dsc00296

Nieuws

Gemeenteraad: projectnaam Feyenoord City verdwijnt

Van de redactie

De naam 'Feyenoord City' gaat verdwijnen. De Rotterdamse gemeenteraad stemde eergisteren unaniem voor een naamswijziging van het gebiedsontwikkelingsproject op Rotterdam-Zuid. Eerder had Feyenoord al een verzoek gedaan om geen gebruik meer te maken van de clubnaam als onderdeel van de bouwplannen.

Het oorspronkelijke Feyenoord City-project voorzag in grootschalige ontwikkeling op de linker Maasoever, inclusief een nieuw stadion voor Feyenoord. Om die reden had de club haar naam aan het project verbonden. Na de uitspraak van de Raad van Staten, die de stadionplannen als niet reëel beschouwde, besloot Feyenoord om de bouw van een nieuw stadion niet verder te steunen, waarna het afketste. De gemeente schakelde daarna door naar een nieuw plan om Rotterdam-Zuid een stimulans te geven en noemde dat tot voor kort Feyenoord City 2.0. Die naam gaat nu verdwijnen.

Feyenoord
Feyenoord had reeds bij de gemeente erop aangedrongen om de clubnaam niet meer te gebruiken in relatie tot het bouwproject. Feyenoord is niet langer meer betrokken bij de gebiedsontwikkeling en beroept zich op het naamrecht. De naam Feyenoord City zullen bovendien bij weinig mensen positieve associaties oproepen, aangezien het de boeken in is gegaan als een mislukt plan waarbij veel geld in rook op is gegaan.

Het is nog niet bekend wat de nieuwe projectnaam van de gebiedsontwikkeling gaat worden.

Delen

Reacties

Hopelijk kunnen we stadion ooit alsnog een keer realiseren. Voor nu snap ik dat onze naam van het project moet
Precies...club is vernoemd naar de wijk niet andersom
Zo is het, ik ben nagenoeg op Feijenoord geboren en de club is naar de wijk vernoemd.
Feyenoord wil dit niet

En weer door.