knvb-sjeik

Nieuws

‘KNVB dwarsboomt zoektocht naar nieuwe hoofdsponsor Feyenoord’

Dennis

Chris Woerts heeft hard uitgehaald naar de KNVB. Volgens de hem heeft de voetbalbond een kwalijke rol gespeeld in de zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe hoofdsponsor. “Ik heb niet zoveel met de KNVB. Ik vind het een logge organisatie die het clubbelang nooit voor ogen heeft, maar enkel het eigen belang”, zo vertelt Woerts bij Bankzitten op Zuid.

Als voorbeeld noemt de sportmarketeer dat de KNVB alleen principieel is wanneer het hen uitkomt. “Gijs de Jonge, de secretaris generaal van de KNVB, is bezig het WK Vrouwen in 2026 binnen te halen. Daar moet alles voor wijken en daarbij schaadt hij ook de clubbelangen. Vorig jaar had hij in Qatar nog een grote mond over mensenrechten, maar nu moet hij al die mensen pleasen voor het binnenhalen van de stemmen om het event naar Nederland te krijgen. Hij lult zichzelf tegen, het is ongelooflijk.”

Volgens de voormalig commercieel directeur van Feyenoord heeft de opstelling van De Jonge de zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe hoofdsponsor geschaad. “Vorig jaar heeft hij zich enorm afgezet tegen Qatar en het Midden-Oosten. In relatie tot een nieuwe shirtsponsor voor Feyenoord zeggen ze daar nu: ‘Jij bent Nederlander? Wat kom je doen, wij deugen volgens jullie toch niet? En nu willen jullie onze centjes hebben?’ Dat hebben we aan de KNVB te danken, die flauwekul. Zo dom.”

Woerts spreekt zich in felle woorden uit tegen de voetbalbond, die volgens hem de gewone Nederlander uit het oog is verloren. “In Zeist zitten mensen die hoogopgeleid zijn, maar die nooit met de poten in de klei hebben gestaan. Die weten totaal niet wat er in de maatschappij leeft. Ik heb altijd vanuit de consument geredeneerd, kan redelijk goed inschatten wat mensen leuk vinden en niet leuk vinden. Daar niet. Bij de KNVB gaan ze op vrijdagmiddag om vijf uur naar huis en zaterdagochtend zitten ze op het hockeyveld en niet het voetbalveld.” 

Delen

Reacties

Die Woerst die zou Hamas nog vol trots presenteren als betrouwbare shirtsponsor.
Ik ben ook niet echt een fan van de KNVB, maar het demagogisch geleuter van klefkees Van Woerden vind ik nog ergerlijker dan de dubbele moraal van de bobo's in Zeist. Waar heeft hij dan ; met zijn poten in de klei gestaan... Bij Coca Cola soms?
Geld geld geld. Misselijk word ik er van. Twente die met oorlogsmisdadigers zaken doet. Ben trouwens blij dat die klote qatarezem geen sponsor zijn. Wegwezen met al die Arabieren met hun geld. Laat ze de zandhazenpest maar krijgen
Kunnen we deze meneer geen zendtijd meer geven?
Straks gaan we fijn weer in een zandbak voetballen en de knvb vind dat wel oke.
Woerts kan best gelijk hebben maar hij is net soccernews.nl, vaak uit op aandacht door relletjes
Goed punt daar die Chris Woerts. Maar is toch in meer dan alleen de KNVB maar ook in de regering en het bedrijfsleven heeft ook weinig gezien klei enzo
Chris Woerts lult altijd maar wat maar die laatste twee zinnen van het artikel zijn wel goud
Dom gelul dit. Wat moet Feyenoord met een sponsor uit een dictatoriaal land? En heeft Chris Woerts zelf eigenlijk wel eens met z'n poten in de klei gestaan? De man rijdt in een Porsche...
Als je het een dictatoriaaal land vind, kan je dan niet beter de knvb bekritiseren dat zij het een zeggen en het ander doen...Als Feyenoord een sponsor uit het midden Oosten wil zou mij dat geen biet kunnen schelen. Als je de moraalridder uit wil hangen en tegelijkertijd integer wilt zijn kan je je club beter opdoeken vandaag de dag.
Ook, maar je praat de ene slechte daad niet goed met de andere.
Het is jouw kwalificatie dat het om een 'slechte daad' gaat dus die is voor jouw rekening.
Dus al s je in een dure auto rijt heb je nooit in de klei gestaan? Ooit van hard werken gehoord?
Knvb is net als de vvd niet voor het volk maar voor eige belang
Duimjes naar beneden je hebt hier vvd aanhangers.
Ik ben gen aan hanger van de vvd ik kots op die partij
Dit schaadt feyenoord dus zo te lezen alleen als ze een sponsor uit het midden oosten of quatar willen halen maar ik vraag mij af of dat ooit echt een optie is die de club zelf ook wil
Daar zitten een hoop centen! En die kan Feyenoord goed gebruiken! Het is niet voor niets als Willem Alexander ergens op staats bezoek gaat dat er een hele delegatie grote ondernemers meegaat he......dus voor Feyenoord geld hetzelfde........geld, sponsoring. Het is een bedrijf en zonder cashflow is het moeilijk rond komen.
Het is net de regering, die hebben ook niks met het gewone volk