hacko1

VK Sportphoto

Nieuws

Trotse Hancko: "Dit was voor mij een exceptioneel seizoen"

Stan

Ondanks de verliespartij tegen Vitesse kan Feyenoord terugkijken op een fantastisch seizoen. Ook Dávid Hancko, die in de zomer overkam van Sparta Praag, beleefde in de verdediging van de Rotterdammers een geweldig jaar. In gesprek met ESPN blikt hij terug op zijn eerste jaar bij Feyenoord. 

Hancko kijkt met een uitstekend gevoel terug op afgelopen seizoen. “Een beetje teleurgesteld nu omdat we hebben verloren. Maar hoe dan ook, we zijn kampioen en ik kon dit niet bedenken toen ik hier elf, twaalf maanden geleden voor het eerst kwam. Mijn eerste wedstrijd was tegen Emmen, die we wonnen. Vanaf dat moment was ik altijd fit en stond ik altijd in de basis. Dus voor mij een exceptioneel seizoen. Om met deze gasten op het veld te staan. We zijn pas een jaar samen, maar de band in het team is zo sterk. Dat kon je het hele seizoen zien. Dus ja ik ben heel erg blij.”

Vanaf het eerste moment blonk de Slowaak uit voor Feyenoord. Eerst linksachter, daarnaa op zijn vertrouwde positie in het centrum van de verdediging. “Ik heb altijd gezegd dat dat mijn positie is waar ik zo veel vertrouwen voel. Het bevalt mij meer om in het centrum te spelen, omdat ik dan de opbouw kan doen en in het midden van het spel kan zijn, verdedigend vind ik dat fijn. Vanaf dat moment heb ik een paar keer linksback gespeeld, maar toen kwam Quilindschy Hartman ook en hij was geweldig. Toen hadden we de opstelling op orde en waren we succesvol.”

Geruisloos speelde Hancko zich in de basis bij Feyenoord, waarna hij uitgroeidde tot een absolute sterkhouder. "Ik ben heel blij dat je dat kan zeggen. Dat ik in stilte hier kwam en dat de fans nu blij met me zijn. Toen ik de eerste wedstrijd speelden waren ze al blij. Vanaf dat moment heb ik de lat daargelet en wilde ik elke wedstrijd leveren die ik voor Feyenoord speel. Want om voor deze fans te spelen is waanzinnig."

Hancko weet niet of er club zijn die interesse hebben in hem, maar kijkt vooral uit naar het volgende seizoen bij Feyenoord. “Dat weet ik niet. Ik heb mijn zaakwaarnemer voordat we kampioen werden verteld dat ik nergens naar wilde luisteren, want ik wilde hier kampioen worden en dan zien we het wel. Voor mij is het nu eerst het nationale team, maar Champions League is voor mij de grootste droom van mijn kindertijd. Ik heb nu al kippenvel." De verdediger spreekt de hoop uit dat hij dat met Feyenoord mag gaan meemaken. "Hopelijk. De coach blijft dat is al het eerste positieve en we gaan het zien."

 

Delen