dsc00341

Nieuws

Di-Rect pakt uit met megaconcert in De Kuip

Karst

Op 14 juni 2025 gaat Di-Rect hun grootste concert ooit geven in De Kuip ter ere van hun 25-jarig bestaan, dat meldt het Algemeen Dagblad. Het concert van de Haagse band is waarschijnlijk het laatste concert ooit in het stadion van Feyenoord. 

De Haagse band Di-Rect voelt zich vereerd en beschrijft De Kuip als een nieuwe dimensie. "Als kleine jongens hebben we stiekem wel eens gedroomd om ooit in een stadion te spelen. Dat dit nu echt gaat gebeuren, op een plek waar geschiedenis is geschreven met stadionshows van Rolling Stones, U2 en Prince, is letterlijk een droom die uitkomt", staat in een verklaring van de band.

"Het gaat in alle opzichten onze grootste show ooit worden en we kijken er bijzonder naar uit dit avontuur met onze fans te gaan beleven.”

De Kuip is al geruime tijd niet meer het decor van grote shows. Het laatste grote optreden vond plaats in 2019 met een optreden van Rammstein. Tussen 2008 en 2019 werden er zelfs geen megaconcerten gehouden in De Kuip. 

Stadiondirecteur Lilian de Leeuw kijkt extra uit naar de show van Di-Rect. "Het concert is waarschijnlijk de laatste is, dat maakt het extra bijzonder."

Delen

Reacties

Net als bij een aantal andere stadions die nieuw zijn gebouwd , ook bij Feyenoord doen !!!!. Een nieuwe KUIP (65.000 toeschouwes ) bouwen op het parkeerterrein naast het stadion . We blijven tijdens de bouw twee jaar in de huidige Kuip spelen . Onder de nieuwbouw komt een nieuwe parkeergarage voor VIPS etc. etc .
In die twee jaar rijden de RET - en NS tijdens wedstrijden met drie dubbele diensten . De Vips parkeren bij Ahoy en worden met bussen gehaald en gebracht .
Waar de huidige Kuip staat komt later ook weer een parkeergarage - terrein .
NIET gaan bouwen buiten de stad , FEYENOORD hoort op zuid . Renoveren met evt. een derde ring erop lijkt ook geen optie . Dat duurt te lang en tijdens de verbouwing kunnen er veel minder supporters aanwezig zijn .
Maar...... er moet eindelijk een keer een beslissing komen .
Geen woorden maar daden !!!!!.
Ja of effe een stadion bouwen over het spoor heen. Die grond ligt er toch en het nieuwe park heeft er geen last van.
Een enkel puntje is de financiering. Net als de vip in de bussen, vinden ze leuk een busreisje denk ik.

Mijn oude leraar zou zeggen: je hebt erover nagedacht, maar niet goed.
Niet uit te sluiten is dat de Leeuw voor dit concert gewoon een kaartje mag kopen omdat ze tegen die tijd geen directeur meer is.
Wat is er waar van het PSG gerucht en Geertruida?
AD post dat vandaag?
Iemand van de Feyenoord-familie haalt €11 miljoen binnen, hoe kun je daar boos over zijn. Elf miljoen om iets niet meer te doen wat we toch al niet deden. Er is zelden of nooit een concert, wat is dan het probleem? Of zie ik iets over het hoofd?
Bij renovatie van de kuip kunnen er ook weer meer concerten, festivals en evenementen gehouden worden. Dit betekende extra geld. Leuk dat ze zo'n dealtje sluit voor de korte termijn maar op de lange termijn heb je er niks aan en loop je veel meer inkomsten mis omdat je niks meer mag organiseren buiten het voetbal om.
Dat je Feyenoord-familie durft te zeggen, zo gaat familie toch niet met je om.

Alsof je een vakantiehuis koopt van je huurbaas maar hij net de verhuur vergunning af heeft laten kopen door de gemeente terwijl je dacht onderdeel van de gesprekstafel te zijn.
Weet nog dat hun paar jaar geleden bij mij in Zwitserland in een zaal van 300 man optreden…en nu in onze magische Kuip🤣😍
Dat het concert de laatste is, is ronduit schandalig Lilian