feyenoord-vitesse-erehaag

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord - Vitesse • 0-1 [FT]

Stan

In de laatste speelronde van het gedenkwaardige Eredivisie-seizoen 2022/2023 neemt Feyenoord het op tegen Vitesse. De selectie en staf zullen nog een keer gas willen geven om het seizoen in stijl af te sluiten tegen de Arnhemmers. Op deze laatste wedstrijddag zullen alle duels in de competitie om 14:30 van start gaan. De wedstrijd Feyenoord - Vitesse is live te volgen via ESPN of blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Op deze zomerse zondagmiddag staat er weinig meer op het spel voor beide ploegen. Feyenoord heeft een rumoerige week achter de rug waarin tot opluchting van vele supporters bekend werd dat Arne Slot ook volgend seizoen aan het roer staat in Rotterdam. Ondertussen hebben de spelers genoten van een vakantie op Ibiza, waarvan ze voor het weekend zijn teruggekeerd.

Feyenoord zal toch ook vandaag graag een overwinning bijschrijven om de magische grens van 85 punten te bereiken, een record in de clubgeschiedenis. Bovendien maakt Santiago Giménez nog altijd kans op de topscorerstitel, al zal hij daarvoor wel minstens drie doelpunten moeten maken. Slot kan in deze laatste wedstrijd niet beschikken over de geschorste Mats Wieffer en Gernot Trauner, Marcus Pedersen, Patrik Wålemark en Mimeirhel Benita, die kampen met blessures.

Vitesse, dat op dit moment 12e staat, zou bij een overwinning nog over aartsrivaal N.E.C. heen kunnen. De Arnhemmers kunnen echter ook nog ingehaald worden door Fortuna Sittard. Phillip Cocu kan deze wedstrijd niet beschikken over Davy Pröpper.


Feyenoord 0 - 1 Vitesse [FT]:

'43 1-0 Van Ginkel

 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Kasanwirjo ('66 Danilo), Geertruida, Hancko, Hartman ('57 Lopez); Timber ('77 Rasmussen), Szymanski, Kökcü; Jahanbakhsh ('57 Dilrosun), Giménez, Idrissi ('46 Paixão)

Opstelling Vitesse: Scherpen; Arcus, Flamingo, Isimat-Mirin, Oroz, Wittek; Meulensteen, Van Ginkel ('58 Tronstad); Mahoef ('78 Yapi), Bialek ('58 Sankoh), Kozlowski ('78 Cornelisse)


Scheidsrechter: Bas Nijhuis

 

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Laat het weten in de reacties! 
 
 
 

Delen

Reacties

Qua versterkingen in de verdediging liggen daar nog namen op de plank?? Zie een Micky van de Ven (buiten budget), maar jaar werd ook lang gesproken over Ladislav Krejic. Geertruida heeft laten zien dat hij RCV kan spelen maar dan hebben we op de vleugels nog weer nieuwe namen nodig die weer als back kan fungeren en samen met Pedersen die strijd dan aan moet.
Zou het een idee zijn om Myron Boadu, Manhoef en Hilgers te halen?
Beste kameraden, #ven een leuk aardigheidje :vandaag in 1974 won onze club de UEFA cup van..jawel Tottenham Hotspur . Fans van die club konden dat niet verkroppen en ,zoals het destijds in de krant stond , "gingen tekeer als beesten."
Geen puntenrecord, kampioen met 7 punten voorsprong op PSV in plaats van 10 (voor de ouderen onder ons ligt PSV en 10 toch wel een beetje gevoelig), en toch nog een nederlaag in eigen huis. Voor Vitesse leuk, natuurlijk. Pakken nu de 10e plek in plaats van de twaalfde. Scheelt toch weer als de centjes uit de tv-opbrengsten straks verdeeld gaan worden. Leuk dat de spelers lekker een weekje hebben gefeest, maar ik vind deze planning ook bizar.
Maar een mening als deze is voor sommige van onze 'medesupporters' genoeg om je voor rotte vis uit te maken. Ook dat is Feyenoord, blijkbaar.
Je verliest niet door die paar dagen Ibiza.
Je verliest door een onterecht afgekeurde (eigen) goal en door een uitstekende keepende Scherpen.
@FTM we gaan toch niet echt 10 miljoen neerleggen voor Pepi. Hebben we niks geleerd van het seizoen 2017/2018??
Ik vraag me af of Sinestera in beeld is nu hij gedegradeerd is met Leeds....
En de bonus voor Senesi nu dat ze niet gedegradeerd zijn
Als vervanger voor Idrissi??
Bijvoorbeeld. Al weet ik niet of dat tot de mogelijkheden behoort. Kan me ook niet voorstellen dat Sinistera nu bij Leeds blijft. Dus misschien kan Feyenoord hem een jaar huren....???
Gezien de aanwezigheid van Paixão en Jahanbakhsh zou dat heel onnozel zijn. Om diezelfde reden zou ik rechtspoot Idrissi ook niet defenitief over nemen.
Ik zou eerder een keuze maken tussen Dilrosun en Wålemark en de ander uitlenen en dan Ernest Nuamah van Nordslaelland halen.
@Jaja1010
Volgens mij is het een misverstand dat er in de zomer van 2017 zo veel verkeerde keuzes zijn gemaakt.
Berghuis werd definitief overgenomen van Watford en was in de pre-Slot jaren de beste speler van Feyenoord.
Haps werd algemeen beschouwd als de meest talentvolle linksachter van een was een logische vervanger voor Kongolo.
St. Juste een snelle allround verdediger die eventueel op de plek van Karsdorp kon spelen en ook een heel goed alternatief was voor de trage Botteghin. Nieuwkoop kon immers ook rechtsback spelen.
Boëtius was een logische vervanger van Elia, want een gelijkaardige speler waar nog volop rek in leek te zitten.
Amrabat was een jaar voor het aangekondigde vertrek van El Ahmadi zijn beoogd opvolger die kon acclimatiseren en meteen een nuttige breedte versterking was.
Alleen Larsson was een inschattingsfout, Hij had te veel ruimte nodig en was te wisselvallig. Maar toen zijn komst bekend werd zei zelfs Van Geel-kritikaster nummer 1 Johan Derksen "Nu is Feyenoord favoriet voor de landstitel". Dus het oordeel is ook wijsheid achteraf. Dat Ajax Larsson te licht had bevonden, zegt daarbij niet zo veel want dat kon toen ook al 3 tot 4 keer zoveel uitgeven per transfer dan Feyenoord. Maar achteraf had beter Bryan Linssen aangetrokken kunnen worden, zeker gezien al het blessureleed van Jørgensen dat toen een aanvang nam.
Met een half jaar vertraging kwam Robbin van Persie als een soort van opvolger voor de gestopte Dirk Kuijt. Ook geen slechte zaak.
De fout van Van Geel is m.i. niet het transferbeleid van 2017 maar zijn keuze een jaar later om mee te gaan met Van Bronckhorst in het laten vallen van een aantal spelers, m.n. Boëtius en Amrabat. Na 3 jaren met 3 prijzen hadden Feyenoord en Van Bronckhorst uit elkaar moeten gaan. Dat was om eens een durexreclame uit de jaren 70 te citeren "beter voor beide" geweest.
Och t viel niet erg goed vandaag, kansen genoeg uitgespeeld en eigen goal van ginkel in mijn ogen onterecht afgekeurd, maar t doet er helemaal niet toe . Geweldig seizoen geweest.
Klopt. Timber stond bij spelen bal buitenspel, maar zeker niet in de lijn van het schot.. Hij os overogens al lang en breed weg wanneer Van Ginkel de bal raakt.
En de goal van dezelde rook op.zijn minst naar buitenspel. Lijntjes VAR heb ik noet gezien
Reageer met veel verstand. Feyenoord is kampioen en de selectie heeft genoten. Wat er voor kan zorgen dat wij in pole position staan voor het nieuwe seizoen. Jammer dit verlies maar ons doel is hoger. ❤️🤍
Genoeg kansen gehad..alleen
Scherpen was scherp vandaag.

Lekker snel vergeten deze wedstrijd.

Hoogtepunt was toch al die kinderen op het veld… geweldig!
Misschien een optie als aanvulling op ons doel samen/in plaats van bijvoorbeeld Thijs Jansen als back up achter Bijlow en Wellenreuther maar die positie zal Scherpen niet snel accepteren denk ik ook gelijk
Derde keeper? Nee dat moet hij niet willen. De vraag is trouwens of Wellenreuter veel voelt voor nog een jaar tweede keus.
Tsja en met de blessures die elk jaar wel lijken te zijn bij Bijlow ben je nooit echt derde keeper...
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1136347/feyenoord-komt-ter-zake-en-opent-gesprekken-over-zomertransfer-pepi.html
Welke staatsmongool heeft verzonnen dat je in een lopend seizoen naar Ibiza gaat om je landstietel te vieren. Die moet gelijk ontslagen worden en opgesloten worden. Die is niet kapabel genoeg om in een professionele organisatie te werken. Dit kan echt niet. Echt weer het oude Feyenoord. De grootste amateurclub van Nederland. WTF je wilt het puntentotaal record evenaren en dan ga je ff tussendoor naar Ibiza. Dat is echt niet professioneel. Heel raar dit.
Lekker boeiend dat puntenrecord.
Ik heb liever dat ze volgend seizoen weer kampioen worden.
Het gaat niet om het puntenreccord slimpie het gaat om het amateurisme. Je moet overal de beste in worden anders kan je Ajax nooit van troon stoten
Misschien moet je je eens verdiepen waarom dat gebeurd is en anders mondje dichthouden.
Sodemieter op met je 020 obsessie
Volgens mij heeft Kökcü het duidelijk uitgelegd vorige week;

Dit was het enige moment om in de feeststemming met z’n allen op vakantie te gaan.

Iedereen gaat nu z’n eigen weg.
Sommige spelers moeten nog naar hun nationale team en anderen gaan met hun gezin op vakantie.

En lekker boeiend de wedstrijd tegen Vitesse.
Kansen genoeg gehad, maar Scherpen stond heel scherp te keepen.
Wat een domme antwoorden van domme mensen. Ga lekker een amateur club supporten wtf. Ze hadden dat nooit moeten laten toelaten. Als je met elkaar ok vakantie doe je dat na het seizoen simpel as that
Wil jij dan ook geen dag of een week vrij nemen van je werk buiten de bouwvak en kerst danku.die puntenaantal lekker belangrijk.die puntenaantal wat nu staat is nog in een 2 punten systeem dus huidige niet belangrijk
Omgerekend wel. Maar het gaat er om dat alles professioneel moet zijn. Blijkbaar snappen mensen dat niet. Als je top wil presteren moet alles professioneel zijn. Het is toch een leuk record. Gast toch weer de boeken in.
Ik denk dat dit uitstapje eerder bijdraagt aan volgend jaar weer topniveau presteren dan dat het de kans daarop verminderd. Bovendien hebben ze dit seizoen iedere keer laten zien er te staan als het nodig was - en dat was het niet vandaag.
Als ze volgend jaar weer na 32 wedstrijden kampioen zijn, mogen ze van mij weer.
Was niet relevant het puntenrecord als je volgend jaar ook weer kan en wil vlammen sluit je het lopende seizoen samen af, wanneer dat niet kan na het seizoen...... Doe je dat dus voortijdig en als je al kampioen bent is er niets aan de hand....
Misschien maar denk dat zo'n uitje goed voor het teambuilding is
Vo,gens mij hadden de spelers erom gevraagd en Slot het goed gekeurd ivm de drukke planning van de spelers. Moet Slot dan ontslagen worden 😅😆
Slot wou juist graag dat punten record verbreken dus denk niet dat het van Slot kwam. En volgens mij was hij er niet eens bij?
Hij heeft toestemming gegeven maar dit was alleen de spelers onderling . Hij gaf aan dat Santi of geen of bijna geen vakantie heeft en anderen ook zo druk dus hij gunde hun dut uitje. Het lijkt mij niet dat het door dit uitje komt en eerlijk gezegd denk ik dat Ibiza het team alleen maar ten goede komt
Wat een enorm nutteloze drukte maak je erom denk aan je hart en ga genieten van een mooie transferzomer
Deze aedatrijs hadden ze ook gewoon met 4-1 kunnen winnen zonder goed te spelen. Had je dan nog zo zitten droeftoeteren?
Hey waarom ga je zelf niet een amateur clubbie supporten???
Welke staatsmongool plaatst er zo'n belachelijk bericht?
Een landstietel zou ik ook vieren en twee landstietels helemaal!
OK, het ging nergens om maar de conclusie van commentator Leo Oldenburger aan het eind van de eerste helft was illustratief: "Veel net-niet passes". Tel daarbij op nogal veel slordigheden en een handvol pogingen waarvan je van te voren zag aankomen dat het hem niet zou gaan worden. En je hebt, alle vreugde ten spijt, naar een zaadwedstrijd zitten kijken
Het wist wellicht niks uit van een heerlijk seizoen maar zo spelen en dat na een vakantietrip op Ibiza (dus nog tijdens het seizoen) maakt toch een onprofessionele indruk. Volgend jaar maar niet meer doen, als we de titel weer een paar weken voor het einde binnen hebben.
Grootste deel eens, maar Scherpen keepte ook ineens redelijk briljant. Verder natuurlijk lullig voor Kasanwirjo dat die goal aan zijn kant viel, terwijl hij als enige wel stond op te letten. Kleine kater, ook doordat AZ het net niet redde, maar doet verder weinig af aan dit seizoen. Klein beetje in stijl van de beker (heel knullig er uit) en Europa Cup (net zo knullig) geëindigd…

Op naar begin augustus om gelijk maar weer een prijs te winnen!
Ben het wel met je eens maar wij gooiden ineens wel heel veel ballen hoog voor het doel, wat je bij Scherpen niet moet doen, waar dat hiervoor véél minder gebeurde. Laten we het op een off day houden en blijven nagenieten.
Dat was niet veel vandaag, zat er wel beetje in.
Snel vergeten dit.
*** spits bakt er niks van😂😂😂👊👊
Geen Wieffer? Zou kunnen natuurlijk. Verder zou ik met het oog op de toekomst Dilrosun (doorlopend contract) laten spelen i.p.v. Idrissi (gehuurd). In aanleg acht ik ze minimaal gelijkwaardig en in het eerste deel van de competitie was Dilrosun effectief de betere van de twee. Als je hem echt 'aan de praat' krijgt op de flanken voorin heb je met hem (linkspoot) en Paixão (rechtspoot) een ijzersterke tandem.
Danilo, Alirezah, Idrissi en de loyale Rasmussen wel minuten laten maken in deze SLOTwedstrijd!
😋🤩🥳
Oja, Mats is geschorst wel gelezen maar toch al weer vergeten. 😊
Er is soms geen pijl op je te trekken! ;)
Zou die geschorst zijn??😉🤨
Valt me wel op als Wiefer niet op het middenveld speelt en Timber op zijn positie speelt loop het een heel stuk minder. Hij valt een beetje uit de toon die Timber. Hij past niet. Misschien maar snel verkopen. Maar misschien als hij op de plek van Kokcu speelt volgend seizoen wellicht beter gaat