team-oranje-geertruida-proshots

Pro Shots

Nieuws

Nederland treft Roemenië in achtste finales EURO 2024

Van de redactie

Het Nederlands Elftal speelt de achtste finales van het Europees Kampioenschap in Duitsland tegen groepswinnaar van groep E: Roemenië. Het duel van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman staat gepland op dinsdag 2 juli om 18:00 uur.

Door de verrassende overwinning van Georgië op Portugal (2-0) gaan de nummers drie van poule C, D, E en F door naar op dit EK voetbal. Daardoor wordt Nederland via het bijzondere beste nummers drie-systeem niet gekoppeld aan Engeland, maar de verrassende poulewinnaar van groep E: Roemenië. Bij winst treft Nederland de winnaar van Oostenrijk - Turkije. Nederland ontloopt landen als Duitsland, Denemarken, Spanje, Frankrijk, België en Portugal.

Oranje verloor dinsdagavond met 2-3 van Oostenrijk en eindigde hierdoor derde in groep D. Nederland speelt in de achtste finales in München. Daarin zal Oranje, met Feyenoorders Geertruida en Bijlow in de gelederen, beter voor de dag moeten komen dan tegen Oostenrijk om zich bij de laatste acht van Europa te spelen.

Overzicht achtste finales:
29 juni 18:00: Zwitserland - Italië
29 juni 21:00: Duitsland - Denemarken
30 juni 18:00: Engeland - Slowakije
30 juni 21:00: Spanje - Georgië
1 juli 18:00: Frankrijk - België
1 juli 21:00: Portugal - Slovenië
2 juli 18:00: Roemenië - Nederland
2 juli 21:00: Oostenrijk - Turkije

Delen

Reacties

Curieus dat Nederland in de kwartfinale alweer groepsgenoot Oostenrijk kan treffen omdat ze in hetzelfde kwart van het knock-out schema zitten. De 3 landen die door zijn uit respectievelijk groep C, E of F zitten allemaal netjes in een ander kwart en kunnen elkaar dus pas in de halve finale treffen.
En dan klop krijgen van Roemenië en voorschut staan voor heel Europa 🤡 ze hadden beter Spanje kunnen loten.

Van Roemenië win je nooit, ook als je wel wint. Dan is het máár Roemenië. Je kan alleen verliezen.
fanatiekelingen daar op de redactie 😍 net 5 min te vroeg hahaha
Onderin de tekst staat nog engeland
Eerst tegen engeland? En dan ineens roemenie.. jeetje wat een tekst haha