de kuip sfeeractie spandoek

VK Sportphoto

Analyse

Twee wedstrijden te gaan: Feyenoord kan puntenrecord pakken

Twan

Feyenoord wist afgelopen zondag landskampioen te worden met nog twee wedstrijden in het verschiet. Ondanks dat het kampioenschap binnen is, valt er in de aankomende twee ontmoetingen nog wat te halen voor Slot en zijn selectie: Een puntenrecord.

Slot kwam in de persconferentie na het kampioensduel terug op zijn opmerking dat hij het allemaal wel prima vond nu de buit binnen was. "Er was iemand die tegen mij zei dat 85 punten een record zou zijn voor Feyenoord," vertelt de gedreven trainer, "toen ik dat hoorde, begon er iets te twinkelen in mijn ogen. Er is nog iets om voor te gaan."

Feyenoord staat momenteel op 79 punten, en kan met twee overwinningen op maximaal 85 punten eindigen. Als de selectie dit voor elkaar krijgt, hebben ze een puntenrecord voor een jaar waarin ze kampioen zijn geworden (alle seizoenen omgerekend naar hedendaags driepuntenmodel). Tot dusver staat dat record op 83 punten in de seizoenen 68/69 en 70/71.

Het record voor meeste punten in één seizoen is slechts te evenaren door de selectie. In het seizoen 72/73 wist Feyenoord ook 85 punten te behalen, maar moest het in de strijd om het kampioenschap toch de club uit de hoofdstad voor zich dulden.

 

Gemotiveerde Gimenez

Ook Santiago Gimenez zal de laatste wedstrijden niet achterover leunen. De spits staat met vijftien doelpunten op de vierde plaats in de topscorersklassement van de Eredivisie. Boven hem vindt hij Anastasios Douvikas (17), Xavi Simons (16) en Sydney van Hooijdonk (16). Hoewel de spits een kleine achterstand moet goedmaken, lijken FC Emmen en Vitesse tegenstanders waartegen dat mogelijk moet kunnen zijn. Vooral rekeninghoudend met het feit dat maar liefst dertien van zijn vijftien eredivisiedoelpunten pas na de winterstop werden gemaakt. 

Delen

Reacties

Alle ballen op Gini, en ook de penalties.

Als hij volgend jaar wel de penalties mag nemen, gaat dat ook helpen om topscoorder te worden.