ueda

VK Sportphoto

Nieuws

Ueda trefzeker voor Japan en wint eerste groepsduel Asian Cup

Van de redactie

Japan heeft het eerste groepsduel in groep D van de AFC Asian Cup gewonnen van Vietnam. Nadat Japan na een vroege voorsprong op een 1-2 achterstand kwam, wist de ploeg van bondscoach Moriyasu hun eerste groepsduel toch winnend af te sluiten, 4-2.

Ayase Ueda moest op de bank beginnen bij de ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu. Al snel kwam Japan op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Minamino. Nog in de eerste helft draaide Vietnam de achterstand na 33 minuten voetbal om in een 1-2 voorsprong. Vlak voor rust bracht opnieuw de Japanse aanvallende middenvelder Minamino de Japanse fans tot juichen door de 2-2 tegen de touwen te werken. Keita Nakamura zorgde voor een 3-2 voorsprong voor de Japanners halverwege het duel door in de blessuretijd van de eerste helft de 3-2 te maken.

Ayase Ueda kwam in de rust in het veld voor Mao Hosoya. In de 85ste minuut scoorde de Feyenoord-spits voor zijn land door de bal met rechts vanuit het midden van het zestienmetergebied achter de Vietnamese doelman te schieten en bepaalde hiermee de eindstand op 4-2. Vrijdag 19 januari nemen de Japanners het op tegen Irak in het tweede groepsduel in groep D. De aftrap van dat duel is om 12:30 uur (Nederlandse tijd).

Delen

Reacties

Deze meneer maakt volgend jaar 30 goals. Een echte afmaker als hij vertrouwen krijgt word het een groote.
Is maar de vraag. Zie reactie van Patrick hieronder.
Kan ook zomaar weer een miskoop worden. Niet omdat hij geen goede afmaker is maar het gewoon niet kan waarmaken in het spel dat Feyenoord met Slot speelt.
Hij is in augustus ook al weer 26 en zal dus waarschijnlijk ook zijn aankoopbedrag niet meer terugverdienen. Ik had Danilo lekker gehouden. Was jonger en maakte altijd zijn doelpunten ook toe. Gimenez basis ging staan.
Toch een goede spits alleen heb ik mijn twijfels of hij in het systeem van feyenoord past gezien de manier hoe ze spelen