Primeur Bevestigd
Hancko-Atletico

Hancko na zijn doelpunt in het Estadio Metropolitano, CL '23/'24 | VK Sportphoto, edit 1908.nl

Transfers

Atlético Madrid brengt formeel bod uit op Hancko

Bombarda

Atlético Madrid heeft zich officieel bij Feyenoord gemeld om Dávid Hancko over te nemen. De verdediger is ondertussen met Slowakije actief op het EK en staat in de groep met België, Roemenië en Oekraïne verdienstelijk op de gedeelde eerste plaats in de poule. Nadat Hancko er ook op het Europese podium met kop en schouder bovenuit stak, is Atléti gas gaan geven: de club uit Madrid probeert vroeg in de window een transfer van de grond te krijgen. Hancko kan de opvolger van de linksbenige Mario Hermoso worden, die deze zomer uit contract loopt in Madrid.

Een eerste geruststelling voor de Feyenoordsupporter: de aanbieding van de club uit de Spaanse La Liga komt volgens ingewijden 'bij lange na niet in de buurt' van wat Feyenoord verlangt. Er leeft intern dan ook scepsis of de verdediger deze zomer überhaupt wel een uitgaande transfer maakt. Atléti heeft het openingsbod ter waarde van zo'n 20 miljoen euro direct van tafel geveegd zien worden door Feyenoord directeur Dennis te Kloese, al blijft de Madrileense belangstelling concreet voortbestaan. Een nieuwe, verbeterde Madrileense aanbieding is dan ook niet uitgesloten: Atlético lijkt op een later moment terug te keren met een verbeterde formele aanbieding.

Feyenoord hoopt Hancko, die eerder bij Sparta Praag samenwerkte met de nieuwe hoofdtrainer Brian Priske, deze zomer gewoon te kunnen behouden. Hij zit samen met zijn gezin op zijn plek in Rotterdam, waar hij nog tot medio 2028 vastligt. Naar inschatting van Transfermarkt geniet Hancko een marktwaarde van 35 miljoen euro: voor minder dan dat bedrag gaat hij de club niet verlaten, stellen transferbetrokkenen binnen Feyenoord. Hancko is op zijn beurt wel vanzelfsprekend gecharmeerd van de concrete Spaanse belangstelling.

Voorheen taste Atlético dieper in de buidel dan in de laatste jaren. De top drie aanwinsten worden gevormd door João Félix (2018/2019, €127M), Thomas Lemar (2018/2019, €72M) en Diego Costa (2017/2018, €60M). Atléti betaalde in het huidige decennium niet meer dan €35M voor nieuwe spelers: de club legde dat transferbedrag neer voor de diensten van Rodrigo de Paul, Álvaro Morata en Matheus Cunha. Buiten de formele toenadering voor Hancko wordt Atlético in de wandelgangen ook gelinkt aan de rechtsbenige centrumverdediger Robin Le Normand (27), die over moet komen van competitiegenoot Real Sociedad.

Hancko speelde tot dusver 93 officiële duels voor Feyenoord, waarin hij 11 maal scoorde en 8 maal de aangever was bij een doelpunt. De Rotterdammers namen hem in de zomer van 2022, inclusief opgelopen bonussen, voor een bedrag van 8,3 miljoen euro over van Sparta Praag. Het is niet afwachten óf, maar wanneer Atlético terugkeert met een verbeterde aanbieding om Hancko los te weken bij Feyenoord. Lukt het de Spaanse club niet om Hancko los te weken, wordt er naar verwachting geschakeld op Aymeric Laporte (die weg wil bij Al-Nassr) of Murillo (Nottingham Forest).

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@Bombarda wanneer verwachten ze Carranza te presenteren?
Weet ik niet, die show is aan Feyenoord zelf
Die wilde ze in 2019 hebben was toen te duur, ben benieuwd of ie nog op een lijstje staat
@Bombarda wat klopt er van het verhaal dat transfer van Luciano naar Girona is geklapt en dat Feyenoord weer terug in de race is? Lijkt mij complete lariekoek, maar wellicht weten jullie meer?
@Bombarda hoe ver zijn we met de assistenten en performance trainer. En verwacht je dat we de staf voor de eerste oefenwedstrijd compleet hebben?
@Bombarda Suslov de aanvallende middenvelder waar Feyenoord interesse in heeft die actief is op een eindtoernooi?
Even nagekeken, maar hersteltijd voor liesblessures kan ontzettend variëren. Idealiter staat hij dus of vrij snel, aan het begin van de voorbereiding, weer op het trainingsveld of juist vlak na de transferdeadline.
Lijkt me niet heel handig hiermee door te spelen…maar goed deze man heeft een redelijk hoge pijngrens…
Wat duurt het ontzettend lang voordat Feyenoord de technische staf op orde heeft
Als ze het dubbele bieden mogen ze terugkomen. :P
Vind het zelf nog vrij rustig rond Geertruida, lees wel wat op wat sites, maar lees liever hier iets.
Had eigenlijk al concreet bod op hem verwacht, is de enige speler die wel verkocht moet worden.
Gozer heeft ijzersterk seizoen gedraaid en nog maar 1 jarig contract.
Spelers willen zoch, logisch, focussen op EK. Gaat dus na EK los barsten...
PSG komt na Nederland - Frankrijk misschien.
Ja ook gelezen, maar als iets serieus is vermelden ze het meestal wel hier.
Begrijp me niet verkeerd, lees ook diverse Nederlandse sites, maar het is vaak beetje copy paste. En ja moeten wel nieuws brengen anders klikt niemand erop.
Maar misschien heb je gelijk met PSG.
Alsjeblieft Feyenoord!
Al bieden ze 50 miljoen.. NIET LATEN GAAN!

60% van het basis elftal zal verkocht worden. Geef deze man de aanvoerdersband, flinke salarisverhoging en behoud Hancko om samen met Priske Feyenoord weder op te bouwen
Als je alleen geruchten mag geloven haan we 100% van de basis kwijtraken en de helft van de bankzitters. Ik hoop en neem aan dat ten Kloese dat niet laat gebeuren.
Zou getuigen van een slechte bedrijfsvoering als ze 50 miljoen niet zouden accepteren.
Haraslin een optie voor Feyenoord?
Denk dat Feyenoord hem te oud vind. Is al 28 en ern marktwaarde van 5.5 miljoen.
28 is niet heel oud, wel is het een speler die je uiteindelijk niet met winst zou kunnen doorverkopen, alleen hoef dat toch ook niet dat je alleen maar spelers haalt om ze te laten ontwikkelen en door te verkopen
Lachwekkend laag, dat eerste bod. Ik benoemde het gisteren even bij een collega (ook Feyenoordfan). Die reageerde met de opmerking dat Te Kloese op dit bod zou hebben moeten reageren met de vraag of de medewerker van Atletico in dezen even de kosten voor het gesprek waarin dit aanbod werd gedaan voor zijn of haar rekening wilde nemen (als het bod telefonisch gedaan is).

Anderzijds is het ook wel weer luxe, dat "we" een dergelijk bod, dat een paar jaar geleden nog een record zou zijn geweest, nu resoluut van tafel kunnen vegen.
Zie hier mensen het transferbedrag vergelijken met ons record van Kökcü. 25 miljoen lees ik steeds.

Dat moet zijn 25+5 verplicht is al 30. Daarnaast is dat ook maar voor 75% want we hebben nog 25% van de transferrechten van Kökcü.
Nee 25% doorverkoop over winst. Hij is 100% speler van benfica als je het document leest wat benfica toen naar buiten bracht.
@Bombarda wanneer is de verwachting dat Priske wordt gepresenteerd??
jij bent paar weekjes weggeweest of wat??
https://1908.nl/artikelen/officieel-feyenoord-presenteert-hoofdtrainer-brian-priske
Kansloos. Kunnen ze niet betalen.
Denk dat eerder Jong Sparta of Jong Almere dan kunnen doorschuiven.
Vraag me af of ze daar het geld voor hebben. Je moet volgens mij flink betalen als je met een Jong team in de KKD wilt spelen.

Daarnaast schrijft de KNVB: De belangrijkste reden om beloftenteams in de voetbalpiramide uit te laten komen is het creëren van weerstand. Weerstand is goed voor de ontwikkeling van talentvolle spelers. Dit is op termijn ook goed voor de competitie en het gehele Nederlandse voetbal. Andersom voegen de beloftenteams ook wat toe voor de weerstand van de overige teams in de voetbalpiramide. Die spelen daardoor tegen de meest talentvolle spelers in Nederland en hebben in de Eerste Divisie gemiddeld vollere stadions als een beloftenteam op bezoek komt.

Dit geldt natuurlijk veel meer voor Jong Feyenoord dan voor die andere twee.
Maakt een Feyenoord O21 nu kans om te promoveren naar de KKD als (waar het er nu naar begint uit te zien) Vitesse hun proflicentie word ingetrokken?
Man man man, denk je dat hij aan tafel zit bij de KNVB om hierover mee te beslissen?
Nee, maar hij kan toch iets horen?
Precies de verkeerde spelers waarop geboden wordt. En te lage aanbiedingen ook. Zou liever zien dat er geboden wordt op onze spelers met korte contracten zoals Geertruida en Timber. En daarna zo snel mogelijk vervangers halen.
Timber moet je proberen te verlengen als Wifi vertrekt.
Moet ook zelf nog niet weg willen na één goed seizoen in de eredivisie.
Luts gaat sowieso komende zomer wel vertrekken.
Wat voor een signaal is dit ook naar de speler zelf. Je bent 40 miljoen waard maar we hebben maar de helft voor je over.
Dat is toch een spel. Denk je dat Feyenoord altijd meteen de hoofdprijs biedt?
Tuurlijk is het een spel. Maar op zo’n bedrag de helft bieden, slaat weer de andere kant op.
Je merkt dat het spel er op gericht is om uiteindelijk op iets als 28 miljoen uit te komen. Hopelijk speelt te Kloese het hard.
Zulke dingen begrijp ik wel Wat ik niet begrijp is dat je als speler een transfer kunt maken voor 45mio en dat dan je zaakwaarnemer zegt: oké nu nog 15 mio voor mij en dan tekenen WE.

Off topic, ik weet het en daarom zet ik hier nog een aanvulling onder...

We zijn de Aldi niet, minstens 101mio en een kwartje plus 100% bij doorverkoop.
Heeft voornamelijk te maken met contracten die je tekent met je zaakwaarnemer volgens mij.
Dat snap ik wel, maar zo'n contract slaat helemaal nergens op en heeft mi geen juridische houdbaarheid.

Zakkenvullers, oké maar dit is zo onbegrijpelijk, dat het lachwekkend wordt. Weg met die zgn makelaar, op een zwart lijstje, en weer door.
Aldi idioterie. Marktconforme prijzen graag en anders koop je maar getalenteerde jeugd.
Deze man moet gewoon de duurste verkoop worden allertijden als hij gaat dan hoop ik voor hem dat Liverpool komt met 50 mil. Samen met van Dijk achterin zou werelds zijn
Die speelt van Dijk gewoon uit de basis hoor.
Van Dijk is op zijn retour en die gaat als Hancko al komt naar de zandbak.
Wat een onzin. Van dijk is dit seizoen nog gekozen in de PL elftal van het jaar. Hamcko mag eventueel zijn veters atrikken
Wat is dit nou voor een bod?
Lekker doorschakelen naar die Fransman zou ik zeggen.
Lachwekkend
Minimaal 100 miljoen... hij is veel beter dan Antony die geen knikker raakt... grootste miskoop van de eeuw
Heel goed. 50 en doorverkoop of niks. Klaar. Punt
Nu zullen de andere geïnteresseerde clubs wakker worden en concreet gaan worden. Laat ze maar tegen elkaar opbieden.
Lisandro Martinez was 57M, Hancko is beter dan Martinez.

Atletico mag op zoek naar een andere verdediger, alleen Premier League clubs kunnen Hancko betalen.
Mee eens, al moet ik er wel bij zeggen dat hij niet 26 maar 24 was en bij ajax speelde die op dat moment wel hoger aangeschreven stond dan Feyenoord nu. Al met al moet je gewoon niet genoegen nemen met minder dan 40 miljoen
Was alleen zoveel waard omdat United veel te veel wilde betalen
Ik vind Martinez niet slechter en was jonger, international van Argentinië en champignons league ervaring
Laat Feyenoord eerst maar eens Europees presteren eer ze kunnen dromen van de bedragen die Ajax heeft geïncasseerd door hun Europese prestaties.

Daarnaast wordt Martinez beschouwd als één van de beste verdedigers van de Premier League en kan je absoluut niet beweren dat hij minder is dan Hancko die zich vrijwel alleen in de Eredivisie bewezen heeft
Je 1e gedeelte klopt niet.
Verschil in leeftijd en ervaring op dat moment toch doorslaggevende.

Je 2e stuk komt in de buurt.
Tuurlijk Bayern en Psg etc kuchen dat zo op maar Engeland lijkt mij ook aannemelijker.
@Bombarda gaat 2e primeur over nieuwe rechtsvoor? Of inkomend iets?
Je hebt er toch al 2 gehad? Hancko en Benita
Nee hij benoemde dat de primeur van Benita al is geweest er komt er nog 1
Nou, 20 geboden, wordt ook nog wel 30 door Athletic. Dan wordt Arne zenuwachtig, en komt er 35 op tafel. Gaat ie weg voor 40. Zoiets?
Wij Nederlanders onderhandelen over het algemeen meer vanuit een bandbreedte van redelijkheid.

De Zuid Europeaan slaat met gemak een piketpaaltje dat ver buiten de realiteit staat om de boel eerst een beetje gek te maken om daarna richting een laag acceptabel bod te kruipen.

Poot stijf houden.
Clubs in Engeland, Spanje en Italië denken in Nederland spelers op te kunnen pikken voor een schijntje. Maar als ze zelf een speler willen verkopen vliegen de bedragen van 50 miljoen en hoger je om de oren.
Ja want een speler uit een competitie met RKC, Twente, Willem II en Az is natuurlijk hetzelfde als een speler uit een competitie met City, West-Ham, Arsenal en Liverpool.

🍏 vs 🍐

Zoek de verschillen...(Anders snapt Wendypiercing het niet)
Logisch dat ze bij 20 miljoen beginnen. Mag hopen dat wij hem niet voor minder dan 40 laten gaan. Echt een klasbak!
20mil🤣 mogen ze wel x3 doen als ze willen dat die in hun shirtje gaat spelen
Begint een vervelend cluppie te worden, eerst afgelopen winter proberen Wieffer het hoofd op hol te brengen , nou met zo'n lachwekkend bod komen voor Hancko.
Laten ze maar met een openingsbod van het dubbele komen, dan kan je verder praten, dit is gewoon proberen spelers uit hun evenwicht te halen.
Aub niet minder dan 50!!! Anders gewoon direct weer van tafel vegen en niet eens in gesprek gaan. Gewoon duidelijk zijn
Jezus. 20 miljoen. Wat een belediging. Ik zou gelijk het telefoonnummer of het emailadres ook blokkeren.
Het staat ze vrij om te bieden wat ze willen natuurlijk. Uiteindelijk zal het minimaal 35 moeten worden. Ik begin overigens wel een zwak te krijgen voor Slowakije dit EK. Ze werken echt hard als team, maar laten ook prima positiespel zien met prima spelers ook. Hancko is achterin een beest, maar Lobotka en Kucka speelden ook de wedstrijd van hun leven.

Loopt er niet nog wat rond daar voor onze jeugdopleiding? ;)
Lutsharel Geertruida heeft de interesse gewekt van Paris Saint-Germain.
De verdediger van Feyenoord wordt in Parijs gezien als een kandidaat-opvolger van Achraf Hakimi, die mogelijk vertrekt.

'PSG is verliefd op Lutsharel Geertruida', kopt Foot Mercato. De Parijzenaren zijn op zoek naar een verdediger, die zowel centraal als op rechtsback uit de voeten kan. Geertruida voldoet aan dat profiel. Geschetst wordt dat op Marquinhos en Lucas Hernández na alle verdedigers kunnen gaan vertrekken bij PSG. De Oranje-international staat dan ook serieus op het lijstje van de Franse kampioen.
Ze wachten NED-FRA even af...komen dan met een openingsbod van 15 miljoen.
@Bombarda Even een kort vraagje. Is er nog een verschil tussen 'formeel' en 'concreet'?! Heb het gevoel dat die termen hier beetje door elkaar gebruikt worden in de verschillende artikelen en ongeveer hetzelfde betekenen, maar zou kunnen zijn dat er nog een nuanceverschil zit tussen deze twee termen.
Formeel lijkt mij als in: voor de vorm, aangezien Atletico Madrid echt wel weet dat dit te zuinig is. Tegelijkertijd is het concreet want het is meer dan slechts informeren.
In dit geval is het beide, dus formeel en concreet. Formeel in de zin van een letter of interest en concreet in de vorm van een bod.

Wij willen deze zomer alleen concrete zaken brengen bij 1908.nl (vanaf een ‘Wolves zoekt toenadering met Beelen’ is daar ongeveer sprake van)

Nieuws als ‘Geertruida is een intern besproken optie bij Paris SG’ heeft echt he-le-maal niemand wat aan. Of moeten wij ook die 1000+ namen gaan publishen die bij Feyenoord intern besproken worden? 😜

Zonder gein; als je hier vragen over hebt, stel ze gerust
Dank voor je snelle antwoord. Ik snap dat hier alleen concreet nieuws gebracht word. Goede instelling!

Ging me meer om het verschil tussen concreet en formeel bij interesse van een club of bij een bod op een speler. Maar dat is nu dan ook duidelijk.
@Bombarda concrete vraag hierover, op wat voor termijn verwacht jij iets concreets voor een rechtsbuiten? Die twee die we nu hebben voldoen niet lijkt mij en fijn als een nieuwe speler een voorbereiding mee kan draaien..
Ja, maar speelt nu niets. Hutchinson hadden we in het vizier, maar zoals vanaf minuut 1 geschreven onhaalbaar gebleken. Datzelfde geldt voor Duitse jongen.
Ga lekker fietsen stelen met je 20 miljoen.
Dat er een officieel bod is gedaan is alleen maar goed, uiteraard veel te laag daar hoeft geen discussie over te zijn.
Dit gaat er dan wel namelijk voor zorgen dat andere clubs ook met officieel bod gaan komen.
Atletico zelf gaat ook met hoger bod komen.
Dit is maar het begin, ook Liverpool heeft interesse en dat is zijn droomclub.
Liefst zie ik hem blijven, maar die kans zal klein zijn.
Volgens mij heb je al een Schultenbrautje op want je hebt de verkeerde getagd ;-)
Schandalig bedrag, wat mij betreft aangeven dat verder onderhandelen kansloos is, tenzij er een fatsoenlijk bod komt
40 mil, daarna doorschakelen naar die griek van paok en en wissel speler erbij halen
Die Griek mogen ze van mij sowieso wel doen, zeker nu ook al aan Beelen getrokken wordt
Hopelijk is de genoemde 35 miljoen exclusief bonussen. Ik hoop dat hij blijft, maar de topclubs zullen ook niet blind zijn. 35 miljoen voor een LCV zoals Hancko is geen extreem hoog bedrag. Het lijkt mij voor Feyenoord de moeilijkst te vervangen speler.
De nieuwe LCV gaat sowieso minder worden.

Net als onze nieuwe trainer minder gaat zijn dan Slot.

Voor de rest kunnen we zowat alle spelers opvangen, hoewel Geertruida ook een lastige is.
Dat dachten we na Senesi ook, dus wie weet valt het mee
Haha nee, absoluut niet. Senesi was eeg matig.
Mee eens. Geertruida is vooral kwalitatief moeilijk te vervangen. Dan hoop je een speler te vinden die daar op redelijk korte termijn naar toe kan groeien. Hancko is nog lastiger omdat er minder linkspoten zijn, zeker met zijn klasse. Naast Beelen heb je centraal eigenlijk ook nog iemand nodig die direct een leider kan zijn in het veld. Zie die maar eens te vinden.
30m + een mooie doorverkoop zou ik niet eens een slecht idee vinden. Atletico zoi niet de eindstap zijn voor Hancko
Ik heb het even nagekeken, maar Atletico heeft in de club geschiedenis 11 spelers voor meer dan 30 miljoen verkocht. Ik heb mijn twijfels of dat bij dit soort hoge transfersommen zin heeft om een doorverkooppercentage te bedingen, misschien met uitzondering van een echte verkoop club als Benfica. Aan een gewilde speler als Hancko met nog een lang doorlopende contract moet je gewoon een hoog prijskaartje hangen zonder constructies.
Toch wordt Hancko 'al' 27 jaar dit jaar.
Neem aan dat DTK gewoon de ‘onderhandelingen’ afkapt. Dit is gewoon denigrerend en ze nemen ons dus niet serieus genoeg. Ga maar lekker ergens anders zoeken dan👋🏼
Als ik DTK was had ik een formeel bod ingediend van 5 miljoen op Griezmann.