geertruida-trauner

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner over finale: "Heel moeilijk om verlies te incasseren"

Van de redactie

Sinds de komst van Gernot Trauner spreekt Feyenoord weer een woordje mee in Europa. De Rotterdammers plaatste zich dit seizoen bij de laatste zestien clubs van de Europa League, nadat het vorig seizoen de finale van de Conference League bereikte.

De finale in Tirana ging verloren tegen AS Roma (1-0). Een nederlaag die bij Trauner nog steeds diep zit, zo vertelt hij aan ESPN.

“Het is nog steeds zwaar om dit te accepteren. Het was een enorme kans om iets heel speciaals te bewerkstellingen voor Feyenoord. We hebben helaas deze grote kans gemist. Je moet weer verder, al was het heel moeilijk om dit verlies te incasseren.”

De weg naar de finale was uiteindelijk mooier dan de finale zelf, vertelt de verdediger. “Het was niet onze beste wedstrijd. Ik denk dat het gelijk op ging met weinig kansen voor beide teams. We waren die dag niet in staat om te scoren, al scheelde het niet veel.”

Over zijn betrokkenheid bij de enige goal van de wedstrijd: “Het doelpunt komt altijd naar boven. Soms denk je aan wat je anders had kunnen doen. Ik heb de hele finale nooit teruggezien. Ik heb alleen de goal een aantal keer gezien, diezelfde avond nog. Maar uiteindelijk heb je er niets aan. Het helpt je niet. Je kunt het niet meer veranderen.” Trauner richt zich dan ook op de toekomst. “Toen waren we heel teleurgesteld, maar in het voetbal moet je altijd weer vooruitkijken. Dat doen we nu.”

Arne Slot

Ook Arne Slot heeft bij ESPN aangegeven de finale niet terug te hebben gezien. “Ik probeer het zoveel mogelijk uit mijn gedachte te verdringen. Het is geweldig geweest om de finale te halen, maar er is niets zo pijnlijk dan een finale te verliezen”, aldus de trainer.

Een finale is een wedstrijd op zich en dan moet het een beetje meezitten, zo meent Slot. “Het is een finale. Het is negentig minuten en dan wint niet altijd de beste. Dat zagen we op het afgelopen WK ook een aantal keer. Dan speelt geluk en pech een grote rol. We hebben meer kansen gehad dan AS Roma, maar wel die wedstrijd verloren. Dat zit opgesloten in die negentig minuten en niet opgesloten in 34 wedstrijden, waarna meestal degene die het verdient ook kampioen wordt. In een eenmalige wedstrijd kan het alle kanten op. We hadden vast dingen beter kunnen doen, maar het was vooral ongelukkig dat de enige kans die Roma had tot een goal heeft geleid.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties