Primeur Bevestigd
Luciano Rodríguez | YouTube thumbnail via SantiGrizas19

YouTube thumbnail via SantiGrizas19

Transfers

Spanning stijgt: de laatste updates rond Rodríguez

FeyenoordTM

Feyenoord doet er in de laatste dagen van de winterse transferwindow álles aan om Luciano Rodríguez naar Rotterdam te halen. De regerend landskampieon is sinds afgelopen weekend concreet geworden voor de veelzijdige aanvaller en ondertussen bevindt het onderhandelingsproces zich in de afrondende fase. Van een 'done deal' is nog géén sprake, maar Feyenoord bereikte al wel een principeakkoord met de Uruguayaan. Wat is de huidige stand van zaken van de eventuele overstap? 1908.nl neemt jullie mee in de laatste transferontwikkelingen!

Nog geen akkoord

Hoewel een deal nog altijd héél dichtbij is, hebben Feyenoord en Rodríguez' club nog geen totaalakkoord bereikt. De Rotterdammers hopen dat akkoord in de komende uren nog wel te bereiken, waardoor Rodríguez vanuit Venezuela vaart kan maken richting het vliegveld. De speler zelf heeft zijn jawoord al gegeven aan Feyenoord en laat het eveneens concrete River Plate daarmee voorlopig links liggen.

Uruguay onder 23

Rodríguez speelde dinsdag tegen de leeftijdsgenoten uit Peru een kwalificatieduel voor de Olympische Spelen. De Uruguayanen wonnen triomfantelijk met 3-0 én Rodríguez benutte een penalty. Echter raakte het nationale team van Rodríguez enkele uren later uitgeschakeld; Argentinië onder 23 won met 0-5 ten koste van Chili onder 23. De uitschakeling maakt ruim baan voor Rodríguez, die zich nu kan concentreren op zijn overstap naar Feyenoord. 

Overvliegen en medische keuring

Precies 7.919,32 kilometer: dát is de exacte afstand tussen de middenstip van het Estadio Polideportivo Misael Delgado (Venezuela) en de middenstip van De Kuip. Mocht de deal doorgaan, moet Rodríguez deze afstand binnen no-time overbruggen — óf Feyenoord bewandelt de omgekeerde weg. De laatste geluiden wijzen er echter op dat Rodríguez bij een akkoord zélf richting Nederland vliegt, met zijn entourage.

Mocht een akkoord beklonken worden, vliegt Rodriguez waarschijnlijk om 18:15 met een Iberia vanaf de luchthaven van Caracas (Venezuela) naar Madrid. In Spanje kan hij dan overstappen naar een vlucht die op Amsterdam vliegt, maar hij heeft in dat geval maar 55 minuten overstaptijd. Mocht hij de overstap halen, kan hij donderdagochtend om 11:35 voet aan land zetten om zijn Eredivisie-transfer af te ronden.

Feyenoord moet hem dan in de twaalf uur daarop medisch zien te keuren én in zien te schrijven. Mits er niets tegenzit, gaat dat naar verwachting helemaal lukken. Maar eerst een totaalakkoord.

Te Kloese

Feyenoord directeur Dennis te Kloese deed woensdagmorgen tegenover Voetbal International een klein boekje open over de laatste stand van zaken. De Bussumer zei 'dat er echt nog het een en ander gedaan moet worden, voordat alles rond is'. Het is dan ook nog maar de vraag óf er zo kort dag een overeenstemming kan worden bereikt tijdens de winterse transferwindow. Te Kloese omschrijft de mogelijke deal als 'ingewikkeld'.

Transferbedrag

Hoewel verschillende Zuid-Amerikaanse media transferbedragen van om en nabij vijftien miljoen dollar voor Rodríguez meldden, strookt die info niet met wat Rotterdamse ingewijden melden. Onbevestigde (🥈!) geluiden van ingewijden spraken over een vast transferbedrag van om en nabij acht miljoen euro — exclusief variabelen. Dat bedrag zou, in drie termijnen, op voorfinanciering neergelegd kunnen worden door de Rotterdammers, die waarschijnlijk lichte hulp van buitenaf krijgen.

Deadline

Feyenoord en Liverpool Montevideo hebben tot donderdagavond 23:59 om een totaalakkoord te bereiken. Idealiter reist Luciano Rodríguez in de tussentijd al af richting Rotterdam, om ook aan de spelers kant alles te kunnen voltooien. 

𝙆𝙚𝙮 𝙝𝙤𝙪𝙧𝙨 𝙖𝙝𝙚𝙖𝙙... ⌛

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ad meldt wordt niks gaat niet gebeuren weer een transferwindow verkracht. Komt helemaal niks dus we blijven deze bagger verder gaan voorin en 38 miljoen op het reserve bankje
Wordt niks is niks duurt te lang altijd het zelfde gezeik en nu weer voor de zomer. Dus geen versterkingen wat een bende
@FeyenoordTM, klopt het dat Dilrosun naar Club America gaat?
Laten we eerlijk zijn
Dit duurt te lang en gaat niet door
Voorin kan het de laatste weken wat beter ja. Maar in de competitie worden we normaal gesproken gewoon tweede en dus de miljoenen van de CL. Dus niks aan de hand.
Maar het is ideaal als hij een halfjaar kan wennen en hopelijk al wat kan brengen dit seizoen
Ja, FRO186, daar heb je zeker gelijk in.
Voorin hebben we gewoon een serieus probleem.. goals komen alleen uit open spel en zijn te afhankelijk van 2 a 3 individuen.
Aldus spreekt superieur, die de grootste fan van Ajax is.
Media in Uruguay meld dat hij deze transfer window niet weg zal aan. Bod is te laag.
Lekker genieten van dilro die er geen klote van kan
Gaat naar Club America melden Mexicaanse media
Wat denk jezelf dat Rodriguez gaat komen
De hele maand al die transfernieuwtjes in de gaten zitten houden voor niks 😞
Dat is juist het leuke. Het blijft spannend tot letterlijk de laatste minuut. Hartstikke leuk!
Zeer matige speler, waar maakt iedereen zich druk om.
Wel een grappig, maar zeer matig commentaar.
Guidetti is inderdaad een zeer matige speler
Ik lees nu dat Rodriguez in de bios zit te kijken naar verliefd op Bali
Johnny van beukering is coming in! En Bouhlarouz omdat het de achterneef is van Rodriguez.
Klopt! Ik dacht dat ik dat ook had ingevuld, maar ik denk dat de spellingscontrole me niet wil geloven. Wel een legendarische aankoop. In negatieve zin dan 😉
Ik zal die 'sprint' tegen Excelsior nooit meer vergeten 😭
De hamburgers waren in zijn benen gezakt 🍔
Hahaha wat een sprinter was dat he?
@FeyenoordTM Is het bekend of Feyenoord door gaat schakelen morgen ( naar bijvoorbeeld Driouech of Toch een Rechtsback ) of gaan ze alleen voor Rodriguez en als het niet lukt helemaal niks meer?
Zal het ook kunnen dat hij al gekeurd is aangezien ze met hem persoonlijk al tot een akkoord zijn gekomen?

Daarnaast kunnen ze hem daar toch gewoon keuren? Dus ik snap die heisa om het vliegen en dat hij niet op tijd zou kunnen komen niet. Zo moeilijk hoeft het toch niet zijn? Daarnaast weet ik niet of het volgens de regels van de uefa is, maar je kunt toch een contract afsluiten wat niet doorgaat als hij niet door de keuring komt?
Keuren is niet zo eenvoudig, en volgens mij moet daar iemand van de kopende club bij zijn. Was wel verstandig geweest als er mensen van Feyenoord daar naartoe waren gevlogen
Ja snap ik ook niet.
Dan had je hem vandaag kunnen keuren. Afronden en rustig vliegen naar NL
Te kloese zit lekker in Dubai ook… ben benieuwd hoe het was gegaan als we een echte td hadden. Zal wel niks worden dit, duurt te lang allemaal
Tja als me tante wielen had gehad was het een fiets geweest
Niet grappig. Gino D'Acampo maakte die grap met z'n Italiaanse accent in het Engels... en nog vertaald naar het Nederlands is het zaadloos als wat.. kom met iets origineels.. kom het vaker tegen dat men dit gebruikt op fora wat nog erger is hahaha
Als hij op kantoor in de Kuip had gezeten was het makkelijker geweest? Kun je daarvandaan makkelijker telefoneren?
Had hij iig wel meer focus op de transfers.
Welnee, ik zou miet weten waarom je er dan meer focus op zou hebben.
Ik denk dat dtk beter bekend is in de zuid amerikaanse markt als menig td
Die komt niet meer
Lekker de centen bewaren
Ivanusec nu maar is wakker schudden 🤗
Die vraag heb ik ook gesteld. @Kritisch en @tafkairvdaperv gaven daar een goed antwoord op
Dan geef ik je het antwoord: Nee, dat is geen optie
Announce: Angelos Charisteas, It's happening!
Iemand op X zekere Florem Ipsum schrijft Rodriguez naar Feyenoord. Hij vliegt de komende 12 uur met Iberia van Carcas via Madrid naar Rotterdam
Weet niet hoe ik zo'n link erop moet opzetten. Maar je moet onder Feyenoord kijken.
https://twitter.com/floremipsum/status/1752762817894101437?s=19
Florem Ipsum klinkt wel als een betrouwbare naam haha.
Maar goed, zegt niks natuurlijk. Kan net zo goed waar zijn wat hij zegt
Lijkt me onbetrouwbaar, maar wie weet...
Die heeft hier gelezen en hoopt op een primeurtje
Waarom zoveel om vliegen als Rotterdam zelf een luchthaven heeft?
Daar komen bijna geen intercontinentale vluchte
En naar Spanje reizen om hem daar te keuren?

Dan kan hij 1 vlucht pakken.
Het is bijna 4 uur in Montevideo. Die zijn net terug van de lunch. Goed moment voor DtK om de laatste puntjes op de i te zetten.
@FeyenoordTM kan feyenoord ook bijvoorbeeld een akkoord met Liverpool hebben, en de speler, en dan pas tekenen als hij gekeurd is als dit na de window is?
Deal kan ‘gesealed’ worden op voorbehoud van medische keuring
Uiteraard kan het morgen nog, want de markt sluit pas morgenavond 23.59.

Maar je kan inderdaad 23.58 een speler kopen en hem op een later moment keuren.
Top dankjewel. Ik dacht dat je direct moest keuren
Altijd t zelfde liedje je hoort heel veel namen uiteindelijk komt er niets omdat er te weinig tijd is, ik bedoel dat had je toch kunnen weten dat de tijd dringt pfff.
Duurt te lang dit. Komt niet! Gnonto deel 2 dit. En door!
Waarom Gnonto deel 2? Geen enkel medium heeft geschreven dat Gnonto kwam. Hier ook weer: geen enkel medium heeft vanuit Nederland geschreven dat Rodríguez komt.
Huh? Bedoel je nu dat de hele nieuwsgeving omtrent Rodriguez puur en alleen is over de interesse? En dat die dus niet komt?
We hebben elke Feyenoordvolger in verschillende artikelen compleet meegenomen in het onderhandelingsproces rond Rodríguez. Dat is dus beduidend meer dan interesse.
Hoe langer het duurt hoe moeilijker het wordt
Eigen schuld dikke buld
Nou als je deze titel leest dan was de deal rond... https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1177215/feyenoord-bereikt-akkoord-over-transfer-rodriguez.html
Offtopic;Alireza misschien al uitgeschakeld vanavond. Anders zaterdag een van de 2. Tegen elkaar in de kwartfinale
Zoals altijd .. we hebben het geprobeerd maar helaas ..
@FeyenoordTM als het echt niet doorgaat, gaan ze dan doorschakelen naar ieman anders?
Daar lijkt het mij toch echt te laat voor
Dessers is ook last minute binnen gehaald terwijl hij in een spaans hotel zat
Oh nee..... heeft dit ermee te maken dat DtK er niet is
Kan alleen maar betekenen dat ze er nog druk mee bezig zijn denk ik? Niets naar buiten laten lekken om de volledige focus erop te houden in deze laatste uren
Logisch, ze zijn al vast onderweg naar Madrid!
Een broedende kip moet je niet storen! 😅
Het schiet allemaal niet erg op
Ja alleen ivm het inschrijven visa en keuren maken ze haast
Denk je nou serieus dat hij nog komt? Ze hebben de hoop op zijn komst allang opgegeven. DtK heeft toch al gezegd dat het een moeilijk verhaal wordt.

Leg je er nou maar bij neer. Er komt niets bij en er gaat niets weg. Met deze selectie moeten we de 2e plaats verdedigen
Top reactie helemaal mee eens
D t k is goed in moeilijke verhalen, ik denk dat liverpool mongevideo de zaak traineert in de hoop dat er iemand komt die nog meer bied
Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats...wij hebben ongelofelijke haast...
Aanvulling op vliegroutes er zijn meerdere opties mogelijk. Ook vliegen via Barcelona, Istanbul (wordt erg krap want dan moet ie al ingecheckt zijn) anders via overzeese gebieden de Antillen
Hoelang is her vliegen naar de Antillen vanuit Nederland en vanuit Venezuela?
Ehm zou volgens mij beide uitkomen op iets van 11-13uur als ik me niet vergis
Skyscanner geeft vliegtijd aan 12uur en 20minuten.....
Vliegtijd Venezuela Curaçao Amsterdam bij elkaar 45 minuten + 9,5uur kom je toch aardig in de richting van tussen de 11 en 13uur of niet soms
Maar vanuit Venezuela geen rechtstreekse vluchten van en naar Amsterdam Airport
Correctie Antillen gaat niet lukken
Feyenoord TM staat Manhoef van Bitesse ook op de radar van ons Cluppie.
Is voor een habbekrats op te halen bij Vitesse
Zo goed is hij niet wat we nu hebben is beter
Denk dat hij zeker op de lijst staat, maar als we reëel zijn, welke eredivisie speler van buiten de top 4 maakt ons echt beter
Op individueel vlak kan Manhoef dat. Hij heeft een bepaalde intensiteit in zijn spel dat goed in de richting gaat van de intensiteit die Arne wil. Of ie er meteen kan staan is vraag 2.
Kan net als Minteh erg hard lopen, maar waarom staan wij met o.a. Minteh 2de en Vitesse met Manhoef 18de??

Natuurlijk kan Manhoef het team niet alleen dragen maar aanvoer naar spits is er ook niet genoeg scoren doet ook niet of niet vaak...

Manhoef niet nodig denk ik
Manhoef is leuk voor het laatste kwartiertje maar is toch ook geen basismateriaal
Dat de concrete interesse ‘laat’ was is zo’n onzin. Wellicht zijn ze hier al gigantisch lang mee bezig geweest, maar vanwege instelling Liverpool Montevideo/Financiële mogelijkheden Feyenoord heeft het langer geduurd. Who knows, alleen intern (DtK) weet hoe de vork in de steel zit. De rest is op basis van ‘via, via, via’
Het gaat toch om wanneer de club concreet een bod heeft geplaats om te onderhandelen. Ja' speler staat langer op lijst en is hoog aangedragen. Maar als Kloese eerst op vakantie mot en daarna Qatar en de laatste week concreet wordt met een speler in Zuid-Amerika dan vraag je om problemen kwa tijd om de deal rond te maken. Maar we horen het straks wel
Precies! En dat “wellicht waren ze hier al langer mee bezig” is juist de aanname…
Klopt niet Bertus. Als je al eerder je uiteindelijke bod neerlegt, gaat zo’n club daarmee naar een ander geïnteresseerd team en moet je dus weer hoger bieden. Laat met je uiteindelijke bod komen legt de druk bij de verkopende club. Zo van: als je je euro’s wilt krijgen, is het nu of nooit. Dat is de onderhandelingstactiek.
Bovendien gaat het ook nog eens om een speler die graag wil en die me geen doetje lijkt…..
Weet je wel hoeveel transfers tijdens zijn vakanties heeft geregeld? Die is altijd standby
Ze wardn er afgelopen zomer al mee bezig maar toen lukte het niet, ze hebben toen besloten het naar volgende zomer te schuiven maar door opkomende concurrentie hebben ze het nu concreet gemaakt, is in de media geweest
Gelukkig heeft DTK ook een familie en gewoon recht op vakantie. Je zou bijna vergeten dat het een mens is zoals jij en ik
Kan die niet een vakantie plannen buiten deze periode, gaat om miljoenen. Is het niet machtig als niet van Bentem maar ook Kloesoe aanwezig is bij gespreken met z'n Spaans face2face tegenover de directeur van die Uruguyaanse club' inplaats van een videocall? Ik weet niet hoor maar in het bedrijfsleven om iets vd grond te krijgen reizen ze af naar elkaar toe al is het voor 2 uurtjes aan tafel en een kut end terug.
Je denkt toch niet echt, dat Te Kloese op vakantie gaat wanneer dat echt niet kan? Die is op ‘vakantie’ maar dat is meer een normale werkweek voor DtK maar dan in een warmland. Kom op joh. Je denkt toch niet echt dat die met zijn kont in het zwembad ligt niks te doen en dat Feyenoord dat ook nog eens accepteert.
Herinner jij Been nog?!... lekker meerdere keren gaan golfen op het moment dat het slecht liep en wij onderaan stonden met het elftal inplaats van een professionelere aanpak. In het voetbal zijn die wie meest gedreven slagen (spelers, trainers en overige)
Dtk zijn gezin is op vakantie en is zelf standby met zijn telefoon
Moet hij tijdens het seizoen op vakantie dan? Dan staat ook iedereen weer te steigeren dat ie de club in de steek laat tijdens de wedstrijden.
Die man is na Heracles voor 3 weken weggegaan. 18 dec waarschijnlijk (ruim voor het openen van de markt) tot misschien de eerste paar dagen van het openen van de markt op 2 januari. In die eerste dagen gebeurd er altijd vrij weinig en hij zal heus wel telefonisch bereikbaar zijn geweest.
Deal is niet op tijd voor de winter periode, dit gaat er een worden die pas in de zomer komt en nu nog in uruguay blijft, je ziet het aan alles.
Laat Feyenoord maar snel een technisch directeur halen voor aankomende zomer
Mislintat is vrij! die heeft alle spelers keurig op tijd gehaald!
Iedereen de gehele dag weer wachten op verlossende woord omtrent Rodriguez en aan het einde van de rit komt er niemand bij en het de titel van het volgende artikel kun je ook al uittekenen : " te kloese : we hebben er alles aan gedaan , maar de tijdsdruk heeft ons parten gespeeld " hoe voorspelbaar weer.
U bent vast gezellig op feestjes. Laten we nou maar gewoon even afwachten nog.
Nooit eens positief. Een vergane haas is een zwarte haas, dat zou je beter staan.
Want dat is al heel vaak gebeurd sinds te kloese er is?
Ik merk soms in het leven dat wat ik heb gepland niet precies gaat zoals ik het wil omdat er soms externe factoren in het leven hen die ik niet kan controleren hoe hard ik zelf ook m’n best doe. Zo’n triest figuur is denk ik Te Kloeske ook. Feyenoord heeft een echte TD nodig die wel die totale controle heeft. Dat verdient de club!
Lees ff terug wat je schrijft🤔
Waarschijnlijk maakt te kloese hetzelfde mee wat je als eerste schrijft.
Ja want ze hebben ons al heel vaak teleurgesteld qua daadkracht en transferstrategie met Zerrouki, Ivanusec, Gimenez, Lopez, Trauner, Aursnes, Timber, Wieffer, Ueda, Stengs, Paixao, Szymanski, Bullaude, Nieuwkoop, Beelen, van den Belt, Hancko. Moet ik doorgaan?

Stop is met de cynische azijnzeiken op de staf en dtk. Je weet er helemaal niks vanaf.
Ze geloven dat na Slot en DTK er een veel beter koppel klaarstaat: Tikkie-Takkie Tovenaar en de Technische Toverstaf
  • 1
  • 2