat Ivanusec niet kon starten (al wel begrijpelijk).. Dat wordt dus Nieuwkoop; naar mijn mening de minste op het veld.
Heel jammer, maar verstandig dat ze hem nu niet gaan overbelasten. Een Trauner die 25 wedstrijden per seizoen speelt is nog altijd heel waardevol voor Feyenoord. Eigenlijk hoop je wel dat ze hem de rest van het jaar op zo'n wijze belasten dat hij de meeste topwedstrijden wel gewoon fit is. Enorme meevaller dat Geertruida is gebleven. Hopelijk ontwikkelt Beelen zich goed, want Geertruida gaat ongetwijfeld weg komende zomer en Trauner zal volgend jaar (als hij blijft) waarschijnlijk niet meer wedstrijden gaan spelen dan nu.
Gaat nu wel erg lang duren met Trauner, het eerste jaar bijna alles gespeeld ,nu dus eigenlijk te lang al uit de roulatie
Aankomende zomer ook doorslenteren op Trauner of hem als wissel erbij houden.
@FeyenoordTM neem aan dat Feyenoord intern ook begrijpt dat dit eigenlijk niet meer werk/houdbaar is. Niet vanwege zn kwaliteiten laat dat voorop staan, maar wel hoevaak die laatste periode er naast staat vanwege pijntjes/blessures.
Word er hierop geanticipeerd in de winter ?
Hebben Beelen en Geertruida nog, maar snap je zorg. Moet ook vanzelf weer wat gehaald worden. Nino is en blijft interessant, clausule ligt in de winter lager. Maar nu niets concreets, terwijl hij meer en meer persoonlijke aanbiedingen op zak krijgt. Is afwachten of Feyenoord aan dergelijke salarissen kan en wil voldoen.
100 % mee eens of is hier meer aan de hand dan alleen maar lichamelijke klachten ?
Nee hoor, gewoon zoals in de tekst staat. Kan niemand wat aan doen.
@FeyenoordTM Gaat het contract van Geertruida nog verlengt worden of is er geen houden meer aan?
Zo niet, zal het spannend worden komende window. Luts zal wel weg gaan en hopen op een goede vervanger..
Denk dat Geert niet gaat verlengen en in de zomer voor een bedrag rond de 20 mil weggaat.
Vorig jaar was verlengen al erg lastig en nu hebben we hem gehouden maar wel met de consequentie dat hij minder op gaat leveren.
Dat denk ik ook, erg jammer. Hopen dat er een buitenkansje onstaat door goede prestaties in de champions league.

En daarnaast, wat zullen wij Geertje gaan missen. Fantastische speler die we niet zomaar kunnen vervangen. Echt Feyenoord bloed.
Super jammer vooral voor Trauner zelf omdat Geert het ook super doet op zijn positie.

Eigenlijk met die knie is hij gaan sukkelen want daarvoor heeft hij het hele seizoen bijna geen wedstrijd gemist en volgens mijzelf meeste minuten gemaakt dat jaar.