Ayase Ueda | Soccrates Images

Soccrates Images

Nieuws

Ueda en Japan verzekeren zich van kwartfinale Asian Cup (1-3)

Twan

Japan weet zich met een 1-3 overwinning op Bahrein te verzekeren voor een plek in de kwartfinale van de AFC Asian Cup. Ayase Ueda kon opnieuw rekenen op een basisplaats en was daarin wederom trefzeker. Met zijn doelpunt maakt de Feyenoord-spits zijn rol bij het eigen doelpunt van keeper Suzuki goed.

Japan maakte de rol als favoriet waar, en wist zonder al te veel moeite Bahrein opzij te zetten. Ueda kende zelf een bijzondere wedstrijd. Een groot misverstand bij een hoekschop zorgde voor een aansluitingstreffer van Bahrein. Ueda en doelman Suzuki gingen beide voor de bal waarna deze knullig in eigen doel belandde. De Feyenoord-spits kreeg het eigen doelpunt in eerste instantie op naam, maar later werd Suzuki als de maker van het eigen doelpunt bestempeld. 

In de 72e minuut wist Ueda de wedstrijd op slot te gooien met een fraaie 1-3. De spits vindt ruimte tussen drie verdedigers en weet na een loopactie fraai binnen te schieten. Het is inmiddels het derde doelpunt in twee basisplaatsen voor de Japanner. 

De tegenstander voor de kwartfinale wordt vanavond bekend. Om 17.00 uur speelt Jahanbakhsh met Iran tegen Syrië. Lukt het Jahanbakhsh om als winnaar van het veld te stappen dan zullen de Feyenoord-aanvallers elkaar in de kwartfinale treffen. 

Opstellingen

Bahrain: Ebrahim; Waleed, Mahdi, Hazza, Adel; Al Shaikh, Komail; Madan, Mahroon, Alhardan; Yusuf.

Japan: Suzuki; Tomiyasu, Maikuma, Itakura, Nakayama; Endo, Nakamura; Kubo, Doan, Hatate; Ueda.

Scoreverloop

0-1 Doan | 32'

0-2 Kubo | 49'

1-2 Ueda (ed) | 64'

1-3 Ueda | 72'

 

Bekijk hieronder de mooie 1-3 van Ueda:

Delen

Reacties

Ueda groeit…..wat mij betreft ook maar eens de kans geven op de plek van Santi, zodra hij terug is
Die was nu €15mn en een hoger salaris waard geweest.
Was een prima doelpunt die hij maakte, maar zijn eigen doelpunt was wel echt oliedom. Hij kopt de bal gewoon uit zijn keepers handen in het doel.
De schuld van die grabbelaar in het doel hoor!
Die verwerkt de bal in eerste instantie al waardeloos.
Staat ueda daar niet kan hij ook nog in het doel vallen.
Daarna is de communicatie gewoon niet goed en hinderen ze elkaar bij het wegwerken van de bal.
Deze gozer gaat er nog heel veel maken voor ons! Ik zie t op de een of andere manier echt in m zitten.
Speelt ook gewoon goed bij Japan, wat overigens echt geen campingelftal is. Ik ben van mening dat Ueda het eens een keer vanaf de start mag gaan laten zien.