martins-indi-trauner

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner: "Wij moeten zorgen dat we de punten pakken"

Van de redactie

De ploeg van trainer Arne Slot versloeg zondag directe concurrent AZ met 1-0 in een uitverkochte Kuip. Een uitstekend spelende Quinten Timber maakte in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Aanvoerder Gernot Trauner keerde terug in de basis en speelde de gehele wedstrijd. Na afloop sprak de Oostenrijker met ESPN.

Slot gaf voorafgaand aan het duel aan dat deze wedstrijd gezien moest worden als een finale. Trauner deelt die mening. "Ja, ik denk dat onze coach altijd gelijk heeft", lacht de aanvoerder van Feyenoord. "We weten dat we achter PSV aan moeten en zij halen punt na punt binnen. Het is belangrijk voor ons om erbij te blijven. Het was een lastige wedstrijd vandaag met weinig kansen. Kleine details zorgde vandaag voor de beslissing."

Beide ploegen gaven weinig tot geen kansen weg in de directe strijd om plek twee in de Eredivisie. "Ik denk dat wij meer kansen dan zij hebben gecreëerd. Volgens mij hebben zij niet één echte kans gehad, dus wij hebben verdiend gewonnen vandaag", vervolgt Trauner. "Het is een topwedstrijd dus je kan wel verwachten dat er weinig kansen komen. Gelukkig hebben wij een van de weinig kansen gepakt om te scoren. Wij speelden best volwassen vandaag."

PSV blijft maar winnen en heeft na twaalf duels de volle 36 punten. Feyenoord probeert niet te veel naar de Eindhovenaren te kijken. "De focus ligt op onszelf hier bij Feyenoord. Wij moeten zorgen dat we de punten binnen halen. Tuurlijk zien we wel wat PSV doet, maar wij moeten zorgen dat wij zelf de punten pakken en dan kijken we aan het eind van de competitie wel wie er bovenaan staat", sluit de Oostenrijker af.

Delen

Reacties

Zo fijn dat hij weer terug is. Onmisbaar. Zeker omdat geert dan rechtsback speelt