osundina-dordrecht

X @fcdordrechtnl

Verhuurde Feyenoorders: Hendriks op bezoek in De Kuip, Dordrecht wint ruim van Jong Ajax

Stan

Na de interlandbreak keerde het clubvoetbal afgelopen weekend weer terug. Ook voor de Feyenoord-huurlingen in binnen- en buitenland kwamen weer in actie voor hun tijdelijke clubs. Zo stond voor Ramon Hendriks een bijzonder treffen met Feyenoord op de rol en werd er in de Keuken Kampioen Divisie zelfs een dubbel programma afgewerkt.

Ramon Hendriks: Feyenoord – Vitesse (4-0)
Hendriks keerde afgelopen weekend even terug in De Kuip om het als Vitesse-huurling op te nemen tegen zijn eigenlijke werkgever Feyenoord. Een mooie kans voor de 22-jarige verdediger om zich te laten zien aan de staf en de supporters van de Rotterdammers. Voorafgaand het duel liet Hendriks in De Gelderlander dan ook optekenen een plannetje in zijn hoofd te hebben om Santiago Gimenez van scoren af te houden. Phillip Cocu besloot de geleende Feyenoorder echter op de linksback-positie te posteren, waardoor hij een stuk minder met de Mexicaan te maken kreeg.

Hoe hij en de rest van de Arnhemse verdediging echter hun best deden, in de 37e schoot de Mexicaan de bal alsnog achter doelman Room en maakte hij alweer zijn 13e competitiegoal van dit seizoen. Het was tevens de 2-0 van de wedstrijd, nadat Calvin Stengs al na zeven minuten voor de openingstreffer zorgde. Al snel na rust slaagde Feyenoord er via Geertruida in de stand zelfs uit te breiden naar 3-0, waarmee de wedstrijd definitief beslist werd. Het tekende de onmacht van Vitesse dat bij vlagen overlopen wordt door de thuisploeg. Vlak voor tijd was ook de ingevallen Milambo nog trefzeker en dus keerden Hendriks en de zijnen met vier goals om de oren terug naar Gelderland.

Lennard Hartjes & Mimeirhel Benita: Excelsior – PEC Zwolle (2-4)
Het tot nu toe verrassende Excelsior heeft de Eredivisie zondag hervat met een teleurstellende verliespartij tegen PEC Zwolle. Op papier leek een overwinning er zeker in te zitten voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen, maar op het veld waren de bezoekers met 2-4 te sterk voor de Kralingers. Feyenoord-huurling Benita bleef de hele wedstrijd op de bank en zat daar onder andere naast oud-Feyenoorders Noah Naujoks en Ian Smeulers. Lennard Hartjes is nog altijd herstellende van de blessure die hij in het begin van het seizoen opliep.

Patrik Wålemark: sc Heerenveen – N.E.C. (1-1)
Met Wålemark wederom in de basis reisde Heerenveen zaterdag af naar Alkmaar, waar een lastige uitwedstrijd tegen AZ op de planning stond. Alhoewel de Friezen qua mogelijkheden nauwelijks onderdeden, wist de thuisploeg na 90 minuten toch met 3-0 zege te vieren. Het verschil werd gemaakt door de Griekse topschutter Vangelis Pavlidis. De spits maakte een hattrick en rekende zo eigenhandig af met SC Heerenveen, waar Wålemark na ruim 70 minuten gewisseld werd.

Thijs Jansen: De Graafschap – FC Groningen (2-1); Jong AZ – De Graafschap (3-0)
Jansen kwam dit seizoen pas eenmaal in actie voor De Graafschap en daar kwam ook vrijdag geen verandering in. Vanaf de zijkant zag de sluitpost hoe de club uit Doetinchem, met Mees Bakker onder de lat, met 2-1 wist te winnen van het gedegradeerde FC Groningen.

Maandagavond moest Jansen wederom genoegen nemen met een plaats op de bank. Jong AZ won in eigen huis met 3-0 en komt hierdoor op gelijke hoogte in aantal punten met de ploeg uit Doetinchem met zeventien punten uit elf duels.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: FC Dordrecht – Jong Ajax (4-0); Helmond Sport – FC Dordrecht (1-1)
FC Dordrecht boekte vrijdag een overwinning die bij menig Feyenoorder voor een glimlach zal zorgen. De alliantie-club van de Rotterdammers wist in eigen huis namelijk met 4-0 af te rekenen met Jong Ajax, waardoor de jeugdploeg uit de hoofdstad, evenals het eerste elftal, op de voorlaatste plek is beland. Het aandeel van de Feyenoord-huurlingen was echter gering tijdens de ruime overwinning; Sebaoui speelt de hele wedstrijd en Osundina (op de foto de overwinning vierend met supporters) mag een kwartiertje meedoen, terwijl ’t Zand op de bank blijft zitten en Tsoungui vanwege een schorsing niet bij de selectie zit. Met de uitblinkende Jari Schuurman, die drie assists verzorgt, zit er toch nog een aardig Feyenoord-tintje aan de winstpartij tegen Jong Ajax.

Maandagavond speelde FC Dordrecht gelijk tegen Helmond Sport. De Schapenkoppen kwamen vlak voor rust op achterstand. Direct na rust maakte Ilias Bronckhorst de 1-1. Ilias Sebaoui speelde de volledige wedstrijd en Shiloh ‘t Zand kwam in de 75ste minuut het veld in voor Segecic.

Tidjany Touré: Belenenses – Gil Vicente (1-2)
In Portugal werd dit weekend bekervoetbal gespeeld, waarbij het Gil Vicente van Tidjany Touré het opnam tegen Belenenses. Na een vroege achterstand wist Vicente uiteindelijke met 1-2 te winnen en zo door te bekeren in de Taça de Portugal. Touré zelf ontbrak vanwege onbekende reden in de selectie.

Ezequiel Bullaude: Boca Juniors – Unión Santa Fe (2-1)
Ezequiel Bullaude moest het zondag doen met een korte invalbeurt voor Boca Juniors. De 22-jarige middenvelder werd in de 85e minuut in het veld gebracht, toen de 2-1 eindstand al op het bord stond. Een kwartier daarvoor had aanvaller Merientel de club uit Buenos Aires op voorsprong gezet, nadat Boca het lang moeilijk had tegen tien man van het bezoekende Unión Santa Fe.

Neraysho Kasanwirjo: Rapid Wien – Klagenfurt (2-3)
Kasanwirjo kon een voor hem mooie week, waarin hij dinsdag in de basis mocht beginnen bij Jong Oranje, geen vervolg geven met Rapid Wien. De club uit de Oostenrijkse hoofdstad stond zondag lang voor tegen Klagenfurt, totdat de bezoekers de stand in een kwartier tijd kantelden van 1-0 naar 1-3. De aansluitingstreffer in de 92e minuut kwam te laat voor Rapid, waar Kasanwirjo de hele wedstrijd meedeed.