middenvelders

VK Sportphoto

Opinie

Tussenrapport '22/'23 • De middenvelders

Feyenoord kan terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Niet alleen zijn de Rotterdammers koploper in de Eredivisie, tevens plaatste de club zich bij de laatste zestien van de Europa League.

En dat met een bijna volledig nieuw elftal. Op zoek naar de ideale startopstelling puzzelde trainer Arne Slot heel wat af. Het spelbeeld in wedstrijden was daardoor wisselend. Goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere, maar het resultaat mag er zijn.

De redactie van 1908.nl blikt per linie terug met tussenrapport. Vandaag deel II: De middenvelders.

Wat zijn jouw cijfers? Laat ze achter in de comments!

Quinten Timber in actie tegen Sturm Graz

7

Quinten Timber

Werd voor een recordbedrag overgenomen van FC Utrecht, wat tevens zorgde voor hoge verwachtingen. Heeft een vaste plek bij de eerste elf spelers van Arne Slot. Speelde veel volledige wedstrijden, wat voor Timber bij FC Utrecht niet altijd gold. Wint aan inhoud. Als grote aankoop wordt verwacht dat hij nog meer zijn stempel gaat drukken. Door het voortouw te nemen en zijn rendement aan assists en goals op te schroeven. Timber is echter voorlopig uit de roulatie met een voetblessure.

kokcu-1

8,5

Orkun Kökcü

De onbetwiste leider en motor van Feyenoord. Tikte op 22-jarige leeftijd al de honderd wedstrijden in het rood-witte shirt aan. Kende de afgelopen anderhalf jaar een enorme progressie onder Arne Slot en is inmiddels Turks international. Kan over de eerste seizoenshelft indrukwekkende statistieken overleggen. Is sterk aan de bal, denkt vooruit, en brengt creativiteit. Ook zijn scorende vermogen is groeiende, gezien zijn inmiddels zes doelpunten in de Eredivisie. Begint rendement te halen uit vrije trappen.

szymanski

7,5

Sebastian Szymański

Het buitenkansje dat overkwam van Dinamo Moskou uit het door oorlog geteisterde Rusland. De gehuurde Pool is een regelrechte versterking. Vooral zijn techniek en fijne trap vielen tot dusver op. Scoorde net als Kokcu al zes treffers in de Eredivisie, vaak op schitterende wijze. Ging met Polen mee naar het WK in Qatar. Vraag gaat worden of Feyenoord zijn afkoopclausule wil gaan betalen.

yv2022911yv2022911a1b05671

6,5

Mats Wieffer

Kwam tot dusver zes keer binnen de lijnen als invaller en deed dat naar behoren. Liet zien een slimme speler te zijn die goed positie kan kiezen en een goede pass in huis heeft. De van Excelsior overgekomen speler kan uit de voeten als verdedigende middenvelder, maar ook als centrale verdediger. Zal door de blessures van Timber en Trauner vermoedelijk meer speeltijd krijgen in de tweede helft van de competitie.

Delen

Reacties

Mooi werk, kan me hier helemaal in vinden. Wel lastig wat te doen met Bullaude. Heeft nauwelijks een kans gehad, maar wel het nodige gekost.
FeyenoordPresident
4 middenvelders maar?? Dat is wel erg weinig als je 4-3-3 speelt. Niet echt goed beleid dus. Vind Wiefer wel een talentje die komende jaren wel basis kan gaan worden. Timber kan veel beter maar moet op zijn eigen positie spelen. Wellicht als Kokcu straks weg is en hij zijn positie in neemt gaat hij echt vlammen. Szymanski top aankoop! Feyenoord miste al jaren een creatieve nr 10. Kokcu verast mr elk jaar weer. Start in het seizoen vaak flets maar staat dan op als echt leider en zijn rendement is gewoon goed. Het enige wat Feyenoord nu nog ontbeert is een goede stofzuiger. Dan kan je echt kampioen worden.
Wat ik vreemd vind is dat niemand het heeft over Bullaude.
Dat is een speler die is aangetrokken tegen een voor Feyenoord begrippen hoog bedrag, en die nauwelijks minuten maakt. Hoe kan het dat we niets van hem horen? Was dit misschien een miskoop @ftm ?

Anders zou je met Kokcu, Szymanski en Bullaude kunnen spelen. Waarin Szymanski dan de rol van Timber overneemt.

Ik ben het eens met de beoordelingen. Maar van Wieffer hebben we te weinig gezien. En ik moet eerlijk zeggen dat wat ik van hem heb gezien, niet al te best was. Vooral in de handelingssnelheid en naar voren spelen. Alles naar achteren..
Op FR12 staat dat de koopoptie van Szymanski waarschijnlijk niet gelicht gaat worden. Is hier meer informatie over vanuit andere bronnen?
De Russen zelf zeggen ook dat ze hem waarschijnlijk niet kunnen verkopen, al was het alleen al vanwege ze sancties.
Dat er maar 4 beoordelingen staan - 3,5
Wie zou je dan nog meer een cijfer willen geven? De anderen die op het middenveld hebben gespeeld zijn geertruida en dilrosun die bij de verdedigers en aanvallers horen
De middenvelder die ze afgelopen zomer niet gehaald hebben
Bullaude… waarom kan die jongen niet aanhaken?