lingr-tsjechie-proshots

Proshots

Tsjechië met invaller Lingr speelt gelijk tegen Georgië

Tsjechië heeft op de laatste speeldag van de tweede speelronde in de groepsfase van EURO 2024 met 1-1 gelijkgespeeld tegen Georgië. Feyenoorder Ondrej Lingr mocht invallen en was direct belangrijk bij de gelijkmaker van ploeggenoot Schick. Door het gelijkspel hebben de Tsjechen de kans op de volgende ronde nog altijd in eigen hand.

Georgië kwam diep in blessuretijd op een 1-0 voorsprong. Mikautadze benutte de strafschop waardoor Georgië, ondanks het overwicht van de Tsjechen, met een voorsprong de rust in.

Ondrej Lingr mocht in de 55ste minuut invallen voor Hlozek. De aanvallende middenvelder van Feyenoord was direct gevaarlijk door koud in het veld de bal uit een hoekschop op de paal te koppen. Spits Patrik Schick liep de rebound in het goal en zorgde voor de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Georgië nog een gigantische kans, maar schoot de bal over.

Het zal voor Tsjechië een moeilijke opgave zijn om de achtste finales van het eindtoernooi te bereiken, aangezien ze in dezelfde groep zitten als Turkije en Portugal, maar hebben alles nog in eigen hand. Georgië behaalde zaterdagmiddag voor het eerst een punt op een Europees kampioenschap.

Het laatste groepsduel van Tsjechië is woensdag 21:00 uur tegen het Turkije van Orkun Kökcü.