aanvallers Feyenoord 2022/2023 compilaite

Opinie

Tussenrapport '22/'23 • De aanvallers

Van de redactie

Feyenoord kan terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Niet alleen zijn de Rotterdammers koploper in de Eredivisie, tevens plaatste de club zich bij de laatste zestien van de Europa League.

En dat met een bijna volledig nieuw elftal. Op zoek naar de ideale startopstelling puzzelde trainer Arne Slot heel wat af. Het spelbeeld in wedstrijden was daardoor wisselend. Goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere, maar het resultaat mag er zijn.

De redactie van 1908.nl blikt per linie terug met tussenrapport. Vandaag deel III: De aanvallers.

Wat zijn jouw cijfers? Laat ze achter in de comments!

danilo-test

7,5

Danilo

Voor een spits die gratis is aangetrokken een absolute versterking. Begon in de basis en pikte direct met regelmaat zijn goaltjes mee. Heeft met op acht treffers in veertien Eredivisie wedstrijden een groot aandeel gehad in de huidige koppositie. Zag Santiago Gimenez als concurrent komen, maar bleef doen waarmee hij was begonnen: volop inzet voor het team en doelpunten maken. Toen hij in Alkmaar tegen AZ naar de bank werd verwezen ten faveure van Gimenez, reageerde hij op de enige juiste manier. Koud in het veld stelde de 23-jarige met een schitterende knal in de kruising de zege veilig.

gimenez-feylaz

7

Santiago Gimenez

Als topaankoop gehaald en beoogde eerste spits. Heeft laten zien een neusje voor de goal te hebben. Liet zich met vier doelpunten in de Europa League vooral op het Europese toneel zien. Eiste met veel bravoure en vertrouwen een penalty op in Rome en zijn cruciale goal in De Kuip tegen Lazio Roma is nu al legendarisch. Lijkt meer moeite te hebben met het spelsysteem dan concurrent Danilo en wordt dan ook met name in het laatste half uur gebruikt. Werd in blessuretijd een beslissend moment ontnomen in Nijmegen, toen NEC-keeper Jasper Cillessen een uittrap tegen hem aan schot en de treffer toch werd afgekeurd.  

Paixao feyspa

6,5

Igor Paixão

De afgelopen zomer overgekomen Braziliaan begon in de luwte. Het seizoen was al enige wedstrijden op weg voordat er voor het eerste van hem gebruik werd gemaakt. Begon met invalbeurten waarin hij goede met mindere momenten afwisselde. Dient zich sindsdien nadrukkelijk aan bij Arne Slot als alternatief voor op de vleugel maar ook voor in de spits.

walemark

6

Patrik Wålemark

Wisselde geniale momenten af met beroerde optredens, maar zit absoluut rek in. Hij heeft het vermogen om wedstrijden te beslissen, zoals in Waalwijk toen hij een penalty forceerde tegen RKC (0-1). Wålemark kende een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Arne Slot raakt steeds meer van hem gecharmeerd.

inv20229174-5598-114440

6

Oussama Idrissi

De van Sevilla gehuurde buitenspeler speelde aan het begin van het seizoen met regelmaat. Heeft het voordeel dat hij bekend is met de speelwijze van Arne Slot vanuit hun gezamenlijke AZ-tijd. Idrissi raakte geblesseerd en is nu op de weg terug.

Jahanbakhsh

5

Alireza Jahanbakhsh

Begon het seizoen opvallend sterk met goals en assists. Na een matig vorig seizoen leek de Iraniër zijn belofte in te gaan lossen. Kon de stijgende lijn helaas niet doorzetten en verdween weer uit de basiself. Na het WK is er interesse voor Jahanbaksh en het zou kunnen dat hij Feyenoord in de winterstop gaat verlaten.

dilrosun

6,5

Jaivaro Dilrosun

De eenmalig Oranje-international kwam over van Hertha BSC. Kende een fantastische start met een wereldgoal in Arnhem tegen Vitesse. Met vier goals en evenveel assists is het rendement van de buitenspeler redelijk. Dilrosun werd gehaald als dragende speler en er mag van hem verwachten worden dat hij meer beslissend gaat zijn.

Delen

Reacties

Commercieler denken met dit soort gasten. Deze Gimenez is mi net als Senesi een raspaardje dat straks voor een godsvermogen naar Spanje of Frankrijk toe moet. Goeie kop, juiste bouw voor een spits, mooi tv-meisje als vriendin — daar vang je zo 10M meer voor als ie naar zo’n champagne club kan daar.
Daarom wat mij betreft zo veel mogelijk laten staan/invallen net zo lang tot hij aanslaat. Daarbij vergeleken is een doelpuntje meer of minder van Danilo klein bier
Giménez zou nooit een 7 moeten hebben wanneer Dilrosun, Walemark en Paixao allemaal rond de 6 zitten. Zegt genoeg als zelfs Paixao de voorkeur in de spits krijgt
Walemarkt heeft het beste gepresteerd van de buitenspeler vind opmerkelijk dat hij zo laag scoort
Paixao begon singelend maar al gauw kon je zien dat we daar nog veel plezier aan gaan beleven. Een 5 voor Ali vind ik te laag en Walemark mag ook wel een 6,5 krijgen.
Terecht dat Danilo de hoogste score krijgt. Je moet hem altijd opstellen wnat hij pakt altijd zijn doelpuntje mee. Voor mij is niet de vraag of Danilo of Giminez moet spelen. Giminez scoort alleen als invaller dus lekker laten invallen als breekijzer