gimenez-clasie

Nieuws

Clasie: "Meer verdiend vandaag; moeten klaar zijn voor woensdag"

Dennis

Jordy Clasie verloor vandaag met AZ van zijn oude club. De oud-Feyenoorder zag zijn ploeg een goede wedstrijd spelen, maar uiteindelijk met lege handen staan: 0-1. “We hadden zeker meer verdiend vandaag”, zo vertelt hij tegenover ESPN.

“In de eerste helft moet je jezelf belonen. We beginnen niet goed, maar na die goal zijn we vijfentwintig echt de baas. We krijgen drie honderd procent kansen en op dit niveau moeten die erin. Je ziet dat elk klein detail dan belangrijk kan zijn, zeker gezien de fase waarin wij zitten. Helaas is het vandaag niet gelukt”, aldus Clasie over het verlies tegen de club waar hij opgroeide.

Clasie denkt dat zijn ploeg desondanks met een goed gevoel naar komende woensdag kan toeleven, wanneer beide ploegen elkaar treffen in de kwartfinale van de KNVB Beker. “Gezien de manier waarop we vandaag geprobeerd hebben te spelen, met de juiste intenties. We moeten durf en vertrouwen hebben en de terughoudendheid achter ons laten. Dat was vandaag al een stuk beter dan de afgelopen maanden. We durfden door te dekken, de backs kwamen tot in het middenveld.”

De AZ-aanvoerder denkt dat de wedstrijd van vandaag heeft aangetoond dat zijn ploeg zeker kansen heeft in het bekerduel. “Volgens mij was Feyenoord ook moe en hield Wellenreuther op een gegeven moment wel acht minuten de bal aan zijn voet. In dat opzicht was dit een mooie test richting woensdag. Er valt altijd iets te halen als je zo goed bent, dat weten wij. De laatste maanden zijn wij alleen niet onszelf geweest.” 

Na het verlies vandaag tegen Feyenoord is het bekertoernooi nog belangrijker geworden voor de Alkmaarse formatie. “We wisten natuurlijk de afgelopen weken al dat die wedstrijd super belangrijk is”, zo zegt Clasie. “We hebben veel punten laten liggen, waardoor we steeds verder achterop zijn geraakt in de strijd om de plekken twee en drie. Ook nu loopt FC Twente weer een stukje bij ons weg.  Maar als we op deze voet verder gaan, dan komt er steeds meer vertrouwen in de ploeg. Dan hoop ik dat we er woensdag ook weer klaar voor zijn. Want het draait uiteindelijk om wedstrijden winnen.”

Delen

Reacties

Jordy leek al vanaf de aftrap last van zand in z'n kutje te hebben.
Gewoon een goede speler, eerste periode bij Feyenoord was hij echt super goed. Hij heeft gewoon alles, heb daar geen moeite mee.
Mag toch hopen dat Arno een andere opstelling maakt voor Woensdag?
Let maar op: woensdag wordt een geheel andere wedstrijd met een overtuigende overwinning voor ons!!
Expected goals gewoon in voordeel van Feyenoord dus valt allemaal ook wel mee. Feyenoord was wel bizar slecht zeg. Woensdag maar even proberen met ivanusec, ueda en minteh voorin.
Klinkt niet verkeerd wat je zegt. Eerste helft inderdaad beginnen met Minteh, Ueda en Ivanušec, één en al aanval en goals maken. Tweede helft controlerend voetballen en op counter nu en dan..
JankerT die kabouter woensdag weer janken
JankerT die kabouter woensdag weer janken