Gimenez balen

VK Sportphoto

Nieuws

Slot neemt het op voor Gimenez: "Vandaag niet een elftal om zich heen dat in staat was om kansen te creëren"

Karst

Santiago Gimenez werd na afloop van de overwinning op AZ uitgebreid in de schijnwerpers gezet door ESPN. Na weer een matig optreden van de Mexicaanse spits is er sprake van een vormdip, maar volgens Arne Slot is er geen reden tot paniek. Tegenover de camera van ESPN neemt Slot het op voor zijn spits.

De zwaar bevochten overwinning op AZ kwam niet door het goede veldspel van de Rotterdammers. Er werden weinig kansen gecreëerd en dat leidde tot kritiek op Gimenez. Slot vindt die kritiek onterecht. "Gimenez had vandaag niet een elftal om zich heen wat in staat was om kansen voor hem te creëren. Vandaar dat hij amper in het spel is voorgekomen." De spits van Feyenoord probeerde vanmiddag van alles, maar het lukte steeds niet. "De kansen die Gimenez krijgt worden door het team gecreëerd door goed veldspel. Dat goede veldspel was vandaag dramatisch en daardoor creëert Santi ook geen kansen. Hij probeert van alles, maar zonder resultaat."

Tijdens de wedstrijd werd Gimenez veelvoudig, wegduikend in zijn jas, in beeld gebracht. Hoofdtrainer Slot vindt dat zijn topspits overdrijft. "Ik ga tegen hem zeggen overdrijf het niet zo", begint Slot. "Ja, je speelde slecht, maar je hoeft niet aan de heel de wereld te laten zien dat het zo slecht was door overdreven weg te duiken in je jas. Eerder dit seizoen speelde Mats Wieffer een slechte wedstrijd. Hij zei toen dat hij leek op een amateur en dat heeft hem daarna nog vijftien wedstrijden achtervolgt, terwijl hij die veertien erna heel goed was."

De teleurstelling van Gimenez is begrijpelijk, maar geen reden tot paniek. "We kunnen allemaal wel begrijpen dat hij teleurgesteld is over zijn eigen prestatie vandaag. Maar hij weet ook dat als het elftal weer kansen gaat creëren voor hem de doelpunten vanzelf weer komen. Daar heb ik al het vertrouwen in.

Delen

Reacties

Die jongen is gewoon uigeput met al die toernooien met het nationale elftal in de vakantieperioden en al die jetlags telkens weer. Fysiek gaat het nog, maar mentaal is hij op. Hij heeft gewoon een paar wedstrijden rust nodig. Daar hebben we Ueda voor.
Offtop. Arne... He can turn anything into "success", even the greatest disgrace.
Wat een wedstrijd. 3 punten gelukkig.
Waar is dat mooie voetbal met lopende spelers,ze staan allemaal met hun gezicht naar hun eigen doel. Lopende spelers is niet te verdedigen.
Gelukkig eindelijk een "gratis" goal, zou elke wedstrijd moeten.
Er was voor Santi idd geen eer te behalen vandaag, dat heeft hij dan ook niet gedaan. Positieve benadering: Verstandig van hem dat hij zijn goals voor komende woensdag bewaard heeft!