Bevestigd
luka ivanusec-at-gnkdinamo

Transfers

Tweeluik tegen AEK Athene loopt vertraging op voor Ivanušec

Van de redactie

Feyenoord moet mogelijk langer wachten op een definitieve transfer van Luka Ivanušec. Zijn club Dinamo Zagreb wenst om de Kroatisch-international pas ná het dubbele treffen met AEK Athene defintief te verkopen aan Feyenoord, maar het tweeluik om de kwalificatie van de UEFA Champions League heeft vertraging opgelopen.

Dinsdagavond stond het eerste duel in de derde voorrondes van het miljoenenbal op het programma in Griekenland, maar de UEFA heeft na hevige supportersrellen voorlopig een streep gezet door het duel. Bij de schermutselingen is aan de kant van de Griekse supporters een 22-jarige dode gevallen. 

De kans bestaat dat Dinamo Zagreb uitgesloten wordt voor deelname aan Europese competities. AEK wilde het duel definief niet beginnen, waardoor de UEFA zich nu genoodzaakt voelt om het duel uit te stellen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Lees net dat de club te weinig geboden heeft voor Lucanic wordt daar volgens mij vies spelletje gespeeld dacht dat het rond was neen moet eerst 2 wedstrijden Europacup spelen dan mocht hij pas weg vraag me af zit 020 achter hem aan en als je toch Europacup gespeeld had kan je yoch Inter nationaal voor onze club spelen
Ik heb dat ook gelezen dat het was afgeketst,ik weet niet meer wie of wat ik moet geloven.
Hoe kan überhaupt de UEFA Dinamo uitsluiten als de rellen buiten het stadion gebeuren. De club zelf kan hier werkelijk 0,0 wat aan doen of hebben gedaan.
Schande dat er iemand is overleden! Ik hoop dat Te Kloese morgen een en ander gaat communiceren over deze kwestie in relatie tot de komst van Ivanušec.
Houdt het dan nooit op met die idiote rellen? Ik hoop niet dat de overledene een onschuldige supporter was. Ik vind het echt niet normaal. Even los van het hele verhala over Ivanusec en los van wanneer. Wanneer stopt die waanzin eens?
Gaat t nu wel
Door zonder publiek of niet?
Waarom in vredesnaam deze wedstrijd verplaatsen terwijl dit in een buitenwijk plaatsvond en verder niks met de wedstrijd van doen heeft.
Het slachtoffer is 29 jaar en niet 22 zoals eerder aangegeven... Het leek op afgesproken werk tussen de twee groepen uit de harde kernen van Zagreb en AEK.
En multi inzetbaar. Daar is Slot gek van...
Spelers zijn zogenaamd multi inzetbaar.. maar spelers spelen toch op een bepaalde positie het best. Dilrosun is zogenaamd ook een 10 maar laar daar nog minder zien dan aan de buitenkant.

Wieffer is zogenaamd ook een 8 maar vind hem sterker op 6.

Geertruida is ook back maar als CV is hij het best.

En Ivanusec komt waarschijnlijk als LB het best tot z'n recht.
Brenet uiteraard. Bewezen kwaliteit, naadloos inpasbaar, spreekt Nederlands, is al uitgebreid bekeken en is financieel haalbaar.
De UEFA laat weten dat de wedstrijd tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb op vrijdag of zaterdag 19 augustus ingehaald kan worden. De wedstrijd in Kroatie blijft gewoon gespeeld worden op dinsdag 15 augustus.

Hierdoor is het nog mogelijk dat Ivanušec kan aansluiten in de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Almere City op zondag 27 augustus. De uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op 20 augustus is niet meer haalbaar
Las het ook net. Moeten wel heel veel geduld hebben, hoor. Fortuna-thuis zou normaalgesproken zonder hem ook moeten lukken. Naar het Kasteel zonder Geertruida en z'n vervanger (vraag me af wanneer Nino binnen kan zijn) én ook nog eens zonder Ivanusec wordt iets ingewikkelder. Eigenlijk mag je tot de wedstrijd in Amsterdam natuurlijk geen puntverlies lijden, maar deze serie van vijf tot aan Ajax leverde vorig jaar zes verliespunten op. Laten we hopen dat de schade nu minder is!
Is natuurlijk ook deels feyenoord eigen schuld. Alleen Ivanusec erbij is niet voldoende. De "reserve" voor daarachter had al binnen moeten zijn. Zelfde met Nino, die kan in principe snel komen. Werkvergunning zal het langst duren.

Overigens is de situatie met Zagreb niet feyenoord zijn fout, opzich logisch dat zagreb hem erbij wil in de kwalificatie wedstrijden.

Maar de wedstrijd een week uitstellen is vrij lang, waarom niet morgen middag zonder publiek
Svensson met AZ verleden ligt voor de hand. Anders Arias, want die loopt binnenkort uit contract.
Kamaraden, met welke rechtbacks met Eredivisie ervaring denken jullie dat er gesprekken worden gevoerd? Zat zelf te denken aan Tete of Van Rooij.
Van rooij als in van rooij van NEC waarom zou hij bij feyenoord passen volgens jou??
Wel pure bord op schoot scouting natuurlijk vanuit mij. Maar prima statistieken, erg jong(potentie) en vond m positief opvallen in de wedstrijden die ik gezien van nec, hierbij stond de verdediging van nec erg sterk vorig jaar waarin hij naar mijn mening wel een aardig aandeel had ook.
Na eerder gezegd scouting voor de toekomst ik zelf hoop op iets van dest of tete of te wel gelijk staan vind de rooij beetje kopje beelen vd belt toekomstige toppers maar mischien iets voor erbij
Heb je zeker helemaal gelijk in! Maar hierbij komt wel kijken dat hij volgens transfermarkt al op een waarde van 4 mil zit, heeft hij al een prima seizoen in de eredivisie gedraaid, waarin hij maar 1 wedstrijd heeft gemist.

Ook moeten we denk ik onze Noorse vriend op die positie niet vergeten.

Dest of Tete ga je uiteraard zeker mee op vooruit.
Er van uitgaande dat er niks geks meer gebeurd, zou hij dus op maandag 21 augustus zijn medische keuring kunnen ondergaan en zijn contract tekenen.
Tenminste, als Feyenoord inderdaad overeenstemming heeft met Zagreb en de speler.
Zal Ivanusec/Feyenoord niet kunnen eisen dat hij gewoon na 15 Aug tekent, dit weekend zouden ze niet in actie komen door Europees voetbal. Krijg je straks weer dat hij maar 60 minuten kan spelen door weinig ritme. Zie Gimenez en Stengs…
Las net op twitter van Dinamo dat de wedstrijd op 19'08 gespeeld wordt. Wel een mooie datum.
Gooi die grieken dan lekker uit het toernooi.
Omdat aek en panathinaikos al eerder ivm agressie zijn verboden en dinamo niet de enige agressor is
Met Zagreb is ook continu gedoe. Bovendien waren ze bij deze wedstrijd helemaal niet welkom als uitsupporters. Ze reizen alsnog af naar Athene om te matten en vervolgens wil je AEK daar het hardste voor straffen?
Daar had ik ff geen rekening meegehouden
Kan er ook al wel bij de soap over deze speler. Zorg in ieder geval dat hij voor de deadline tekent . Anders krijg je dan toch problemen over opstellen in Europees verband , of heb ik dat mis ? Misschien dat iemand dit weet?
31 augustus 23.59 moet de deal rond zijn om hen speelgerechtigd te hebben in Nederland.
Volgens mij moeten clubs voor 5 september de lijst doorgeven aan de UEFA , welke spelers ze gaan gebruiken Europees.
Ik lees zojuist op UEFA, dat de wedstrijd ingehaald gaat worden op vrijdag 18 of zaterdag 19 augustus.
Volgende week dinsdag gaat Zagreb-Athehe gewoon door
Telegraaf: Het cancellen van deze wedstrijd betekent dat de in aantocht zijnde Feyenoord-aankoop Luka Ivanusec niet in actie komt voor Dinamo Zagreb. De linkeraanvaller wordt na 15 augustus in Rotterdam verwacht om zijn handtekening onder een contract te zetten. Dinamo en Feyenoord hebben een mondeling akkoord en ook met de speler is er een overeenkomst, dat de transfer wordt afgerond zodra het tweeluik van de Kroaten met AEK Athene achter de rug is.
Kutte is dat de mogelijkheid groot is dat hij hierdoor Sparta uit mist.
Me rn:
https://youtu.be/aG1pdItNuR0
@FTM,Verwacht jij dat Geertruida vandaag tekent bij Leipzig?
Dat verwachtte ze hier gisteren al; zie het artikel van gisteren...
Maar volgens te Kloese was er gistermiddag zelfs nog geen 3e bod binnen...
Ben benieuwd wanneer de deal daadwerkelijk rond komt en wij onze Kroaat mogen verwelkomen. Daarnaast hoop ik stiekem dat Feyenoord David Brekalo heeft bekeken als optie voor centraal achterin.

https://www.youtube.com/watch?v=NgknZjTP5j8
@FTM kan deze vertraging ervoor zorgen dat het te lang duurt vanwege het sluiten van de markt?
Jij denkt dat die wedstrijden 3,5 week uitgesteld worden?
Hooguit 1 of 2 dagen of Dynamo word uit de Europese competitie gehaald en is het helemaal snel klaar
Buitenom deze verschrikkelijke gebeurtenis blijft het reinste competitie vervalsing! @FTM Weet jij of er bij clubs iets leeft in dit soort dingen tegen te gaan?
Wat is competitie vervalsing? Het uitstellen van een wedstrijd?
@FTM offtopic. wanneer komen de overige shirts?
Helaas een tegenvaller en als je mij vraagt gaat het nog spannend worden tot de deadline transfers. Uiteraard alle vertrouwen in Slot en companen, maar wij zagen ook een duidelijke tekortkoming afgelopen vrijdag. Mocht Geertje ook nog eens weggaan zou dit toch wel een aderlating zijn
Die Kroaten doen er echt alles aan om die transfer te vertragen he, gaan over lijken.
Je kunt en mag overal op reageren. Met respect, respectloos, om te pesten, om te schelden, of weet ik veel.

Het kan en het mag, maar het is niet verplicht.

//denk eerst even na, wat wil ik een leesbaar forum, of mijn karakter laten zien?
Het internet is nooit een plek geweest om poeslief tegen elkaar op te zijn en gaat dat ook nooit worden. Als je daar niet tegen kan moet je lekker offline blijven ;-)
Als je dit normaal vindt. Veel plezier verder.
Het is niet geheel normaal maar overduidelijk een flauw grapje. Zolang het niet je buren zijn is dat toch prima…
Klopt een grap. Ik heb de rest van de grappen in dit artikel ook gelezen en daarop willen reageren. Het was niet persoonlijk bedoelt tegen deze grappenmaker, maar meer tegen iedere moppentapper.
Volgens mij doe ik hier niemand kwaad mee? Geen verwensingen of wat dan ook.

Als ik het voor het zeggen had zou ik een forum willen hebben waar je een grapje kunt maken zonder dat een enkeling weer op zijn teentjes is getrapt, zich daardoor beter voelt dan de ander en het dan ook nog nodig vind om dat tot uiting te brengen in een reactie.

Maar hey, dit is het internet, en wat ik als individu wil heeft niemand wat aan.
Ik snap niet dat op twitter gesproken wordt van uitstellen van target Ivanusec.
Het was toch done deal ( its happening) dan is hij toch geen target meer?
Stengs en Ueda zijn toch ook geen targets meer. Het is dus nog niet helemaal rond.

Wat als volgende week een club meer salaris bied en 12 miljoen voor hem neer legt?
ze hebben een principe akkoord. nog geen definitieve deal.
Zolang er niet is getekend, is hij geen Feyenoorder. De deal kan al wel beklonken zijn, zoals gemeld in de vorm van een principe akkoord
Alleen Zagreb maakt er tot nu toe melding van, wat de NOS dan weer overneemt.
Op officiële kanalen nog geen nieuws.
Zie net op het journaal dat de wedstrijd eind volgende week ingehaald wordt.
volgende week staat de return gepland in Zagreb.
Dan is het journaal niet op de hoogte, er moeten in die kwalificatie nog 4 wedstrijden gespeeld worden, aangezien op 31 augustus de loting is voor de groepsfase.
Best sneu hoe velen erin staan: wat erg wat er gebeurd is omdat we nu langer moeten wachten op een speler…
Tsja, een dode hooligan op straat… ik kan wel wat flink ergere dingen bedenken. We hebben er ook helemaal niets mee te maken maar wel last van.
De meeste Feyenoorders zullen als eerste denken aan de deal die vertraging oplevert.
We kennen de omstandigheden niet. Stond hij per ongeluk tussen? (waarschijnlijk niet) Stond hij zelf te kopschoppen? Misschien wel.

Maar bovenal is het tragisch voor zijn familie en vrienden. Grappen zoals hierboven prima, maar ook een beetje perspectief lijkt me op zich best prettig.
Uitsluiting van Zagreb lijkt me niet mogelijk. De UEFA maakt zich heel druk om wat er binnen stadions gebeurt, maar daarbuiten trekt het z’n handen terug. Om die reden maakten wij ons ook niet zo druk als supporters niet mee mochten en velen besloten om toch te gaan. Mij lijkt dat Zagreb een uitsluiting zou kunnen aanvechten.

Wellicht wordt de oplossing om beide duels zonder publiek te spelen. Dat wel op een iets later moment. Deze week bijv. op donderdag, volgende week zou dan misschien gewoon op dinsdag kunnen blijven staan. Wie had dat ooit gedacht, dat wij ons hier druk maken over een wedstrijd van Zagreb 😎
Hoezo alleen Zagreb uitsluiten? Die lui van Athene rellen toch ook?
Even wat positiever nieuws onder dit dieptreurige bericht: op footballtransfers.com staat een zeer positieve analyse van Nino. Ik hoop dat hij komt. Hopelijk wordt de nieuwe rechtsback ook een speler die zowel verdedigend als aanvallend echt wat brengt bij Feyenoord en niet een twijfelgevalletje.
Rechtsback word iemand met eredivisie ervaring zij 1908… ik zit zelf dan te denken aan spelers als brenet en karsdorp. Daar word ik zelf niet echt vrolijk van
Santiago Arias? Loopt eind dit kalenderjaar uit zijn contract. Veel ervaring op hoog niveau!
https://www.transfermarkt.nl/santiago-arias/profil/spieler/120443
En anders Jonas Svensson. Oud AZ. Ook nog maar een contract voor een jaar.
Ik dacht dat ik juist had gelezen dat het iemand is zondere Eredivisie-ervaring. Maar nu begin ik te twijfelen. Maar inderdaad allebei twijfelgevallen. Brenet is heel goed tegen zwakkere tegenstanders waar hij amper hoeft te verdedigen, maar tegen sterke tegenstanders lijkt hij me wel wat kwersbaar. Karsdorp is op zich goed, maar toch te vaak geblesseerd en nooit helemaal doorgebroken bij Roma.
Volgens mij schreef hij idd zonder eredivisie ervaring even afwachten dus.
Serginio Dest lijkt me een goede optie, indien haalbaar
Goede speler, maar die zal wel enorme salariseisen hebben. Ik ben zelf een beetje bang dat ze met Fosu Mensah op de proppen komen. In theorie een goede speler, maar nergens echt geslaagd. Maar goed, bij Feyenoord is er heel veel verandert de afgelopen twee jaar dus hopelijk komen ze met een fijne verrassing.
Hij zei juist geen eredivisie ervaring gister in 1 van de comments
Als je in de telegram groep zit zou ik even naar boven scrollen. Zegt hij letterlijk met eredivisie ervaring. Even afwachten dus
Daar zit ik niet in.
Dan spreekt hij zichzelf tegen? Gister zei hij hier in de comments namelijk dat de beoogde RB geen eredivisie ervaring heeft
Ik heb het even opgezocht en moet mezelf ietsje corrigeren.
Hij had gister een naam gehoord van iemand die geen eredivisie ervaring heeft.
Dat was niet automatisch de beoogde nieuwe RB
Kan de club Zagreb gestraft worden als de supporters op eigen verantwoordelijkheid naar Athene zijn gegaan terwijl er geen uitsupporters bij de wedstrijd mochten zijn? Het lijkt mij dan niet evident dat je hun dan als schuldige aanwijst of hoe zien jullie dat?
We moeten overgaan naar een systeem waarbij je eigen gedrag consequenties heeft voor het 'succes' van de club. Of de club daar nou wel of niet iets ana kan doen, uiteindelijk is het gedrag gebasseerd op de de relatie tot de club. Ik denk dat het dan op middenlange termijn vrijwel volledig is gedaan met geweld en andere excessen.
Nee, dat zal niet gaan. Zie mijn reactie even hier boven.
Even alle sentimenten losgelaten, zou dat een prima keuze zijn. Een goed voetballende, jonge (nog steeds pas 22) rechtsback met al veel internationale ervaring. Ik vermoed dat er concurrentie zal zijn van team die een hoger salaris bieden, maar zou het zeker een poging waard vinden
Dit was bedoeld als een reactie op RotterdamZuider08 over Sergino Dest
Verschrikkelijk dat eenvader en moeder te horen moeten krijgen dat hun kind is overleden door voetbalrellen

En ook erg om te horen dat jouw kind daar de oorzaak van is!

Is dat het nou allemaal waard?!

Maar heel goed om ondanks dat Dunant er niks aan kan doen meteen uit te sluiten van deelname aan de CL

Wellicht dat dit supporters doet nadenken dat ze hiermee ook de club zelf benadelen en financieel een strop om doen

Ik zou als Dinamo de dader hier voor aansprakelijk stellen en het gemiste CL geld claimen bij de dader

Lik op stuk beleid zou ik zeggen
IS DEST GEEN OPTIE WANT BARCA GAAT CONRACT ONT BINDEN IS TOCH EEN PRIMA RB MET DE NODIGE ERVARING ZOWEL EREDIVISIE EN CL
Te duur ben ik bang. Verdient nu 2.5 miljoen p/j (www.footballtransfers.com)
Zal ook liggen aan wat hij zelf wil. Enerzijds qua salariseisen, anderzijds qua sentiment richting Feyenoord. Hij heeft immers toch 8 jaar voor Ajax gespeeld.
En Ivanušec maar denken dat ie bij een rustigere club komt...
We gaan het wel zien. Volgens Ten Kloese was er sowieso nog geen definitieve deal.

Al erg genoeg wat er gebeurd is.
Dat kan DtK toch ook niet zeggen zolang er geen handtekening staat. Bovendien moet Ivanusec ook niet geblesseerd raken. Klinkt alsof alles gewoon al is afgesproken, maar pas een dag (of twee) na het tweede duel met AEK definitief gemaakt kan worden.
Er is hooguit een dag of 2 ruimte voor uitstel, volgende week return en de 2 weken daarna de play-off ronde. Misschien wordt het 1 wedstrijd op neutraal terrein zonder toeschouwers.
Het stammengedrag is deels verplaatst naar het voetbal. Aan de ene kant snap ik het wel: voetbal leent zich gewoon voor het wij-zij denken waar we nou eenmaal gevoelig voor zijn. Aan de andere kant moet je ook wel een holbewoner zijn om niet te kunnen snappen dat voetbal een mooi spelletje blijft met overbetaalde spelers waarbij we met onze club meeleven. Het is iets wat we hebben verzonnen om ons te vermaken op de zondagmiddag en de buurman te plagen bij de koffieautomaat, maar geen zaak van leven en dood. In 1960 dacht niemand eraan om een ander neer te knuppelen, te bedreigen of uit te kafferen omdat die voor spelers in een ander shirt juichte.
Voor veruit de meeste mensen geldt dat gelukkig ook in 2023 nog.
Gewoon iemand vermoord om zo Ivanusec iets langer te behouden. Ze gaan wel erg ver daar!
Jeetje wat een treurige reden zeg voor het uitstel. Zwarte dag voor het voetbal en sta er niet van te kijken als er binnen afzienbare tijd geen uitsupporter meer mee kan naar wedstrijden in binnen en buitenland.
Waren zelfs helemaal geen uitsupporters welkom bij deze pot lees ik nu. Laat ook weer zien hoe effectief zo’n maatregel zal zijn..
Is niet de 1ste keer dat t gebeurt. Feyenoorders gaan ook overal heen. Maatregel geen uitsupporters is sowieso lastig te controleren. En je heb dit altijd als je ze niet het stadion in laat is t vragen om probleemen. Want nogmaals. Er gaan altijd wel mensen mee. Verbod in stafion of niet
  • 1
  • 2