trauner-hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner over chemie met Hancko: "We werken daar veel aan"

Van de redactie

Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt in het shirt van de Rotterdammers. Dat schept enige irritatie bij de Oostenrijker, vertelt de verdediger in gesprek met de NOS. "Dat irriteert me wel een beetje. Het zou mooi zijn als ik dit seizoen in ieder geval één keer scoor", aldus Trauner.

"Het belangrijkste is om als team succesvol te zijn, maar ik wil het team ook wel eens helpen met een doelpunt", begint de aanvoerder van de Rotterdamse club. Trauner kwam in de zomer van 2021 over van LASK naar Feyenoord. "In Oostenrijk scoorde ik wel regelmatig, maar dat is dus alweer even geleden."

In het centrum van de Rotterdammers vormt de inmiddels 31-jarige Oostenrijker een sterk duo met David Hancko. "We hebben een bepaalde chemie. Daar werken we doordeweeks veel aan. Door met elkaar te praten en de connectie te zoeken", legt Trauner uit. "We willen van elkaar aanvoelen wat we gaan doen, want tijdens wedstrijden is er niet veel tijd om te praten." In de privésferen trekken de twee dan ook regelmatig met elkaar op. "Hij heeft lang in Praag gewoond, dat is niet ver van Oostenrijk. Dat schept een band. Het belangrijkste is dat we elkaar willen helpen en daardoor elkaar vertrouwen op het veld."

Trauner is blij dat hij bij Feyenoord samenwerkt met Arne Slot. "Zeker het tweede seizoen bij Feyenoord heb ik veel van Slot geleerd, vooral over het spel in balbezit. In Oostenrijk was ik met LASK ook vrij succesvol, maar vooral zonder bal. Daar draaide het vooral om druk zetten, om het zoeken naar de makkelijke oplossing. Bij Feyenoord willen we juist de bal hebben en er meteen iets mee doen dat het spel verder helpt." In Rotterdam heeft de verdediger geleerd andere keuzes te maken. "Niet kiezen voor de makkelijkste pass, waar het team weinig mee opschiet, maar voor de beste pass. Ik zoek de oplossing waarmee we het snelste de weg naar voren vinden."

Ondanks een stroeve start van de Oostenrijker die kampte met een vervelende knieblessure is Trauner weer helemaal fit. "We hebben voor de winter het aantal minuten zo opgebouwd dat de impact op mijn knie het minst groot was. Het is me daardoor in december al gelukt om twee keer in de week te spelen. Ik heb er veel vertrouwen in dat het helemaal goed zit. Dat moet ook wel. Er komen belangrijke wedstrijden aan en ik wil daar deel van uitmaken."

Delen

Reacties

Ik vind Trauner de laatste tijd (te) veel steekjes laat vallen. Tweemaal cruciaal tegen AS Roma. Ook in andere topwedstrijden overtuit hij mij veel minder en hoop dat Geertruida definitief zijn kans pakt als RCv en ook verlengt. Trauner banken en zeker niet opstellen tegen Roma