yv2023813yv2023813a1a08838

VK Sportphoto

Nieuws

Ueda woensdag weer beschikbaar voor Feyenoord

Ference

Feyenoord-spits Ayase Ueda zal aanstaande woensdag weer bij de selectie zitten, zo laat Arne Slot zojuist weten op de persconferentie. Zoals bekend treedt Feyenoord dan opnieuw aan tegen AZ. Er staat dan een plek in de halve finale van de KNVB Beker op het spel. 

Feyenoord moest de spits de eerste maand van het nieuwe jaar missen, omdat hij met Japan deelnam aan de AFC Asian Cup. Helaas voor Ueda zit zijn toernooi erop. Gisteren stonden Japan en Iran tegenover elkaar, waarna het Iran van Alireza Jahanbakhsh aan het langste eind trok. In extremis benutte Jahanbaksh een penalty, wat uitschakeling voor Japan betekende. 

Slot laat zojuist op de persconferentie dan ook weten dat Ueda al weer in Nederland is en morgen weer op het trainingsveld zal staan. Dit betekent ook automatisch dat hij, mits hij blessurevrij blijft, weer terugkeert in de selectie voor het treffen met AZ aanstaande woensdag. 

Delen

Reacties

Voor woensdag even kijken hoe hij hersteld is van zijn jetlag. Maar meer dan de normale 20 minuutjes moet sowieso kunnen. Van het weekend dan misschien eens een basisplaats.
Keer als buitenspeler en wisselend met santi of basis. Santi x invallen
Basis ..hij verdiend het en wellicht even gimmenop vacantie sturen...
Basis ..hij verdiend het en wellicht even gimmenop vacantie sturen...
Keertje samen proberen met Santi
Keer samen in de spits, denk dat ook voor Gimenez goed is.
Gelijk opstellen. Wel klaar met die Giminez. Wellenreuter in de goal. Eindelijk weer. Bijlow weg ermee. Worden we alleen maar beter van. Hoop dat we weer aan voetballen toekomen. Het voetbal is helemaal uit het elftal. Bijlow wat moet je er nog mee.
Kijk vind het ook wel weer sneu voor Santi en hij heeft veel goede dingen voor ons gedaan maar nu even niet en het hoort bij topsport. Dus ik zou Ueda gewoon de kans geven (zit er ook wel lekker in)
Vind trouwens ook dat je hem een keer een kans moet geven vanaf de basiself en dat woensdag perfect (beker en Santi niet in vorm)
Je zit wel met zijn jetlag nog woensdag. Dus beter van het weekend.
Trainen is heel wat anders dan een wedstrijd spelen, zeker voor spitsen. Slot moet Ueda veel meer speel minuten geven anders kan hij nooit laten zien wat hij kan. Hij is redelijk snel, kan waanzinnig hoog springen en doet onverwachte dingen in de 16. Ook Lingr met zijn energie, mentaliteit en loop vermogen is heel bruikbaar EN vervelend voor de tegenstander.
Santi is de enige spits geweest na de winterstop die Feyenoord had. Slot had Ueda ongetwijfeld vaker laten spelen als hij er was. Voor de winterstop was Santi op dreef. Dus de keuzes zijn logisch zoals zijn geweest. Nu Ueda terug is zal het voor Santi ook fijn zijn spitsen, houden elkaar scherp.
Beter van het weekend als hij keertje de kans zou krijgen in de basis.
Nu woensdag waarschijnlijk nog beetje last van zijn jetlag. Dus maximaal een helftje.