copyright-proshots-25577208

Proshots

Tsjechië en invaller Lingr uitgeschakeld na late verliespartij met tien man

Ference

Het Tsjechië van Ondrej Lingr is er niet in geslaagd om de achtste finales te bereiken. De Tsjechen kwamen met tien man niet verder dan 1-2 tegen het Turkije van oud-Feyenoorder Orkun Kökcü.

Doordat Tsjechië niet heeft weten te winnen, eindigt het onderaan in poule F. Portugal eindigt eerste, Turkije tweede en Georgie als derde. Ook Georgie gaat door als de beste nummer drie van alle poules na een knappe 2-0 overwinning op Portugal.

Tsjechië kreeg al in minuut 20' een rode kaart. Het was Barak die zowel in minuut 11' als minuut 20' een gele kaart pakte. In minuut 51' opende Calhanoglu de score voor de turken. Soucek deed in minuut 66' wat terug. Tosun maakte in minuut 94' toch nog de winnende voor de Turken; 1-2. Lingr kwam in minuut 75' van de bank toen hij Provod verving.

Oud-Feyenoorder Kökcü viel in minuut 87' in, gaf de assist op de 1-2 en kreeg vervolgens nog een gele kaart. Interessante statistiek: scheidsrechter Kovacs deelde maar liefst twintig kaarten uit.

Tsjechië 1 - 2 Turkije:

51' 0-1 Calhanoglu

66' 1-1 Soucek

90+4' 1-2 Tosun

Bijzonderheden: 20' rode kaart Barak (twee keer geel); rode kaart Chory (na afloop van de wedstrijd)