Primeur Bevestigd
Dávid Hancko | Soccrates Images

Hancko actief op het EK voetbal 2024 | Soccrates Images

Transfers

Atlético verhoogt bod op Hancko

Bombarda

Atlético Madrid is nieuwe pogingen aan het wagen voor de diensten van Dávid Hancko, die in december 27 kaarsjes uitblaast. De club uit de Spaanse La Liga is teruggekomen richting Feyenoord, nadat een eerdere aanbieding resoluut van tafel werd geveegd. Het eerdere bod van zo'n twintig miljoen euro is door Feyenoord beoordeeld als 'bij lange na niet voldoende', maar Atléti heeft ondertussen de aanbieding verbeterd.

De verbeterde aanbieding schommelt rond de vijfentwintig miljoen euro: dat wordt nog altijd niet als voldoende bestempeld door Feyenoord, waar de actieve Slowaaks international van het Europees kampioenschap tot medio 2028 onder contract staat. De linksbenige centrale verdediger geniet naar inschatting van Transfermarkt een marktwaarde van vijfendertig miljoen euro en dit is dan ook het minimale verkoopbedrag voor de Rotterdammers. Hancko ziet op zijn beurt een overstap naar Madrid enorm zitten, maar zit tegelijkertijd prima op zijn plek bij Feyenoord.

Ook Hancko's zaakwaarnemer, Branislav Jašurek, bevestigde eerder dat zijn cliënt een overstap naar de nummer vier van de La Liga wel ziet zitten. "Van alle clubs die geïnteresseerd zijn in Dávid Hancko, staat Atlético de Madrid voor ons bovenaan. De andere aanbiedingen bevinden zich alleen op gespreksniveau", zegt de landgenoot van Hancko, die ook interesse geniet uit Engeland. "Op dit moment zijn er geen andere clubs concreet. Dávid ziet het zitten om met hoofdtrainer Diego Simeone samen te werken, maar hij heeft geen afkoopsom in zijn contract staan, wat alles makkelijker zou maken." Jašurek bevestigde de hoogte van het openingsbod van twintig miljoen euro, maar bracht ook een belangrijke nuance voor Feyenoord: "Een bedrag van veertig tot vijftig miljoen euro is onrealistisch."

Hancko speelde tot dusver 93 officiële duels voor Feyenoord, waarin hij 11 maal scoorde en 8 maal de aangever was bij een doelpunt. De Rotterdammers namen hem in de zomer van 2022, inclusief opgelopen bonussen, voor een bedrag van 8,3 miljoen euro over van Sparta Praag. Lukt het de Spaanse club niet om Hancko los te weken, wordt er naar verwachting geschakeld op Aymeric Laporte (die weg wil bij Al-Nassr) of Murillo (Nottingham Forest).

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Miljoenen zijn alweer binnen. Hancko ligt nog lang vast. Veel sterkhouders gaan al vertrekken (Wieffer, Geertruida, Giminez, Timber). Hancko is volgend jaar denk ik ook aanvoerder samen met Trauner. Dus alleen absoluut monsterbod accepteren.
Eerst lekker laten bijtekenen voor een miljoenensalaris en vervolgens klagen over de vraagprijs..
Wat iedereen al zegt niks onder de €40 miljoen euro, Geertruida wil men al, Wieffer, Beelen, we zijn geen Lidl, had Hancko in Amsterdam gespeeld, was zelfs 40 miljoen van tafel geveegd, Zo'n koekenbakker als een Bassey was al 20,- Lapzwans Anthony 100,- nou die heeft heerlijk gepresteerd. Zijn oude club ook trouwens 😂. Maar we moeten eens af van die Lidl/Aldi prijzen, we gaan de Champions League in. Je moet minimaal het zelfde terugkopen qua kwaliteit, Giminez die mogen ze wel voor 20miljoen meenemen, nu krijg je er nog wat voor.
Als deze kop nog één keer opnieuw op de 1908 opduikt komt het bedrag in de buurt van de vraagprijs :-)
@Bombarda, waar gaat Feyenoord naar op zoek wanneer zowel Hancko als Geertruida worden verkocht?
Is dat dan 1 op 1 vervanging of wordt er nog naar een extra RB en extra LCV gekeken?
Alles minder dan 40 is een bizar slechte deal
Wat hebben wij aan hem. Zou alleen maar Sauer zijn ontwikkeling in de weg gaan lopen en daarnaast hebben we ook nog Ivanusec en Paixao.
Hancko mag blijven, tenzij weg voor de hoofdprijs.
Echt minimaal 45 en anders lekker thuis houden. Absoluut beest op een cruciale positie, multi inzetbaar en met een langlopend contract. Gewoon niet reageren op 25 miljoen. Schandalig
Ik verwacht Te Kloese in de media binnenkort die aangeeft dat ze maximaal 3 basisspelers laten vertrekken. Beetje de druk opvoeren op clubs die nu nog niet het volle pond willen betalen voor onze topspelers.
Lekker alles verkopen joh nu het goed gaat. Geertruida snap ik gezien zijn contract, maar Hancko en Wieffer moet je in ieder geval houden. Zij vormen je hele as. Als je nu iedereen verkoopt en een beetje pech hebt met aankopen, dan ben je de komende jaren weer terug bij af en is al het werk van Slot voor niets geweest. Dan ben je straks weer 4e of 5e, word je weer overal uitgelachen. Nu heb je juist de kans om structureel Champions League te gaan spelen, grijp die kans dan ook
Ik hoop dat dat besef ook bij Feyenoord is. Bovendien vergeet je de concurrentie nog. Ajax is nu slecht, maar die gaan hoe dan ook terug komen. Dan moet je niet de rode loper voor ze leggen. En wellicht houden zij die positie dan wel vast.
Dit was altijd al het plan dus Feyenoord is voorbereid. Komt goed kereltie.
Behoorlijke vervelend ben je wel met je 'kereltie' en 'moat'.
Jullie in het westen zeggen gozah, wij in het oosten moat.
We komen niet uit Den Haag he : )
Volkomen terechte opmerking voeg Wellenreuther daar nog aan toe !
De motor van het middenveld hebben ze al verkocht ! Wat had ik Mats Wieffer graag bij Feyenoord zien blijven.
minimaal 45 miljoen vragen.
Wij zijn geen action meer.
Ze denken dat Feyenoord gek is ofzo.

Ze moeten gewoon gek terug doen. En net doen of hun gek zijn. Kijken of ze het dan in de gaten hebben.

25 miljoen voor Hancko. En dan willen wij ook nog Jan Oblak gratis hebben, en dat zij vier jaar zijn salaris betalen.
Lekker kinderachtig, zet je Feyenoord positief op de kaart. Goed man
NIET Verkopen! Beste Feyenoorder vd afgelopen 20 jr
Gelijk een lucratief bod terug sturen : €10 miljoen voor griezmann
Mag toch aannemen dat ze er voorlopig niks mee doen. Als hij straks goed speelt tegen Engeland is hij nog meer waard.
Penalty veroorzaakt dus zn waarde is nu gehalveerd of werkt dat niet zo?
Die gaat, die gaat en die zn zus gaat.. we lopen helemaal leeg! Waar blijven de broodnodige versterkingen die onze ploeg impulsen moeten geven en direct kunnen versterken?

Komt hopelijk na het ek en copa america allemaal een beetje op gang al lijkt het me wijs om onze nieuwe coach zsm wat materiaal te verschaffen om mee te werken?

Op welke gedachtegang zitten ze nu in t maasgebouw? @Bombarda
Don Juan, moat, tot nu toe zijn er nog geen basisspelers weg behalve Minteh.

Relax en neem nog lekker een Mojito.
Op welke gedachtengang ze zitten ?
Dat is niet zo moeilijk lijkt me, als er een speler wordt verkocht, wordt er een vervanger gekocht.
Krejci komt niet. Is al meermaals in de comments voorbij gekomen :)
Ow. Ik lees veel maar niet alle comments….
Dankje. Wel jammer.
Zitten ons al weer dwars dus. Maarja ook cl
Weet ik maar ging volgens sommige hier ook niet door. Zaakwaarnemer vroeg teveel ofzo werd geroepen.
Rodriguez ook toch.
En blind whahahaha
Lulverhaal dus of lees je niet wat ik hierboven zeg?
Zaakwaarnemer: "Een bedrag van veertig tot vijftig miljoen euro is onrealistisch."

Gelukkig is het aan Te Kloese om de vraagprijs vast te stellen... en om een volledige leegloop te voorkomen.
Ja die denkt ook: “Als ik ooit nog eens miljonair kan worden is het misschien wel de laatste kans….. Dan liever voor 25 zodat ik miljonair word, dan 45 laten klappen en de rest van m’n leven in de bijstand” 😅
Voor rommel uit 020 wordt meer betaald dus nee.
Wat ik al zei;
Een bedrag van €32m a €35m ex bonussen en doorverkoop percentage, is prima..
Hij geeft al aan dat hij weg wil.
Niemand heeft er baat bij met een ontevreden speler.

Laat Atletico het juiste bedrag aftikken.
Beelen en Trauner kunnen het samen ook.
Goede backup halen voor Trauner want die is blessure gevoelig.

DtK gaat dit allemaal goed regelen.
Hancko heeft alleen zichzelf ermee als hij ontevreden wordt. En hij is waarschijnlijk professioneel genoeg om te lang ontevreden te blijven. Daar zou ik totaal geen rekening mee houden. De voetbalwereld is een harde wereld, daarin moet je zelf soms ook keihard zijn.
Gaat alleen niet gebeuren want Te Kloese heeft afspraken gemaakt bij zn laatste contractverlenging.
Zijn zaakwaarnemer zegt dat hij open staat voor een transfer dat is heel wat anders. Hancko zelf zegt dat hij prima op zn plek zit en niet weg hoeft. Dus Hancko is niet ontevreden.
Ik denk dat doorverkoop % niet zoveel zin meer heeft. Dan beter bonussen op basis van gespeelde wedstrijden / CL doelstellingen.
Speler heeft met zijn volle verstand bijgetekend, boven de 35 lijkt mij niet onredelijk in zijn geval. Ga hier echt niet roepen dat al onze spelers 40 m waard zijn , maar Hancko komt daar in mijn ogen wel dicht bij
Poot stijf houden. Laat Atletico en de wereld maar weten dat onze toppers alleen voor topbedragen weggaan
Van de spelers die lijken te gaan vertrekken, vind ik dit het minst makkelijk te verteren. Maar niemand is onvervangbaar, ook David niet. Vertrouwen dat DtK dit goed uitonderhandeld.
En de volgende aanbieding 27 miljoen. Dan 29, 31, …….

Laat Te Kloese duidelijk zijn: 40 miljoen euro, een lager bod hoeft niet meer ingediend te worden.
Ik gun Hancko oprecht een sympathiekere club. Liverpool zou top zijn.

Geert naar PSG gaat hij ook spijt van krijgen binnen een seizoen is mijn inschatting. Beter een andere competitie ook joh.
Precies, Engelse clubs moeten wakker worden
Of naar PSG laten gaan voor een mooi bedrag en dat ie dan over twee jaar transfervrij terugkomt. 😜
In elk contrct laten opnemen. Transfervrij terug
Atlético is juist een ploeg waar verdedigers heel erg gewaardeerd worden dus Hancko zal waarschijnlijk wel oren hebben naar deze transfer. Mooi land, mooie stad en goede competitie. Bij Geertruida heb ik inderdaad ook mijn twijfels over deze aspecten
De zomer duurt nog lang , en dat weet Atletico ook.....
Denk dat als Atletico wacht tot augustus dat Feyenoord toch echt de prijs verhoogd. Anders hebben we zelf minder tijd voor een vervanger.
lcb met CL ervaring, contract tot 2028. Voor meer clubs interessant denk ik!
Alles onder de 40mljn is lachwekkend.
Wat een lullige reactoe op een medesupporter.
Ik zou niet weten wat Hancko waard is , maar 20 of 25 miljoen lijkt mij weinig en 50 teveel.
DtK heeft er meer verstand van, dus laat die het maar regelen.
Wist niet dat je boos werd assia
ben niet boos , maar verdrietig .
Wij zijn Feyenoord, spelers en trainers zijn voorbijgangers.
Laten we dat voor ogen houden
Helemaal met je eens assia, hand in hand!!!!
Zaakwaarnemer roept dat 40 -50 miljoen onrealistisch is. Dat is waarschijnlijk ook wel zo, maar dat maakt de helft ervan bieden geen serieus bod. Als ik Feyenoord was zou ik dit afkappen en er geen tijd meer in steken tot er een serieus bod
is.
Is de beoogde opvolger van Wieffer actief in Europa? Of moeten we die nog laten wennen aan het weer hier?
Want overal in Europa heerst hetzelfde klimaat als in NL.
Adios Atletico. ser serio o desaparecer
Deze deal gaat niet rondkomen. Hancko staat er veelste goed op om voor onder zijn marktwaarde te vertrekken. Atletico is blijkbaar niet bereid om dat bedrag te betalen. Einde verhaal. De vraagprijs staat volkomen logisch vast.
Precies. Het is duidelijk dat hij niet naar Atletico Madrid gaat. Of hij blijft een jaar of er komt een mooie club na het EK die wel serieus geïnteresseerd is.
Vroeger was Atletico een leuke volksclub, nu is het een omhoog gevallen spaans miljonairskliekkie.
Die simeone krijgt volgens mij een jaarsalaris van ca. 35 miljoen euro, is de best betaalde trainer ter wereld.
Ze doen dit soort grappen niet alleen bij Feyenoord, bij iedere speler waar ze interesse in hebben volgen ze deze taktiek, speler hoofd op hol brengen en als het niet lukt, zijn ze niet meer geinteresseerd.
Van de winter hebben ze Wieffer benaderd, als ik Wieffer goed heb begrepen is ie gebeld door die gek die langs de lijn loopt te rennen en door griezelmann en nu...
Je hoort niks meer daarover.
Met dit soort clubs moet je de prijs automatisch verhogen van 40 naar 50 miljoen, dan hoor je ze niet meer.
En die zaakwaarnemer is helemaal geen gesprekspartner of hij moet het verschil gaan bijleggen, dat is dus afgerond 25 miljoen....
Atletico lekker aan het lijntje houden tot er een andere club komt met een beter bod.

Heel jammer voor Hancko dat deze transfer niet doorgaat.. dat dan weer wel
Blijft Feyenoord met de hakken in het zand staan @Bombarda ?

Mag het hopen
Ja natuurlijk. Je kunt zelf ook nadenken toch.

Feyenoord is niet afhankelijk van Atletico. Atletico en zijn zaakwaarnemer bepalen de prijs niet al proberen ze alles omlaag te krijgen. Maar wij hebben geen haast en hoeven geen druk te voelen van welke partij dan ook.
Ja natuurlijk blijft DtK bij zijn standpunt. Puur en simpel. Feyenoord hoeft niet te verkopen. Financieel gaat het prima, aankomend seizoen al sowieso gegarandeerd CL-miljoenen erbij. Hancko heeft nog gewoon een meerjarig contract, het EK is nog bezig en Slowakije maakt een goeie indruk mede dankzij Hancko. DtK zal toch niet zo gek zijn dat ze hem zomaar laten gaan en zeker niet voor zo een bedrag, is gewoon een belediging.
Zijn zaakwaarnemer bepaald de uiteindelijke prijs niet
35m geen cent lager. We moeten stoppen met mensen onder hun marktwaarde verkopen, tenzij bij korte aflopende contracten.
Voor 35 mio is ie niet te houden. Hetzelfde geldt voor Wieffer.

Die gaat ook voor 30 mio weg.

Geertruida en Timber gaan waarschijnlijk ook weg voor 30 en 25 mio.

En als we echt pech hebben gaan Stengs en Gimenez ook weg tezamen voor 55 mio.

Hoe jammer dat ook is, Feyenoord krijgt dan wel 175 mio binnen en houdt daar na afdragen doorverkooppercentage heel veel aan over.

Dan ben je voor eens en altijd financieel gezond en kun je verder doorbouwen op dit beleid.

Bijlow, Nieuwkoop, Beelen, Trauner, Hartman, Ueda, Paixao, Ivanusec, en alle talenten heb je dan nog.

Dit is het moment om van al je schulden af te komen en misschien wel de Kuip in eigendom te krijgen.

Er komt nog heel veel talent aan!
Om een lange reactie te voorkomen, gisteren interview van Gimenez gezien op Mexikaanse tv en daar zegt hij toch heel helder, dat hij verwacht volgend bij Feyenoord te spelen, aangezien geen enkele topclub bereid is te betalen wat Feyenoord vraagt.
En dat hij daar geen enkele moeite mee heeft.
Vooral die laatste suggestie is super interessant natuurlijk. Baas over eigen stadion is een fundamentele stap om (stabiel) door te groeien.
Jammer dat het stadion en de gemeente je nu een oor aan naaien.
Precies daarom moet Feyenoord het stadion gewoon in eigen beheer hebben
Je hebt gelijk. Maar pikt het legioen het als we het komende seizoen vierde worden? Want dat kan wel het gevolg zijn.
Een keer 4e worden is niet erg. In Slots eerste jaar speelden we ook conference league. Waarom zouden we niet nog een keer kunnen bouwen aan een team wat voor de helft bestaat uit eigen jeugd? Ik denk dat de basis die nu is gelegd voldoende houvast biedt voor de komende jaren. Zolang DTK daarnaast slimme aankopen blijft doen en zich blijft focussen op jonge talentvolle spelers, ben ik ervan overtuigd dat ook daar weer spelers uit voortkomen die na een paar jaar voor 30+ mio weg kunnen gaan. Alleen hoef je ze dan niet meer te verkopen.

Je moet nu durven die volgende stap te zetten. En daar is geld voor nodig. De huidige selectie is goud waard. Dat is een weelde waar Feyenoord normaal alleen maar van kon dromen. Dus je moet oogsten op het juiste moment. En dat is nu. (Denk ik)
Als je vierde wordt, worden je spelers minder waar omdat je geen CL gaat spelen. Bovendien heb je nu ook het geluk dat Ajax een slechte periode heeft, maar die komen hoe dan ook terug. En dan is de kans aanwezig dat ze ook terug blijven. PSV gaat zoals het er nu naar uit ziet ook niet echt achteruit. Heb je weer 2 stevige concurrenten en krijg je geen CL wat juist de aantrekkinsgkracht is om bovenin mee te draaien of om spelers langer vast te houden. Bovendien gaat Priske 'de schuld' krijgen want in de voetballerrij word alles gericht op de trainer. En we weten trouwens ook niet of Priske wel een goede trainer is. Als hij tegenvalt EN je hebt iedereen verkocht....Een keer 4de worden is heelmaal niet gunstig. Je moet gewoon zo lang mogelijk bovenin meedraaien en daar alles aan doen, investeren op de juiste en gezonde manier.
Je MOET echt minimaal 2e worden. Plaatsing voor de CL is in het huidige klimaat onontbeerlijk. Levert je bakken met geld op, je spelers worden veel meer waard, en spelers van buiten willen graag bij je komen spelen. Met een 4e plek, wordt je echt jaren en jaren terug geworpen.
Voor eens en ALTIJD gezond.....waar basseer je dat op?
Ik moest me even een mijn arm knijpen toen ik las dat we met 55 miljoen voor slechts twee spelers pech zouden hebben.

Als het doel nog steeds is om spelers beter te maken en met winst te verkopen, dan zijn Te Kloese en Slot daar goed in geslaagd. Ik deel wel je gevoel dat het een flinke aderlating zal zijn, maar ik vertrouw erop dat er wel iets leuks voor hen terugkomt.
I hope it's 35 and not a cent of it. Otherwise, DtK will work to the detriment of the club and things will never be good and we will never see a new player again, for example 15 million.
35 tot 40 miljoen is een passende prijs voor deze topper. Dus heel gauw opzouten met je 25 miljoen
Voordat we ons allemaal druk maken is het wel duidelijk en vanzelfsprekend dat Feyenoord dit bedrag niet accepteert en het nog sneller van tafel veegt als het eerste bod.
mag hopen dat DtK zijn poot stijf houd en minimaal 35milj aanhoud , en dan is het nog een koopje , ik zou eerder 45milj vragen
Dit zijn gewoon onderhandelingen, Feyenoord doet precies hetzelfde, dus geen enkele reden voor paniek.
Er komt nog wel wat bij en Hancko speelt alles zelf netjes, nog een jaar Feyenoord is geen straf.
Ben benieuwd welke linkercentrale er komt?
Ik hoop zelf echt op Konstantinos Koulierakis van PAOK.
Hee, we hoeven niet te gaan schelden, he 😏
Zou mooi zijn idd. Ik hoopte op Chris Richards van Crystal Palace na het artikel van afgelopen winter. Inmiddels onhaalbaar na een sterke 2e seizoenshelft.
Nou, bieden staat vrij. Maar als Feyenoord zijnde moet je reactie nu gewoon zijn. Luister amigo’s we stoppen de gesprekken. Als we niet serieus genomen worden heeft het geen nut om te praten.


Dat terzijde, stel Hancko en bijv. Wiefer gaan weg. Wat zijn jullie dan als evt. vervangers kameraden? Die jongen van Twente? (Heeft niet vaak te kennen gegeven graag voor Feyenoord te spelen trouwens). Of toch een buitenlandse verassing?

Goede speler, maar CL-niveau…?
Sowieso geen rommel meer uit de eredivisie.
@Bombarda is de verwachting daf ze er uiteidelijk wel uitkomen ergens middenin of wordt het straks max 30 mio?
Er staat toch dat 35M het minimale verkoopbedrag is voor Feyenoord.
Vraagprijs is wat anders dan een minimaal verkoopbedrag
@Bombarda dus in een hypothetische situatie waarin Atletico het bod naar 30 miljoen verhoogt. weigert Feyenoord het ook?
Tuurlijk. Wij bepalen de prijs voor een 26 jarige top verdediger die geleverd heeft in de CL en op het EK en nog jaren vastligt.

Niet Atletico.
20 and 25, clubs don't take us seriously yet. Spitting in the face
Toch wel heel irritant dat ik zenuwachtig word van dit soort berichten 😂 zeker omdat Feyenoord vaak veel te snel akkoord gaat terwijl dit normaliter niet eens serieus genomen moet worden.

Poot stijf houden met vaste bedrag van €35m exclusief eventuele bonussen en doorverkoop percentage ..
Ja, Feyenoord was altijd happig omdat we nooit echt geld hadden, laat staan een Kampioenswaardig elftal met veel kapitaal op het veld. Plus nu 2 keer op rij Champions League inkomsten :) en we hebben nu een CEO die op internationaal niveau door de wol geverfd is. Even rustig ademhalen je mag er nu wel meer op vertrouwen ;)